Απάτη στο Facebook – Αεροπορική εταιρεία υπόσχεται διακοπές στα Φίτζι

681

Jetstar-Airline-Facebook-Scam

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩΣυμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Νέα σελίδα απάτη στο Facebook προσφέρει διακοπές στα Φίτζι από την Jetstar Airline

Απατεώνες δημιουργήσαν μια νέα σελίδα για τους χρήστες στο Facebook με σκοπό να την επισκεφθούν και να αφήσουν ένα μήνυμα, δελεάζοντας τους με τη δυνατότητα να κερδίσουν διακοπές δύο εβδομάδων στα Φίτζι από την Jetstar Airline. Ο νικητής της κλήρωσης υποτίθεται ότι θα ανακοινωθεί στο κοινωνικό δίκτυο.

Η Jetstar είναι μια χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία στην Αυστραλία που προσφέρει τόσο πτήσεις εσωτερικού όσο και διεθνείς πτήσεις προς μακρύτερα σημεία, όπως τη Νέα Ζηλανδία και την Ασία και δεν έχει απολύτως καμία εμπλοκή με την ψεύτικη σελίδα του διαγωνισμού.

Για να γίνει η απάτη ακόμα πιο ελκυστική από ό, τι ήδη είναι, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου επιπόλαια πρόσθεσαν ένα επιπλέον δέλεαρ που έχει σχεδιαστεί για να ωθήσει τους χρήστες να ακολουθήσουν τον απατηλό σύνδεσμο: $ 4.000 / € 3.500 μετρητά, θα δοθούν στους νικητές για να ξοδέψουν κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Το κίνητρο που βρίσκεται πίσω από όλες αυτές τις προσπάθειες είναι η προσπάθεια προσέλκυσης όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών σε μια ιστοσελίδα και να τους ξεγελάσουν ώστε να κάνουν Like, να αφήσουν ένα σχόλιο και να μοιραστούν το link με άλλους χρήστες. Όταν η ιστοσελίδα γίνει αρκετά δημοφιλής, οι απατεώνες θα την πουλήσουν στον πλειοδότη, μαζί με όλα τα στοιχεία των θυμάτων.

Η απάτη ονομάζεται “like-farming” λόγω του σκοπού της. Άρχισε να γίνεται όλο και πιο συχνή στο κοινωνικό δίκτυο και μπορεί ακόμη κάποιος να την συναντήσει και εκτός του Facebook.

Μια μέθοδος που χρησιμοποιείται από τους απατεώνες είναι η δημιουργία μιας ιστοσελίδας που φέρεται να συνδέεται με ένα μεγάλο εμπορικό σήμα της αγοράς, προκειμένου να προκαλέσουν το ενδιαφέρον μέσα από παρόμοιες τακτικές.

Δεν υπάρχει άμεση απώλεια, αλλά ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει

Υπάρχει μια ενεργή μαύρη αγορά για την εμπορία σελίδων στο Facebook, σύμφωνα με το Hoax-Slayer, και κάποιες σελίδες μπορούν να πουληθούν για μερικές χιλιάδες δολάρια.

Η δημοτικότητα της σελίδας προσφέρει πρόσβαση σε μεγάλο ακροατήριο, το οποίο εξυπηρετεί τις εμπορικές εταιρείες, καθώς και τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, σκοπός των οποίων είναι η προώθηση νέων απατών όπως online έρευνες.

Σε όλες τις περιπτώσεις, για να συμμετέχει ένας επισκέπτης στον ψεύτικο διαγωνισμό, το μόνο που έχει να κάνει είναι απλά ένα Like και ένα σχόλιο. Κανένα από αυτά δεν κοστίζει, αλλά μια απάτη μπορεί να γίνει μπούμερανγκ, καθώς θα μπορούσαν να πέσουν θύματα εκστρατείας διάδοσης malware.

Πηγή 1 : Secnews.Gr

Πηγή 2 : Hoax-Slayer.Com

 

Διαβάστε ακόμα :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Τι είναι η κρυφή και άγνωστη απάτη το Like Farming πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .