Αρχική » Social Media » Facebook » Kακόβουλη καμπάνια η οποία εκμεταλλεύεται το όνομα της Paypal

Kακόβουλη καμπάνια η οποία εκμεταλλεύεται το όνομα της Paypal

spam

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

PayPal Spam: “Επιβεβαίωση Ταυτότητας”

Bogus-PayPal-Identity-Issue-Emails-Still-Used-to-Distribute-Malware-380168-2

 

Μια κακόβουλη καμπάνια spam, η οποία εκμεταλλεύεται το όνομα της Paypal, κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό στο διαδίκτυο.  Η συγκεκριμένη καμπάνια είχε επισημανθεί για πρώτη φορά από εμπειρογνώμονες της Cisco τον Απρίλιο του 2013.

Τα spam emails, τα οποία υποτίθεται ότι προέρχονται από την υπηρεσία PayPal και ζητούν από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους, αναφέρουν:

“Σας αποστέλλουμε αυτό το email αναφορικά με τον λογαριασμό σας στο Paypal.  Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπηρεσίας -άρθρο 3.2- θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας, συμπληρώνοντας το συνημμένο έντυπο”.

Στην συνέχεια παρέχονται στους χρήστες αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, για την υποτιθέμενη ταυτοποίηση του λογαριασμού τους:

“Παρακαλούμε να εκτυπώσετε το παρόν έντυπο και να συμπληρώσετε τις απαιτούμενες πληροφορίες. Στην συνέχεια θα πρέπει να το αποστείλετε στο verification@paypal.com μαζί με κάποιο έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, άδεια οδήγησης ή διεθνές διαβατήριο) καθώς και κάποιο έγγραφο που αποδεικνύει την διεύθυνσή σας (λογαριασμός ΔΕΗ ή ΟΤΕ)”.

Η παλαιότερη έκδοση του e-mail περιείχε συνημμένο το κακόβουλο λογισμικό.  Η νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε από τον εμπειρογνώμονα ασφάλειας Conrad Longmore περιέχει ένα σύνδεσμο που μεταφέρει τα θύματα σε μια νόμιμη ιστοσελίδα, η οποία έχει παραβιαστεί και ανακατευθύνει τον χρήστη σε έναν από τους τρεις ιστότοπους, που έχουν δημιουργηθεί για την διάδοση malware.

Με απλά λογια πρόκειται για μια απάτη για αυτό να είστε προσεκτικοί με τέτοιου είδους μηνύματα . Καμία εταιρεία δεν πρόκειται να σας ζητήσει μέσω Email η Facebook να στείλετε προσωπικά σας στοιχεία η κωδικούς απο τους λογαριασμούς σας . 

Πηγή : SecNews.gr

 

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

 

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Ποια είναι η σέξι χήρα από την Ουκρανία που σε «βομβαρδίζει» στο Facebook

Διαστάσεις καθημερινής και συνεχόμενης ενόχλησης λαμβάνουν τα… ελκυστικά προφίλ Η καλύτερη Ασφάλεια για και εσείς …