Προσοχή στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο . Κακόβουλα emails παρακάμπτουν τα φίλτρα ανίχνευσης

1339

Email sending

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Οι απατεώνες  εφευρίσκουν διαρκώς νέους τρόπους για να παρακάμπτουν τα φίλτρα και τις συμβατικές μεθόδους ανίχνευσης spam. Αυτή τη φορά, οι επιτήδειοι σκέφτηκαν να αντικαταστήσουν ορισμένους χαρακτήρες με παρόμοια σύμβολα και γράμματα, ευελπιστώντας ότι τα e-mail τους θα καταλήξουν στα εισερχόμενα των υποψήφιων παραληπτών.

Spammers-Use-Non-Latin-Characters-to-Evade-Spam-Filters

 

Σύμφωνα με ερευνητές ασφάλειας της Kaspersky Lab, ο τίτλος και το περιεχόμενο των ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να φαίνονται φυσιολογικά με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, έπειτα από μια πιο προσεκτική ανάγνωση, οι παραλήπτες μπορούν να διαπιστώσουν ότι πολλοί λατινικοί χαρακτήρες έχουν αντικατασταθεί με παρεμφερή σύμβολα από άλλες αλφάβητους.

Αυτή η τάση φαίνεται να είναι δημοφιλής μεταξύ κυβερνοεγκληματιών που στοχεύουν Ιταλούς χρήστες. Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει διάφορους τύπους μηνυμάτων spam στα οποία χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη τεχνική. Οι spammers χρησιμοποιούν Κυριλλικά, Ελληνικά , ακόμα και σύμβολα IPA για την αντικατάσταση των λατινικών χαρακτήρων.

Αυτό είναι εφικτό λόγω του συστήματος κωδικοποίησης UTF- 8 , το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συνδυάζουν διαφορετικούς τύπους χαρακτήρων στο ίδιο μήνυμα. Χρησιμοποιώντας αυτό το απλό τέχνασμα, οι spammers καταφέρνουν να παρακάμπτουν με επιτυχία τα κλασσικά φίλτρα spam.

Την προσοχή σας λοιπόν στα μηνύματα που διαβάζετε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο καθώς και το τι κατεβάζετε απο το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Πηγή : SecNews.Gr

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .