Κακόβουλο πρόγραμμα σε Android κλέβει λογαριασμούς Facebook , Skype & Gmail

954

android-ibanking-trojan-source-code-download

Το Android trojan που είναι γνωστό σαν Marcher κυκλοφορεί με μια νέα ενημερωμένη έκδοση. Η νέα έκδοση του επιτρέπει να εμφανίζει ψεύτικες σελίδες σύνδεσης για να κλέβει διαπιστευτήρια από διάφορες δημοφιλείς εφαρμογές του Android.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Το Android Marcher εμφανίστηκε στη σκηνή των malware για κινητές συσκευές το 2013 και αρχικά είχε την ικανότητα να εμφανίζει μια ψεύτικη οθόνη στο επάνω μέρος της εφαρμογής Google Play Store όταν ο χρήστης ξεκινούσε την εφαρμογή.

Αυτή η οθόνη ζητούσε από τον χρήστη να εισάγει τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας, τα οποία το κακόβουλο λογισμικό τα έστελνε σε ένα εξυπηρετητή C&C (διοίκησης και ελέγχου).

Αργότερα, το 2014, οι απατεώνες πρόσθεσαν μια νέα δυνατότητα για να ψαρεύουν τραπεζικές πιστοποιήσεις, ως επί το πλείστον από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Η τελευταία ενημερωμένη έκδοση που ανακάλυψε η εταιρεία ασφαλείας Zscaler, φαίνεται να προσθέτει περισσότερες λειτουργίες στο trojan.

Αυτή τη φορά ο δημιουργός του κακόβουλου λογισμικού επικεντρώθηκε σε δημοφιλείς εφαρμογές του Android.

Έτσι το νέο ενημερωμένο Marcher μπορεί να συλλέγει διαπιστευτήρια σύνδεσης δείχνοντας κάθε φορά την ανάλογη ψεύτικο σελίδα σύνδεσης κάθε φορά που ο χρήστης ξεκινά μια από τις εφαρμογές: WhatsApp, Viber, Skype, Facebook, το Facebook Messenger, Instagram, Twitter, Gmail,Line, UC Browser, Chrome, και Play Store.

Όλα τα δεδομένα αποστέλλονται σε έναν online server που βρίσκεται στον έλεγχο του απατεώνα. Στο παρελθόν αυτά τα δεδομένα μεταδίδονταν σε μορφή απλού κείμενου μέσω HTTP, η τελευταία έκδοση του Marcher τα αποστέλλει κρυπτογραφημένα χρησιμοποιώντας SSL.

Πως να προστατευτείτε;

  1. Αποφύγετε την εγκατάσταση εφαρμογών που υπάρχουν εκτός Play Store.
  2. Απενεργοποιήστε την επιλογή Άγνωστες Πηγές από τις ρυθμίσεις Ασφάλεια της συσκευής σας ( Ρυθμίσεις – Γενικά – Ασφάλεια )

 

Πηγή : Iguru.Gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .