Καταγγελία πλαστοπροσωπίας στα Social Media

3398

image1

Δείτε το με προσοχή και ενημερώστε τα παιδιά και τους γονείς . Οδηγίες για την καταγγελία ψεύτικων προφίλ σε τρία από τα πιο γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες απαντήσεις για τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την καταγγελία ψεύτικων προφίλ σε τρία από τα πιο γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Instagram, Facebook και Twitter. Ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε κάποια καταγγελία.

Instagram

Τι μπορώ να κάνω αν είμαι θύμα πλαστοπροσωπίας;

Αν κάποιος έχει δημιουργήσει ένα λογαριασμό στο Instagram προσποιούμενος ότι είναι εσείς τότε μπορείτε να το καταγγείλετε απευθείας στο Instagram. Αναφορές μπορούν να γίνουν είτε μέσα από την εφαρμογή είτε συμπληρώνοντας αυτή τη φόρμα.  Η φόρμα απαιτεί να δώσετε μία επίσημη φωτογραφία εγγράφου όπως για παράδειγμα το δίπλωμα οδήγησης ή ένα έγκυρο διαβατήριο για να αποδείξετε την ταυτότητά σας.

Τι μπορώ να κάνω αν κάποιος που γνωρίζω πέσει θύμα πλαστοπροσωπίας;

Αν κάποιος λογαριασμός παριστάνει ότι είναι κάποιος για τον οποίο είστε εξουσιοδοτημένοι να εκπροσωπείτε (πχ. το παιδί σας) τότε μπορείτε να κάνετε αναφορά συμπληρώνοντας αυτή τη φόρμα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η αναφορά πρέπει να γίνει από το προφίλ του ατόμου που έχει πέσει θύμα πλαστοπροσωπίας, και δεν μπορείτε να το κάνετε εσείς εκ μέρους τους. Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με το θύμα και να το ενθαρρύνετε να κάνει καταγγελία στο Instagram.

Facebook

Τι μπορώ να κάνω αν πέσω θύμα πλαστοπροσωπίας στο Facebook;

Αν κάποιος δημιούργησε ένα λογαριασμό παριστάνοντας ότι είστε εσείς:

  1. Πηγαίνετε στο προφίλ (αν δε μπορείτε να το βρείτε ψάχνοντας με το όνομα του προφίλ, ζητήστε από τους φίλους σας να σας στείλουν το link του προφίλ)
  2. Πατήστε τις τρεις κουκκίδες που βρίσκονται κάτω δεξιά στην φωτογραφία εξωφύλλου και επιλέξτε «Αναφορά»
  3. Ακολουθήστε τις οδηγίες για την πλαστοπροσωπία

Πως μπορώ να κάνω μία αναφορά αν δεν έχω λογαριασμό στο Facebook;

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο Facebook αλλά θέλετε να καταγγείλετε ένα λογαριασμό που παριστάνει ότι είστε εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε, τότε μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή τη φόρμα. Θα χρειαστεί να δώσετε το ονοματεπώνυμό σας και ένα email επικοινωνίας, καθώς επίσης το σύνδεσμο που παραπέμπει στο παραπλανητικό προφίλ.  Τέλος, θα χρειαστεί να δώσετε κάποιο επίσημο έγγραφο για την επιβεβαίωση της ταυτότητας σας.

Τι μπορώ να κάνω αν κάποιος που γνωρίζω πέσει θύμα πλαστοπροσωπίας στο Facebook;

Οι αναφορές παραπλανητικών προφίλ πρέπει να γίνονται από το άτομο που έχει πέσει θύμα πλαστοπροσωπίας ή κάποιον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο. Αν δεν είστε ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος τους τότε είναι σημαντικό να ενθαρρύνεται το άτομο που έχει πέσει θύμα πλαστοπροσωπίας να καταγγείλει το ψεύτικο προφίλ. Αν το ψεύτικο προφίλ αφορά άτομο του οποίου είστε εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος  μπορείτε να κάνετε αναφορά συμπληρώνοντας αυτή τη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια στο Facebook επισκεφθείτε το Κέντρο Οικογενειακής Ασφαλείας της πλατφόρμας.

Twitter

Τι μπορώ να κάνω αν πέσω θύμα πλαστοπροσωπίας στο Twitter;

Η πολιτική του Twitter όσον αφορά τα παραπλανητικά προφίλ είναι αρκετά πολύπλοκη, καθώς τέτοιου είδους λογαριασμοί επιτρέπονται.

Για να συμμορφωθεί ένας λογαριασμός με την πολιτική πλαστοπροσωπίας στο Twitter, θα πρέπει να δείξει σαφώς ότι δεν συνδέεται με άτομα που έχουν παρόμοια ονομασία.

Παρόλα αυτά, οι λογαριασμοί που παριστάνουν κάποιο άλλο πρόσωπο με δόλιο τρόπο ενδέχεται να ανασταλούν μόνιμα στο πλαίσιο της πολιτικής πλαστοπροσωπίας του Twitter.

Για να καταγγείλετε ένα λογαριασμό που παριστάνει ότι είστε εσείς στο Twitter συμπληρώστε αυτή τη φόρμα.

Τι μπορώ να κάνω αν κάποιος που γνωρίζω πέσει θύμα πλαστοπροσωπίας στο Twitter;

Αν συναντήσετε κάποιο προφίλ που θεωρείτε ότι καταπατεί τους κανόνες του Twitter συμπληρώστε αυτή τη φόρμα.

Αν αντιμετωπίζετε θέματα πλαστοπροσωπίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν παιδιά και νέους, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμμή Βοηθείας ‘help-line 210 6007686′ του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για συμβουλές και υποστήριξη.

Πηγή : SaferInternet4Kids

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .