Αρχική » Social Media » Facebook » Το Facebook Messenger θέλει να καταργήσει τους τηλεφωνικούς αριθμούς

Το Facebook Messenger θέλει να καταργήσει τους τηλεφωνικούς αριθμούς

 

Collage-hero

800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση το Facebook Messenger. Ο αριθμός είναι άκρως εντυπωσιακός και τεράστιος ακόμη και για τα δεδομένα του Facebook. Η ανακοίνωση έγινε από το αφεντικό του Messenger, David Marcus.

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Μια τεράστια επιτυχία κατέγραψε ο Facebook Messenger για το 2015, ξεπερνώντας το milestone των 800 εκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών και πλέον βρίσκεται σε θέση να βάλει νέους στόχους καθώς, ναι μεν αναγνωρίζει το sucess story του αλλά γνωρίζει πως βρίσκεται στην αρχή ακόμα.

Ποιοι είναι λοιπόν οι στόχοι του Messenger για το 2016;

 Κατάργηση του τηλεφωνικού αριθμού: από τη στιγμή που τόσα εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν τον Messenger για να επικοινωνούν μεταξύ τους, χωρίς να χρειάζεται να χρεώνονται κάθε φορά για αυτό που στέλνουν, αυτό που περισσεύει είναι ο τηλεφωνικός αριθμός. GIFs, μηνύματα βίντεο, ακόμα και κοινοποίηση της τοποθεσίας, είναι λίγα από αυτά που οι χρήστες μπορούν να κάνουν μέσα στον Messenger. Οπότε το Facebook θέλει να βάλει την ταμπέλα “ξεπερασμένο” πάνω στο SMS και να πείσει τους πάντες να χρησιμοποιήσουν τον Messenger του μιας και δεν απαιτείται η δημιουργία λογαριασμού στο κοινωνικό δίκτυο.

Όταν τα threads έγιναν οι νέες εφαρμογές: Το Facebook πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόσβαση στα εργαλεία προγραμματισμού του σε συγκεκριμένες εταιρίες. Δεν ήταν καθόλου τυχαία η συγκεκριμένη ανακοίνωση, μιας και αποτελεί στόχο του κοινωνικού δικτύου μέσα στο 2016 η δημιουργία ψηφιακών συνεργατών μέσα στον Messenger του. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχει επικοινωνία και πωλήσεις, σε ένα μέρος.

Δημιουργείστε group chats!: Αυτό υποστηρίζει το Facebook, παραπέμποντας για ταυτόχρονη ομαδική χρήση καθώς όπως αναφέρει “όλοι είμαστε κοινωνικοί”.

Ως τελευταίους στόχους θέτει και την δημιουργία και άλλων καινοτόμων υπηρεσιών καθώς και την ικανοποίηση των χρηστών του.

Το αφεντικό του Messenger, David Marcus αναφέρει χαρακτηριστικά πως μέσα στο 2016 θα εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια του τελους των τηλεφωνικών αριθμών και αυτό γιατί πλέον ο μέσος χρήστης χρησιμοποιεί το smartphone του με πολλούς διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας. Email, messenger πολλών ειδών, instant messaging apps, αποστολή φωτογραφιών, βίντεο, βιντεομηνυμάτων κλπ, είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούμε σήμερα και ομολογουμένως για αρκετούς η χρήση της βασικής λειτουργίας ενός smartphone, δηλαδή της κλήσης, είναι περιορισμένη.

Φυσικά την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο «Mr. Facebook», Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος έσπευσε με ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο να πανηγυρίσει για την επιτυχία του Facebook Messenger λέγοντας πως και ο ίδιος το χρησιμοποιεί συνέχεια για να επικοινωνήσει με φίλους, συνεργάτες και την οικογένειά του. Η κάποτε κατακριτέα ατάκα «θα μου δώσεις το FΒ σου;», ίσως στο μέλλον να είναι πολύ πιο mainstream από ότι είναι σήμερα…

ΠΗΓΕΣ ΑΡΘΡΟΥ 

newsroom.fb.com

socialmedialife.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Ευτύχιος Αστανάστας

Δείτε επίσης

Έφηβοι και μεταμεσονύκτιο σερφάρισμα στο διαδίκτυο

Όχι δεν κοιμάται, κάνει vamping . Κόκκινα μάτια, ατονία και έντονη υπνηλία για τον έφηβο σας, …