Κέβιν Μίτνικ : Έξι τρόποι που θα προσπαθήσουν να κλέψουν τα στοιχεία σας

1365

2015-11-2Kevin-Mitnick

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Τους τρόπους με τους οποίους θα επιχειρήσουν να σας ξεγελάσουν διαδικτυακά αποκαλύπτει η εταιρεία KnowBe4 στην οποία εργάζεται ο «ηθικός», σήμερα, χάκερ Κέβιν Μίτνικ.

  1. Είναι πολύ πιθανό να κερδίσετε εισιτήρια για την νέα ταινία της θρυλικής σειράς Star Wars -«πολλοί θα την πατήσουν», προειδοποιεί ο Μίτνικ και θα δώσουν προσωπικά στοιχεία χρήσιμα για υποκλοπές που θα ακολουθήσουν.
  2. Είναι επίσης πολύ πιθανό να επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία σας για τα τεκταινόμενα στην Μεσόγειο με τους πρόσφυγες -θα δείτε την οικεία εκείνη φωτογραφία του 3χρονου Σύριου αγοριού Αλιάν Κουρντί στην παραλία της Αλικαρνασσού και, απουσία του κουμπιού στο Facebook που θα σας έκανε να εκδηλώσετε τα πραγματικά σας συναισθήματα, θα κληθείτε να κάνετε Like ως προσευχή (απάτη του τύπου “1 Share = 1 Prayer”). Μετά, αυτό το Like θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς της προβολής τεχνητά αυξημένου αριθμού Like σε Σελίδες διατεθειμένες να πληρώσουν για την εξαπάτηση (μια τεχνική γνωστή ως Like farming).
  3. Ο Ζάκερμπεργκ το ξεκαθάρισε: δεν θα φτιάξουμε κουμπί Dislike, αφού όμως το ζητάτε θα φτιάξουμε κάτι που δεν θα επιτρέψει την κατάχρηση του εργαλείου για να χαλάσει η διάθεση κανενός. Δεν υπάρχει όμως κουμπί με τον αντίχειρα προς τα κάτω. Αν σας προτείνουν να το αποκτήσετε, τότε επιχειρούν να σας ξεγελάσουν -να εγκαταστήσετε οικειοθελώς plugin στον browser ανοίγοντας παράλληλα μια κερκόπορτα σε επίδοξους εισβολείς ή τουλάχιστον, να δώσετε το e-mail σας για να ξεχειλήσει το γραμματοκιβώτιό σας από ανεπίκλητα μηνύματα (spam).
  4. Κάποιος ξέρει ότι αναζητούσατε εξωσυζυγική σχέση στο σάιτ της Ashley Maddison ή, τουλάχιστον θα το ισχυριστεί για να σας αποσπάσει 1.0000001 Bitcoins. Αγνοήστε τον, λέει ο Μίτνικ
  5. Λέγονται «μολυσμένες διαφημίσεις» και σε αυτές αποδίδονται οι απειλές για λύτρα για να ξεκλειδώσετε τα, όντως κλειδωμένα, αρχεία σας φυσικά με το αζημίωτο: 500 δολάρια κατά μέσο όρο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προλάβετε το κακό. Απενεργοποιήστε το Adobe Flash στον browser, εγκαταστήστε τις τελευταίες ενημέρωσης στο antivirus και προσθέστε ένα plugin στον browser για να ανακόψει την εμφάνισή τους, έναν ad blocker, όπως το AdBlocker Plus.
  6. Τέλος, μια ακόμα δημοφιλής μέθοδος εισβολής την εορταστική περίοδο είναι οι προσπάθειες υποκλοπής προσωπικών στοιχείων -συμπεριλαμβανομένων στοιχείων πιστωτικών καρτών με το τριψήφιο κωδικό στο πίσω μέρος τους- με την αποστολή ενός Important Noticeδήθεν από δημοφιλή διαδικτυακά καταστήματα όπως το Amazon. Αρχικά, θα σας πουν πως έγινε μια περιορισμένης έκτασης εισβολή στο κατάστημα και, όλως τυχαίως, κλάπηκαν τα δικά σας στοιχεία μαζί με λίγων ακόμα πελατών, για αυτό θα πρέπει να δώσετε πάλι τα στοιχεία σας για να επιβεβαιώσετε την κυριότητα του λογαριασμού σας. Μην το κάνετε, το λέει (και) ο Μίτνικ.

Fox TV Kevin Mitnick on Privacy Thieves from KnowBe4 on Vimeo.

 

Πηγή άρθρου 

tech.in.gr

Δείτε Ακόμα  :

Ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .