Αρχική » Security » Σε κίνδυνο βρίσκονται οι χρήστες του Viber

Σε κίνδυνο βρίσκονται οι χρήστες του Viber

viber_920061468

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

Eρευνητές ασφάλειας της ομάδας UNH Cyber Forensics Research & Education Group έχουν εντοπίσει μια ευπάθεια στην δημοφιλή εφαρμογή messaging Viber, η οποία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά στοιχεία τουλάχιστον 150 εκατομμυρίων χρηστών της εφαρμογής.

viber-man-in-the-middle-attack

Τo Viber επιτρέπει στους εγγεγραμμένους χρήστες να μοιράζονται μηνύματα κειμένου, εικόνες, video και GPS locations, παράλληλα με την δωρεάν υπηρεσία φωνητικών κλήσεων που είναι διαθέσιμη για Android, iOS, Windows Phone, Βlackberry και Desktops.

Oι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα δεδομένα των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων και των βίντεο, αποθηκεύονται στους Servers της Αmazon σε μη κρυπτογραφημένη μορφή και θα μπορούσαν εύκολα να υποκλαπούν, καθώς δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός ελέγχου ταυτότητας.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πως είναι εφικτή η υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων, με τη βοήθεια επίθεσης man-in-the middle attack.

[youtube_sc url=”http://youtu.be/kqgn-HF4gKg”]

Πηγή : SecNews.Gr 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τι είναι ο εντοπισμός υπογραφής και πως λειτουργεί το Antivirus;

Όπως οι άνθρωποι προσβάλλονται από κάποιον ιό, έτσι και ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από …