Κλοπή αυτοκινήτων με κέρμα στο χερούλι ; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ !

1454

1-1

 

Αναπαράγεται μια ανάρτηση που μας προειδοποιεί για μια μέθοδο κλοπής αυτοκινήτων και ισχυρίζεται πως οι κλέφτες αυτοκινήτων χρησιμοποιούν ένα κέρμα για να καταφέρουν να κλέψουν τα αυτοκίνητα. Είναι αλήθεια; Πρώτα ας διαβάσουμε το άρθρο…

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν δεις κέρμα στο χερούλι του αυτοκινήτου σου, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία! (video)

32601

Οι κλέφτες αυτοκινήτων πάντα προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους για να κλέψουν το αυτοκίνητο σας.
Μπορεί να έχετε ακούσει για νέες συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούνται για να κλέψουν αυτοκίνητα. Αλλά μερικοί κλέφτες χρησιμοποιούν μια λιγότερο περίπλοκη μέθοδο.
Υπήρξαν περιπτώσεις ληστών που χρησιμοποιούσαν μια δεκάρα για να κλέψουν αυτοκίνητα. Θα σας ακολουθούν μέχρι να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας. Στην συνέχεια θα τοποθετήσουν το νόμισμα στο χερούλι που τοποθετούμε το κλειδί με σκοπό την ώρα που θα πάμε να κλειδώσουμε το αμάξι να μην κλειδώσει πραγματικά γιατί θα έχει μπλοκαριστεί. Έτσι μπορούν πολύ εύκολα να πάρουν το αυτοκίνητο σας.

Δείτε το βίντεο:

[youtube_sc url=”https://youtu.be/sjkghjJ55BU”]

Το είδαμε ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ και ΕΔΩ

 

Το παραπάνω άρθρο αν και με μια πρώτη ματιά προσπαθεί να μας προειδοποιήσει, στην πραγματικότητα είναι ένα hoax του εξωτερικού και οι ισχυρισμοί του δεν είναι αληθείς. Μάλιστα είναι και κακομεταφρασμένο, γιατί το αρχικό κείμενο αναφέρει πως τοποθετούν κέρμα στο χερούλι του συνοδηγού, για να μπλοκάρει ο μηχανισμός και να μείνει η πόρτα ανοιχτή, όταν θα κλειδωθεί το αυτοκίνητο. 32603

32604

https://archive.is/6nqJC

Το βίντεο του abc news που προστέθηκε στην ελληνική έκδοση του hoax, δεν αναφέρει τίποτα για κέρμα στο χερούλι του αυτοκινήτου. Το βίντεο μας δείχνει πως κλέβουν από αυτοκίνητα, πορτοφόλια και τσάντες γυναικών, όταν οι ιδιοκτήτες τους είναι απασχολημένοι με την αντλία, σε πρατήρια καυσίμων self-service στην Αμερική, από την ξεκλείδωτη πόρτα του συνοδηγού. Σταματάνε δίπλα από το αυτοκίνητο του θύματος και σκυφτοί για να μην φαίνονται, ανοίγουν την πόρτα του συνοδηγού και κλέβουν την τσάντα που συνήθως οι γυναίκες οδηγοί έχουν αφήσει στο κάθισμα του συνοδηγού. Καμιά σχέση με μπλοκάρισμα της πόρτας του συνοδηγού, με ένα κέρμα, για να μείνει ξεκλείδωτη.

Από το αρχικό ξενόγλωσσο μήνυμα αντιλαμβανόμαστε πως μιλάει για τα σχετικά καινούργια αυτοκίνητα που έχουν μηχανισμό κεντρικού κλειδώματος, και όχι για τα παλαιά αυτοκίνητα που ξεκλειδώνουν μόνο με κλειδί, γιατί σε αυτή την περίπτωση ξεκλειδώνει – κλειδώνει μόνο η πόρτα του οδηγού και δεν υπάρχει κεντρικός μηχανισμός για να μπλοκάρει. Ακόμη αντιλαμβανόμαστε πως μιλάει για όλα τα οχήματα που έχουν κεντρικό κλείδωμα και όχι για ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

Δοκιμάσαμε σε τέσσερα διαφορετικά αυτοκίνητα (BMW, Ford, Toyota και Kia.) το υποτιθέμενο κόλπο με το κέρμα και σε κανένα η πόρτα του συνοδηγού δεν έμεινε ξεκλείδωτη.

Στο εξωτερικό οι αστυνομικές υπηρεσίες προειδοποιούν τακτικά για τις μεθόδους των απατεώνων και κλεφτών, αλλά στην έρευνά μας δεν βρήκαμε πουθενά κάποια προειδοποίηση από αστυνομική υπηρεσία, που να αναφέρει τον συγκεκριμένο τρόπο κλοπής ή κάποια καταγεγραμμένη περίπτωση κλοπής με αυτόν τον τρόπο.

Δεν πιστεύουμε πως οι κλέφτες θα έμπαιναν σε μια τέτοια διαδικασία παρακολούθησης του θύματος, για τον απλό λόγο, πως το θύμα σε περίπτωση που αντιληφθεί πως το παρακολουθούν θα καλούσε την αστυνομία από το κινητό του τηλέφωνο και η σύλληψή τους επ’ αυτοφώρω, είναι αρκετά πιθανή. Υπάρχουν πολλοί και πιο “ακίνδυνοι» για τους κλέφτες, τρόποι κλοπής αυτοκινήτων.

Με το συγκεκριμένο hoax, του μπλοκαρίσματος της πόρτας του συνοδηγού με κέρμα, έχουν ασχοληθεί και οι παρακάτω ιστοσελίδες απομυθοποίησης . Το συμπέρασμα που έχουν βγάλει είναι πως το μήνυμα που προσπαθεί να μας προειδοποιησει είναι μια φάρσα και δεν γίνεται να μπλοκάρουν το μηχανισμό κλειδώματος με ένα κέρμα σφηνωμένο στο χερούλι της πόρτας του συνοδηγού.

http://www.snopes.com/coin-car-handle-warning/

http://www.wtoc.com/story/30906574/have-you-heard-coin-in-car-door-theft-hoax-delivery-notice-scam

1

 

2

 

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως το παραπάνω μήνυμα είναι μια φάρσα που αναπαράγεται στο διαδίκτυο και δεν υπάρχει οτιδήποτε που να το επιβεβαιώνει. Αν θέλετε, δοκιμάστε στο αυτοκίνητό σας

 

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ 

eh

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .