Κρατήστε το παιδί σας ασφαλές στο διαδίκτυο

2508

Ο κόσμος πλέον είναι διαφορετικός για τα παιδιά που μεγαλώνουν σήμερα. Από το λεπτό που γεννιούνται, εκτίθενται σε έναν ψηφιακό κόσμο ο οποίος γίνεται αναπόφευκτα ο τρόπος ζωής τους και όπου οι εξελίξεις στη ζωή τους μεταφέρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , οι συζητήσεις τους γίνονται μέσω chatrooms και οι ταινίες, τα παιχνίδια, η μουσική και οι εκπομπές που τους αρέσουν προβάλλονται μέσω του διαδικτύου οποιαδήποτε στιγμή.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ποιοί είμαστε

Ο κόσμος πλέον είναι διαφορετικός για τα παιδιά που μεγαλώνουν σήμερα. Από το λεπτό που γεννιούνται, εκτίθενται σε έναν ψηφιακό κόσμο ο οποίος γίνεται αναπόφευκτα ο τρόπος ζωής τους και όπου οι εξελίξεις στη ζωή τους μεταφέρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , οι συζητήσεις τους γίνονται μέσω chatrooms και οι ταινίες, τα παιχνίδια, η μουσική και οι εκπομπές που τους αρέσουν προβάλλονται μέσω του διαδικτύου οποιαδήποτε στιγμή.

Και ενώ το διαδίκτυο είναι επίσης ένα θαυμάσιο εκπαιδευτικό εργαλείο, μπορεί να είναι το μέρος όπου μπορούν να δοθούν σκληρά μαθήματα αν τα παιδιά έχουν απεριόριστη, ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε πράγματα που ίσως δεν κατανοούν πλήρως.

Η παρακάτω λίστα μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε ασφαλή τα παιδιά σας όταν χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, καθώς και κινητές συσκευές:

  1. Βεβαιωθείτε ότι ενεργοποιούνται οι ρυθμίσεις προστασίας των ιστοτόπων και του λογισμικού που χρησιμοποιούν τα παιδιά σας. Υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία μέσω του παρόχου υπηρεσιών Internet που σας βοηθούν να διαχειριστείτε την πλoήγηση του παιδιού σας στο διαδίκτυο (π.χ. κατάλληλοι ιστότοποι, χρόνος που διατίθεται στο διαδίκτυο, ποιος μπορεί και δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του). Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει και άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως πρόσθετες εφαρμογές αποκλεισμού διαφημίσεων (adblock).
  2. Να έχετε υπόψη σας τις διαδικτυακές σελίδες που χρησιμοποιούν τα παιδιά σας και μάθετε πώς να διαχειριστείτε ακατάλληλο υλικό.
  3. Μιλήστε μαζί τους για τις συνέπειες σχετικά με την δημοσίευση ανάρμοστων εικόνων οι οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν από αγνώστους για να τα βλάψουν και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσφήμηση ή να καταστρέψει μια φιλία.
  4. Υπενθυμίστε τους ότι το διαδίκτυο είναι δημόσιος χώρος. Τα πράγματα που κάνουν και λένε τώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στο μέλλον τους όταν θα αναζητούν εργασιακή απασχόληση (οι εργοδότες αναζητούν συχνά προσωπικά προφίλ για πληροφορίες σχετικά με τους υποψηφίους).
  5. Μείνετε ενημερωμένοι για τους πρόσφατους τρόπους επικοινωνίας των παιδιών σας και για το τι κάνουν όταν βρίσκονται σε σπίτια φίλων.
  6. Παρακολουθήστε τους ιστότοπους που επισκέπτονται κρατώντας τον υπολογιστή σε κοινόχρηστο χώρο όπως η κουζίνα.
  7. Εκπαιδεύστε τα για τους κινδύνους χρήσης της κάμερας με ανθρώπους που δεν γνωρίζετε εσείς ή τα παιδιά σας. Το βίντεο που μεταδίδεται μέσω του διαδικτύου είναι μόνιμα εκεί έξω και μπορεί να αποθηκευτεί από τον οποιονδήποτε για μελλοντική προβολή ή διανομή! Εάν ο υπολογιστής σας έχει παραβιαστεί, ένας άλλος χρήστης θα μπορούσε να ελέγξει εξ αποστάσεως την κάμερά σας, οπότε αν έχετε μια εξωτερική κάμερα, αποσυνδέστε την ή καλύψτε την όταν δεν την χρησιμοποιείτε.
  8. Συζητήστε με άλλους γονείς σχετικά με τα διαδικτυακά προνόμια των παιδιών τους και το τι κάνουν εκείνοι για να τα προστατέψουν.
  9. Εάν το παιδί σας χρησιμοποιεί ζωντανές συνομιλίες (chat rooms) για online παιχνίδια, προειδοποιήστε το να μην δώσει προσωπικές πληροφορίες σε κάποιον ξένο.
  10. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι δημοσιεύετε για τα παιδιά σας ή τις δραστηριότητες που αφορούν αυτά, όπως την τοποθεσία του σχολείου τους, ή την συμμετοχή σας σε εθελοντικές δράσεις.

Πηγή άρθρου :  Cyber Security International Institute

Η καλύτερη Ασφάλεια για όλες τις πλατφόρμες και συνεχίσετε να κάνετε τα πράγματα που έχουν σημασία για εσάς , ήσυχοι

Πατήστε πάνω στην φωτογραφία
Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .