Κυκλοφορεί κακόβουλη και επιθετική απάτη στο Facebook

1062

fb-scam

Μια νέα απάτη κυκλοφορεί στο Facebook και άρχισε να εμφανίζεται στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο από χθες.

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Η απάτη είναι κακόβουλη και επιθετική καθώς αναπαράγεται αυτόματα αν κάποιος ανίδεος χρήστης προχωρήσει στα βήματα που θα περιγράψουμε παρακάτω:

Η δημοσίευση εμφανίζεται στις σελίδες των θυμάτων της απάτης και εμφανίζει μια εικόνα πορνό, προτρέποντας τους χρήστες – φίλους του θύματος να ανοίξουν μια σελίδα για να δουν το υποτιθέμενο βίντεο.

fb-scam

1

2

3

Τα links που υποτίθεται ότι οδηγούν στο βίντεο εμφανίζονται παρακάτω:

links-800x132

Αν τώρα κάποιος προχωρήσει και ανοίξει οποιοδήποτε από τα links θα βρεθεί μπροστά στο υποτιθέμενο βίντεο που απαιτεί επιβεβαίωση της ηλικίας, ζητώντας παράλληλα και τον αριθμό κάποιου τηλεφώνου, όπου θα αποστείλει έναν κωδικό για να εμφανιστεί το βίντεο. (Η συγκεκριμένη απάτη, εκτός τις μολύνσεις που προκαλεί στα συστήματα του θύματος, καταγράφει και αριθμούς κινητών)

fb-scam (1)

Θεωρούμε απίθανο να υπάρξει κάποιος που θα πειστεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του σε μια τέτοια προφανή απάτη, αλλά η αναπαραγωγή του Scam στο Facebook δείχνει ακριβώς το αντίθετο…

Όπως καταλαβαίνετε αν και η απάτη είναι εμφανέστατη, υπάρχουν ακόμα ευκολόπιστοι που δίνουν άνετα τον αριθμό του κινητού τους!

Προσοχή λοιπόν και ενημερώστε τους φίλους σας, αν δείτε την παραπάνω δημοσίευση στα Timeline τους.

Αν κάποιος είναι ήδη θύμα τις απάτης, συνιστάται να ελέγξει τι εφαρμογές έχουν εγκατασταθεί στη σελίδα του στο FB, και να διαγράψει ότι δεν γνωρίζει. Αμέσως μετά την διαγραφή θα πρέπει να αλλάξει κωδικό πρόσβασης και να σκανάρει τον υπολογιστή του με ένα αξιόπιστο anti-virus.

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΑΤΗΣ

Iguru.Gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

Πώς να ξεχωρίσετε το αξιόπιστο δημοσίευμα , από το φανταστικό

Οδηγός επιβίωσης από τα ψευτικα μηνύματα που κυκλοφορούν στο ίντερνετ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .