Διαδικτυακή Δράση απο την Βιβλιοθήκη Βέροιας για την Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο

1884

Στο πλαίσιο της εκστρατείας #μένουμε ασφαλείς ώστε να βοηθήσουμε όλοι στη μη περαιτέρω εξάπλωση του Coronavirus (COVID-19), η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας και το VeriaTechLab  παρουσιάζουν εξ αποστάσεως διαδικτυακές δραστηριότητες για όλους, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Ποιοί είμαστε

Κριτικές στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Σε συνέχεια της  δράσης για την κυβερνοασφάλεια που είχε , η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας , την προηγούμενη εβδομάδα και όπως υποσχεθήκαν ( στην διαδικτυακή συνάντηση με τον κύριο Παπαπροδρόμου) έχουν προγραμματίσει μια συζήτηση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο την Πέμπτη 29/10 στις 18:00 στην οποία δράση θα λάβουμε μέρος και εμείς ως σελιδα .

Στο πλαίσιο της εκστρατείας #μένουμε ασφαλείς ώστε να βοηθήσουμε όλοι στη μη περαιτέρω εξάπλωση του Coronavirus (COVID-19), η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας και το VeriaTechLab  παρουσιάζουν εξ αποστάσεως διαδικτυακές δραστηριότητες για όλους, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Για τα μαθήματα θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα του Office365 και συγκεκριμένα της Εφαρμογής Microsoft Teams για τα τις δραστηριότητες που αφορούν τα παιδιά, και το ZOOM για τα μαθήματα που αφορούν τους εφήβους και ενήλικες.

Για όλες τις δραστηριότητες θα σταλούν με email πληροφορίες για την διαδικασία σύνδεσης.   Καλό είναι στις δραστηριότητες των παιδιών να βοηθήσουν τα παιδιά οι ίδιοι οι γονείς τους με βάση τις οδηγίες που θα σταλούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 | 17:00 – 17:45

Προγραμματίζω με το glocklyΕξοικείωση με βασικές έννοιες και εντολές προγραμματισμού, που μετατρέπονται αυτόματα σε γλώσσα προγραμματισμού Python. Για παιδιά 12 – 14 ετών.

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 | 19:00 – 19:30

Αναζητώ στοχευμένα και επιλέγω σωστά, χρησιμοποιώντας τον κατάλογο της βιβλιοθήκης μου! Ενημερώνομαι, πώς να χρησιμοποιώ σωστά τον ενημερωμένο ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης και τις υπηρεσίες του, ώστε ειδικά την περίοδο του COVID-19, να γίνει ένα εργαλείο για την άμεση εξυπηρέτησή μου. Για εφήβους και ενήλικες.

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 | 18:00 – 19:00

Συζητάμε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο . Αναζητούμε απαντήσεις σε καθημερινούς προβληματισμούς μας που αφορούν  την ασφάλεια τόσο την δική μας όσο και των παιδιών μας στο διαδίκτυο. Για εφήβους και ενήλικες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 Οκτωβρίου 2020 | 10:00 – 11:00

Περιπολία κουνουπιών . Γίνομαι για πρώτη φορά προγραμματιστής με το scratch. Για παιδιά 9-12 ετών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 Οκτωβρίου 2020 | 11:30 – 12:00

Run Marco, προγραμματισμός για παιδιά!Προγραμματίζουμε τον Marco και τη Sophie να ζήσουν μια περιπέτεια, γυρίζοντας τον κόσμο. Για παιδιά 7-10 ετών.

Για να κάνετε εγγραφή στις δραστηριότητες που προγραμματίζονται από τη Βιβλιοθήκη θα πρέπει να εγγραφείτε (ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ) στην ηλεκτρονική διαδικτυακή εφαρμογή (Web App) που έχει δημιουργήσει η Βιβλιοθήκη για τον σκοπό αυτό στη διεύθυνση https://registrations.libver.gr.

Πληροφορίες και βοήθεια για την εφαρμογή θα βρείτε στη σελίδα : https://www.libver.gr/registrations-web-app/.

Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα των δράσεων στη διεύθυνση https://wp.me/p8dBt5-7VX .  Επίσης  εκεί θα βρείτε οδηγίες και για τον τρόπο εγγραφής μέσα από την ειδική εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η Βιβλιοθήκη.  Σας περιμένουμε λοιπόν για να απαντήσουμε σε όσα ερωτήματα έχετε και μπορούμε.   Θα χρησιμοποιηθεί το zoom και θα σταλούν οι πληροφορίες σύνδεσης με email.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ !!!

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 | 18:00 – 19:00

Συζητάμε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και αναζητούμε απαντήσεις σε καθημερινούς προβληματισμούς μας που αφορούν  την ασφάλεια τόσο την δική μας όσο και των παιδιών μας στο διαδίκτυο. Για εφήβους και ενήλικες.

Ομιλητής ο καλός φίλος Γιώργος Μπίκας ( Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής , Υπεύθυνος του Τομέα Τεχνολογίας της Βιβλιοθήκης ο οποίος δημιούργησε – έστησε το 2013 και την δική μας σελίδα

Ο Γιώργος Μπίκας ασχολείται για περισσότερα από 16 χρόνια με την εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων στον τομέα των υπολογιστών, και έχει λάβει τις πιστοποιήσεις «Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής» και «ECDL Certified Training Professional». Από το 1998 εργάζεται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ως υπεύθυνος του Τομέα Τεχνολογίας.

Να αναφέρουμε ότι η βιβλιοθήκη Βέροιας έχει τιμηθεί με το βραβείο  «Πρόσβαση στη Μάθηση» του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates για το έτος 2010 για τη δημιουργική χρήση των υπηρεσιών πληροφόρησης και τεχνολογίας για την ικανοποίηση των οικονομικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών αναγκών περισσοτέρων από 180.000 ανθρώπων. 

Επίσης Βραβείο εχει απονεμηθει στην βλβιοθηκη Βεροιας απο την Ακαδημία Αθηνών γιατι εδω μισόν αιώνα δημιούργησε μεγάλο μορφωτικό και εκπαιδευτικό έργο.

Κατόρθωσε να κάνει την πόλη των 40.000 κατοίκων να έχει 33.000 βιβλιόφιλους.

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .