Κυκλοφορεί απάτη με λοταρία στο Facebook

1270

lotteryLottery-Scams

 

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Εάν λάβατε κάποιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας ενημερώνει ότι έχετε κερδίσει ένα μεγάλο βραβείο από το Facebook, απλά διαγράψτε το, καθώς αποτελεί μέρος μιας νέας απάτης που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Οι ψεύτικες ειδοποιήσεις που εντοπίστηκαν από το Hoax Slayer ( http://www.hoax-slayer.com/facebook-promo-advance-fee-scams.shtml ) αναφέρουν:

“Συγχαρητήρια από το Facebook! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα αποτελέσματα της ετήσιας κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου του 2014 από την ομάδα του Facebook σε συνεργασία με την Promotion, για την ενθάρρυνση όλων των χρηστών του κοινωνικού δικτύου. Το όνομά σας περιλαμβάνεται ανάμεσα στους 50 τυχερούς που κερδίζουν 600.000 δολάρια.”

“Χρειαζόμαστε την άμεση απάντησή σας, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με την παράδοση των χρημάτων που δικαιούστε. Πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας (fbaward14@gmail.com) για να επιβεβαιώσετε εκ νέου τα στοιχεία σας. Επιπλέον, εαν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εγκαίρως.”

Φυσικά τα emails δεν έχουν καμία σχέση με το Facebook.  Όσοι ανταποκριθούν στις ψεύτικες ειδοποιήσεις καλούνται να παραδώσουν τα προσωπικά και οικονομικά τους στοιχεία, καθώς και κάποια ειδικά τέλη που υποτίθεται ότι πρέπει να καταβληθούν για τη λήψη του χρηματικού επάθλου.

Αν έχετε πέσει θύμα μιας τέτοιας απάτης, θα πρέπει να λάβετε μέτρα για την προστασία του τραπεζικού σας λογαριασμού και της ταυτότητάς σας, ανάλογα με το είδος των πληροφοριών που έχετε παραδώσει στους απατεώνες.

Πηγή : SecNews.Gr

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ίντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .