ΠΡΟΣΟΧΗ : Malware ( κακόβουλο λογισμικό ) σε μήνυμα που ισχυρίζεται ότι τρακάρατε ένα αυτοκίνητο

841

malware

 

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Πώς θα αντιδρούσατε αν έχετε λάβει ένα email από κάποιον που ισχυρίζεται ότι έχετε χτυπήσει το αυτοκίνητό του; Ο αποστολέας μάλιστα έχει επισυνάψει και μα φωτογραφία της ζημιάς που του προκαλέσατε και σας προτρέπει να την δείτε. Αν την ανοίγατε θα ήταν μεγάλο λάθος.

 

ferrari-crash-1024x768

Οι απατεώνες φαίνεται ότι ανακάλυψαν τον παραπάνω τρόπο για να ξεγελάσουν τα θύματα τους στέλνοντας τους ένα e-mail με τίτλο “Τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητό σας.”

“Καλημέρα! Χτυπήσατε το αυτοκίνητό μου στο δρόμο. Κοιτάξτε αυτές τις φωτογραφίες στο συνημμένο αρχείο και επικοινωνήστε μαζί μου το συντομότερο δυνατό. Διαφορετικά, θα προβώ σε νομικές ενέργειες,” αναφέρει το μήνυμα.

Το αρχείο που περιέχει (το όνομα μπορεί πάντα να αλλάξει) ονομάζεται IMG_0612.zip, και μέσα στο zip δεν περιέχεται εικόνα, αλλά ένα Malware.  Tα πρώτα μηνύματα κυκλοφορησαν στις 17 Μαρτίου, αλλά σύμφωνα με Hoax Slayer ( http://www.hoax-slayer.com/traffic-accident-malware-email.shtml ) και άλλους, εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να κυκλοφορούν.

Αν συναντήσετε τέτοιο μήνυμα, μην το ανοίξετε. Αν το ανοίξετε μην εκτελέσετε τα συνημμένα καθώς είναι κακόβουλα .exe και όχι φωτογραφίες, όπως ισχυρίζεται το μήνυμα.

Αν είστε ήδη θύμα αυτής της απάτης, σκανάρετε όλο τον υπολογιστή σας με ένα αξιόπιστο anti-virus και αλλάξτε όλους τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο.

Στο διαδίκτυο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί . Ποτέ δεν ανοίγουμε ή δεν κάνουμε εκτέλεση αρχεία που μας στέλνουν χωρίς να γνωρίζουμε τι περιέχουν 

Πηγή : iguru.gr

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ίντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .