Νέα απάτη στο Facebook που υπόσχεται Mercedes-Benz E63 AMG

2059

ms

Οι απατεώνες στο ίντερνετ θα βρουν και θα κάνουν τα πάντα για να ξεγελάσουν τους χρήστες για να τσιμπήσουν Likes στις σκουπιδοσελίδες τους .

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Μια νέα σελιδα απάτη που δημιουργηθηκε πριν λίγες ώρες υπόσχεται  3  Mercedes-Benz E63 AMG σε τρεις νικητές που θα επιλέξου τυχαία στις 31 Ιουνίου 2016 .

2

Αλήθεια από πότε ο Ιούνιος έχει 31 ημέρες ; Φυσικά ψιλά γράμματα αυτά για τους χρήστες . Και όχι δεν είναι τυπογραφικό λάθος . Μια χαρά το έγραψαν . Αυτός εξάλλου ήταν και ο σκοπός τους . Να δουν πόσοι θα πέσουν στην παγίδα . 

Ας συνεχίσουμε όμως …

Η ανάρτηση της ψεύτικης σελίδας που δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την επίσημη σελιδα της Mercedes , η οποία είναι αυτή https://www.facebook.com/MercedesBenzGr  και αυτή https://www.facebook.com/MercedesAMG/ , αναφέρει τα παρακάτω για να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό

Κάντε “Μου αρέσει!” στην Σελίδα θαυμαστών μας
Κάντε “Μου αρέσει!” σε αυτή τη φωτογραφία της Mercedes-Benz
“Κοινοποιήστε” αυτήν τη φωτογραφία της Mercedes-Benz
Σχολιάστε: “Μαύρο” ή “Ασπρο”
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: ( δινουν ενα λινκ )

Όλοι αυτοί οι διαγωνισμοί που υπόσχονται υπέρογκα δώρα, όπως αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρονικές συσκευές, ταξίδια πολύ μεγάλης αξίας, κτλ. είναι μια απάτη. Δημιουργούνται για να μπορέσουν οι επιτήδειοι να μαζέψουν χιλιάδες οπαδούς στη σελίδα τους και μετά να προωθήσουν στους χιλιάδες οπαδούς που εξαπάτησαν με τους ψεύτικους διαγωνισμούς ότι θέλουν, ή να πουλήσουν αυτές τις σελίδες στην μαύρη αγορά. Η συγκεκριμένη απάτη, like-farming scam, δεν είναι ευρέος γνωστή στην Ελλάδα.

Όσοι περιμένουν την 31 Ιουνίου, για να δουν αν κερδίσουν στο συγκεκριμένο «διαγωνισμό», θα περιμένουν πολύ. Ο Ιούνιος έχει 30 ημέρες.

Ας δούμε, τι θα κερδίσει ο απατεώνας μέχρι την 31 Ιουνίου. Ζητάει τα like, τις κοινοποιήσεις και τα σχόλια, για να διαδοθεί και στους φίλους σας η απάτη του. Εκτός από αυτά ζητάει να επισκεφθείτε τη σελίδα, amgdealer.com που φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με την Mercedes-Benz.

Μόλις επισκεφτείτε τη σελίδα θα δείτε την παρακάτω εικόνα και θα πατήσετε το κουμπάκι που γράφει «Συνέχεια»

5

Αν πατήσετε το κουμπάκι το κουμπάκι που γράφει «Συνέχεια» θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε μία από τις παρακάτω προσφορές για να μπείτε στο διαγωνισμό.

2016-06-08 21_35_03-Mercedes-Benz CLA 45 - Comodo Dragon

Χμμμ το πράγμα αρχίζει και βρωμάει . Τι εννοούμε ; Δείτε παρακάτω . Πατήσαμε και στα 3 . 

Όλες αυτές οι «προφορές» είναι με εγγραφή σε συνδρομητική υπηρεσία και χρέωση στα κινητά σας.

2016-06-08 21_35_35-Apple iPhone6S - Comodo Dragon

2016-06-08 21_36_09-Diekdikise ena iPhone6s - Comodo Dragon

2016-06-08 21_36_31-Diekdikise kouponi 800€ - Comodo Dragon

Έτσι ο απατεώνας με τον ψεύτικο διαγωνισμό, κερδίζει από τα κλικ που έχετε κάνει στις «προφορές» με εγγραφή σε συνδρομητική υπηρεσία κινητών, μέσω affiliate marketing.

Τι είναι όμως το affiliate marketing;

Affiliate Marketing είναι ένας τύπος Performance based Marketing και αφορά προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Affiliate είναι ο Συνεργάτης ενός Δικτύου Συνεργατών (Affiliate Network), ο οποίος προωθεί προϊόντα ή υπηρεσίες ενός Διαφημιζόμενου στο διαδίκτυο. Το Affiliate Marketing λειτουργεί ως εξής: Μια εταιρία ή επιχείρηση (Διαφημιζόμενος) ανταμείβει τους Συνεργάτες (Affiliates) για κάθε πελάτη ή επισκέπτη που οδηγούν στην διαδικτυακή τους ιστοσελίδα. Η ανταμοιβή μπορεί να είναι ένα ποσοστό προμήθειας από μια επιτυχημένη online πώληση (CPS), είτε ένα ποσό για μια συγκεκριμένη ενέργεια, όπως μια εγγραφή μέλους ή newsletter (CPL). Ο Affiliate προωθεί διαφημιζόμενες εταιρίες, χρησιμοποιώντας διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες ή μεθόδους marketing μέσα από διαδικτυακές πηγές όπως ιστοσελίδες, ιστολόγια, ηλεκτρονικά μηνύματα και άλλα πολλά https://el.wikipedia.org/wiki/Affiliate

Εκτός από το κέρδος του από το Affiliate Marketing, ο απατεώνας με τα like, τις κοινοποιήσεις και τα σχόλια που έχετε κάνει, σας έχει βάλει να προωθήσετε την απάτη του, στους φίλους σας στο facebook που θα ενημερωθούν και ενδεχομένως μερικοί να την πατήσουν και κάνουν εγγραφή στη συνδρομητική υπηρεσία.

Οι απατεώνες δημιουργούν εκατοντάδες σελίδες στο facebook και υπόσχονται υπέρογκα δώρα για να ξεγελάσουν τους χρήστες, που κοινοποιούν και σχολιάζουν την απάτη με τους ψεύτικους διαγωνισμούς, και έτσι βοηθούν στην εξάπλωση.

Κανείς δεν θα σας χαρίσει αυτοκίνητο για ένα like ή κοινοποίηση. Ούτε οι ίδιες, αυτοκινητοβιομηχανίες.

 

Η επίσημη σελιδα της Mercedes ( https://www.facebook.com/MercedesBenzGr/ ) μετά από ενημέρωση απο την σελιδα μας έβγαλε σχετική ανακοίνωση

2016-06-08 21_49_35-Mercedes-Benz Hellas

Πως δουλεύει το σύστημα / απάτη με αυτούς τους διαγωνισμούς 

  • Ο λόγος που ζητάει κοινοποίηση της φώτο δημόσια είναι ο εξής . Όσο πιο πολλά άτομα κοινοποιησουν/πατήσουν like στην σελίδα τόσο το καλύτερο για τον απατεώνα .
  • Πρέπει να επισκεφτούμε την σελιδα που αναφέρει για να είναι έγκυρη η συμμετοχή μας . Ο λόγος ; Για να πέσουν στην παγίδα οι χρήστες και να δώσουν το τηλέφωνο τους σε υπηρεσία υψηλής χρέωσης με κόστος τον μήνα πάνω απο 20-25 ευρώ .
  • Οι απατεώνες ξέρουν, ότι μια σελίδα στο Facebook,  με πολλές χιλιάδες μέλη είναι ένα πολύτιμο αγαθό, γιατί δίνει στον απατεώνα ένα μεγάλο ακροατήριο.
  • Ο στόχος μέσα απο τις απατεωνιές αυτες είναι να να προσελκύσουν όσο είναι δυνατό περισσότερους χρήστες. Τα Like και οι κοινοποιήσεις είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. Οι σελίδες που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους προσέλκυσης είναι γνωστές ως «Σελίδες Likewhore». Η διαδικασία της προσέλκυσης οπαδών μέσα από ψαρέματα Like είναι γνωστή ως «Like-Farming».
  • Οι σελίδες αυτές μπορεί να χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν άτομα σε άλλες σελίδες, ή για ψάρεμα προσωπικών πληροφοριών, ή για να κερδίσει ο απατεώνας προμήθεια από κάποια διαφήμιση, ή απλά ένας απατεώνας θα μπορούσε να πωλήσει τη σελίδα στο Facebook σε άλλους για χρήματα. Στην πραγματικότητα, οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες σελίδες για να πράξουν μεγάλο αριθμό απατών, από επιθέσεις malware, έως την κλοπή προσωπικών στοιχείων.
  • Η διαδικασία Like farming και η πώληση σελίδων στο Facebook για οικονομικό κέρδος είναι σε μεγάλο βαθμό μια άγνωστη πρακτική που πολλοί δεν γνωρίζουν ή δεν συνειδητοποιούν ότι συμβαίνει. Αν οι χρήστες γνωρίζουν για αυτή την πρακτική, θα είναι ολοένα και πιο δύσκολο, για τους απατεώνες να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους κάνουν μέλη, και χωρίς μέλη ο απατεώνας δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί κανένα.

Θεωρούμε απίθανο να υπάρξει κάποιος που θα πειστεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του σε μια τέτοια προφανή απάτη, αλλά η αναπαραγωγή του Scam στο Facebook δείχνει ακριβώς το αντίθετο…

Όπως καταλαβαίνετε αν και η απάτη είναι εμφανέστατη, υπάρχουν ακόμα ευκολόπιστοι που δίνουν άνετα τον αριθμό του κινητού τους!

 

ΠΗΓΗ 

Ελληνικά Hoaxes

 

 

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ , ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Ψυχολόγος ΕΛ.ΑΣ Σταματογιάννης Ν. : Συμβουλές για την προστασία των ανηλικων στο διαδίκτυο

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ [/button

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .