Προσοχή σε σελίδες που αναφέρουν για την πτήση MH17 . Κρύβουν απάτες !

922

m17-scams-1

Επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας , τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Αν ψάχνετε να μάθετε περισσότερα για το δυστύχημα της Μαλαισιανής πτήσης ΜΗ17 που έγινε πρόσφατα τότε προσέξτε να μην το κάνετε μέσω Facebook . Πολλές από τις σελίδες που δημιουργήθηκαν ως ανάμνηση για τα θύματα της πτήσης – και κυρίως για τα μικρά παιδιά – ειναι σελίδες εξαπάτησης που σερβίρουν κακόβουλα λογισμικά .

Στόχος των απατεώνων είναι να παρασύρουν  όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες και να κάνουν κλικ σε ένα σύνδεσμο που υποτίθεται ότι περιέχει ειδήσεις και άλλα αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με την πτήση ΜΗ17

Οι απατεώνες γίνονται όλο και πιο εξελιγμένοι στις επιθέσεις τους καθιστώντας την απάτη όσο το δυνατόν περισσότερο κερδοφόρα . Αυτή τη φορά σκέφτηκαν ότι με ένα μόνο κλικ δεν κερδίζουν πολλά και άρχισαν να κατευθύνουν τα θύματα τους σε περισσότερες διευθύνσεις.

Διάφορες παγίδες – σελίδες αναφέρουν ότι θα δείτε νέα και βίντεο από την πτήση MH17 .

Σύμφωνα με το Hoax-Slayer  οι σελίδες αυτές αναφέρουν ότι θα δείτε βίντεο με πύραυλο που καταρρίπτει το αεροπλάνο και για να δείτε το βίντεο πρέπει να το κοινοποιησετε .

footage-missile-mh-17-survey-scam-1

 

Φυσικά βίντεο δεν υπάρχει και το μήνυμα είναι μια απάτη με σκοπό να δημοσιευσουμε την είδηση στο προφίλ μας ( και καλά για να δούμε το βίντεο ) έτσι ώστε πέσουν και άλλοι χρήστες στην παγίδα των απατεώνων .

Οι απατεώνες ανακατευθύνουν τους χρήστες του Facebook σε κακόβουλες ιστοσελίδες και ίδιες με αυτές του Facebook και μέσα απο αυτές τις σελίδες είτε σερβίρουν κακόβουλο λογισμικό στους χρήστες είτε έχουν έσοδα απο τα κλικς που γίνονται  .

Άλλες σελίδες έχουν δημιουργηθεί απο δήθεν φιλανθρωπικες οργανώσεις που φαίνονται αληθινές και ζητάνε να συμπληρώσετε μια φόρμα με σκοπό την δωρεά για την στήριξη των οικογενειών των θυμάτων .

Με τον όρο «δωρεά» σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πιθανό να σας ζητήσουν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας σας και  άλλα προσωπικά στοιχεία όπου αυτά θα χρησιμοποιήσουν για να διαπράξουν απάτες με πιστωτικές κάρτες και την κλοπή ταυτότητας οι κυβερνοεγκληματιες .

Προσοχή λοιπον ! Οι εν λόγω ειδήσεις δεν είναι αληθινές και δεν υπάρχει τίποτα αληθινό . Σας συμβουλεύουμε να προσέχετε με παρόμοια ψεύτικα βίντεο – ειδήσεις και συνδέσμους που διαδίδονται μέσω μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων δικτυακών τόπων, διότι ο μοναδικός σκοπός τους είναι η κατάχρηση του δικτύου και του συστήματός σας αλλά και το κέρδος τους . 

Προσοχή στους πιασιάρικους τίτλους όπως ”δείτε το τάδε βίντεο” , ”δείτε την τάδε seflie πριν το ατύχημα” και δείτε το ένα και δείτε το άλλο .

Εαν δείτε κάτι παρόμοιο και δεν είστε σίγουροι για αυτό ή πατήσατε πάνω σε κάποιο λινκ μην διστάσετε να επικοινωνησετε με την σελίδα για να σας βοηθήσουμε  μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στα παρακάτω που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου αυτού .

 

Μην ξεχάσετε επίσης να διαβάσετε ακόμα ( πατήστε πάνω στην πρόταση )

[CYBER ALERT] Εφαρμογή για επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με την Δ.Η.Ε

Απετράπη αυτοκτονία από τη Δ.Η.Ε μεσω CYBERALERT

Παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο μέσω εφαρμογής υπολογιστών θα συνδέονται με τη Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τα τελευταία άρθρα της σελίδας μας  ΕΔΩ

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .