Αρχική » Security » [MICROSOFT] Αλλάξτε κωδικούς πρόσβασης στο Skype

[MICROSOFT] Αλλάξτε κωδικούς πρόσβασης στο Skype

skype-logo-open-graph

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Ένας άγνωστος αριθμός χρηστών της εφαρμογής Skype φέρεται να λαμβάνουν μηνύματα spam που περιέχουν κακόβουλες συνδέσεις, και η Microsoft δεν φαίνεται να έχει κλείσει το κενό ασφαλείας στο λογισμικό της.

Αντί για αυτό, το Redmond εξέδωσε ανακοίνωση για τους χρήστες του Skype παροτρύνοντας τους, να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού τους.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Ένας χρήστης της υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων της Microsoft, δημοσίευσε ένα μήνυμα στο blog της εταιρείας που μέχρι σήμερα έχει φτάσει τις 22 σελίδες:

» Έλαβα ένα μήνυμα νωρίτερα σήμερα από έναν φίλο που βρισκόταν στη λίστα επαφών μου και που δεν έχουμε κανονικά συνομιλίες με αυτόν. Ο σύνδεσμος οδηγεί σε μια ρωσική ιστοσελίδα/.ru γι “αυτό αμέσως ήξερα ότι είχα εξαπατηθεί και έκλεισα το παράθυρο πριν φορτώσει η σελίδα.»

Στο αρχικό μήνυμα προστέθηκαν σιγά σιγά και άλλα που περιέγραφαν την ίδια συμπεριφορά από την εφαρμογή τους επιβεβαιώνοντας την επίθεση .

Η ομάδα υποστήριξης του Skyρe, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η έρευνα για το θέμα ήταν «σε εξέλιξη». Προφανώς όμως το ζήτημα ασφαλείας υπάρχει ακόμα σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας αλλά και στο Twitter.

Εν τω μεταξύ, η επίσημη ανακοίνωση της Microsoft αναφέρει:

Our engineers are still looking into this.
Meanwhile we’d recommend everyone to change their account passwords for all your Skype related accounts, i.e. also update your Microsoft account password if you linked that to your Skype account.

Οι τεχνικοί μας εξακολουθούν να το ψάχνουν.Εν τω μεταξύ, προτείνουμε σε όλους να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού τους για όλους τους λογαριασμούς που σχετίζονται με το Skyρe σας, δηλαδή να ενημερώσετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στη Microsoft, αν συνδέεται με το λογαριασμό σας στο Skyρe.

Iguru.Gr

 

Αλλαγή κωδικού στο Skype :

Μεταβαίνουμε στην σελίδα αυτή http://www.skype.com/el/ και πατάμε σύνδεση στο πάνω μέρος της οθόνης

Στην συνέχεια βάζουμε τα στοιχεία μας username & password και πατάμε σύνδεση

Πηγαίνοντας  στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρούμε την επιλογή αλλαγή κωδικού πρόσβασης

 

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

Αρθρογράφος Ευτύχιος Αστανάστας

Δείτε επίσης

Το Facebook χρησιμοποιεί δεδομένα και από κάρτες μέλους Super Market

Μετά το σκάνδαλο Facebook Cambridge Analytica, θυμηθήκαμε ότι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο μας παρακολουθεί και …