Μην κάνεις πράγματα στο Διαδίκτυο που δεν θα έκανες ποτέ στον πραγματικό κόσμο

2032

Μήπως κάνεις πράγματα στο Διαδίκτυο που δεν θα έκανες ποτέ στον πραγματικό κόσμο;

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Ποιοί είμαστε

Θα άνοιγες ποτέ διάπλατα την πόρτα του σπιτιού σου και θα έφευγες, αφήνοντας τον οποιονδήποτε να μπει σε αυτό και να έχει πρόσβαση στα πράγματα σου; Θα έβαζες ποτέ ταμπέλα έξω από την πόρτα του σπιτιού σου ότι φεύγεις διακοπές για να το δουν όλοι οι γείτονες; Θα έδειχνες ποτέ φωτογραφίες που κρατάς στο πορτοφόλι σε αγνώστους στο δρόμο ή θα άνοιγες κουβέντα μαζί τους για όλα τα προσωπικά σου ζητήματα; Θα έμπαινες ποτέ σε κάποιο ‘υπόγειο’ και περίεργο μαγαζάκι, απλά και μόνο επειδή διαλαλούσε ότι προσφέρει το προϊόν που ψάχνεις κατά 90% πιο φθηνά;

Ας σκεφθούμε, τώρα τι κάνουμε στο Διαδίκτυο: ανεβάζουμε καθημερινά φωτογραφίες, όχι μόνο δικές μας αλλά και άλλων (!), πολλές φορές πολύ προσωπικές, θέτοντας οι ίδιοι σε κίνδυνο την προσωπική μας ζωή ή τη ζωή τρίτων και χάνοντας αυτόματα τον έλεγχο αυτών των φωτογραφιών. Από τη στιγμή που οι φωτογραφίες μας δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο δεν μπορούμε ποτέ να ξέρουμε πού θα καταλήξουν, με δυσάρεστες πιθανές συνέπειες, όπως είναι η παιδεραστία, η πορνογραφία ή το cyberbullying.

Επιπλέον, κάνουμε «φίλους» παντελώς αγνώστους σε εμάς ανθρώπους, απλά για να είμαστε δημοφιλείς. «Ποστάρουμε» σε ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης τα πάντα για την καθημερινή μας ζωή. Ταυτόχρονα, οι ηλεκτρονικές απάτες ανθίζουν, σπείροντας, εκτός των άλλων, και διάφορους ιούς στα υπολογιστικά μας συστήματα.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις ότι οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στο Διαδίκτυο προϋπήρχαν του μέσου. Συνεπώς, πρέπει να καταλάβεις ότι αν πλοηγείσαι με κριτική σκέψη, με ασφάλεια και έχοντας γνώση της σωστής χρήσης του Διαδικτύου, αυτοί οι κίνδυνοι θα ελαχιστοποιηθούν, όπως ακριβώς και στον πραγματικό κόσμο.

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .