[ΠΡΟΣΟΧΗ] Απάτες με θέμα το παγκόσμιο κύπελλο 2014 στην Βραζιλία

1356

brazilm

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας , τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Η Kaspersky Lab προειδοποιεί και ενημερώνει τους χρήστες για το πώς θα προστατευτούν απέναντι στις επιθέσεις phishing και malware με θέμα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία.

Ακολουθούν πληροφορίες από το Δελτίο Τύπου της εταιρίας

Καθώς η Βραζιλία  φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το οποίο ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου, οι ψηφιακοί εγκληματίες «στήνουν» τις εκστρατείες τους με στόχο την εξαπάτηση των φιλάθλων.

Οι ψηφιακοί απατεώνες δημιουργούν συνεχώς ιστοσελίδες που μιμούνται τα αυθεντικά domains του Παγκοσμίου Κυπέλλου, των χορηγών και των συνεργατών του – συμπεριλαμβανομένων πολύ γνωστών brands – ώστε να παραπλανήσουν τους χρήστες και να αποσπάσουν προσωπικά τους δεδομένα, όπως το username, το password και οι αριθμοί πιστωτικών καρτών.

Ορισμένες ιστοσελίδες phishing φαίνονται ασφαλείς. Για παράδειγμα, τα URL τους μπορεί να ξεκινούν με “https” (όπου το “s” σημαίνει «ασφαλής»), καθώς οι ψηφιακοί εγκληματίες καταφέρνουν να αγοράσουν έγκυρα πιστοποιητικά SSL από τις αρχές πιστοποίησης.

Τα phishing domains έχουν, επίσης, μερικές φορές και mobile εκδοχές, με εμφάνιση που μοιάζει αυθεντική, στοχοποιώντας χρήστες smartphones και tablets.

Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν νόμιμα πιστοποιητικά SSL και για να «μολύνουν» τους υπολογιστές των χρηστών με κακόβουλο λογισμικό. Σε μια συγκεκριμένη απάτη, χρήστες από τη Βραζιλία λάμβαναν ένα μήνυμα, το οποίο τους «ενημέρωνε» ότι είχαν κερδίσει ένα εισιτήριο για αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Εάν ο χρήστης έκανε «κλικ» στο σύνδεσμο για να εκτυπώσει το εισιτήριο, θα οδηγούνταν σε ένα τραπεζικό Trojan.

Οι ειδικοί της Kaspersky Lab ανέφεραν και άλλες εκστρατείες spam με θέμα το Παγκόσμιο Κύπελλο και μηνύματα που χρησιμοποιούνταν σε επιθέσεις Nigerian scam ήδη από το Φεβρουάριο.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των χρηστών από επιθέσεις phishing και κακόβουλου λογισμικού που αντλούν τη θεματολογία τους από το Παγκόσμιο Κύπελλο:

  • Πάντα να ελέγχετε εξονυχιστικά μια ιστοσελίδα πριν εισάγετε στοιχεία ή εμπιστευτικές πληροφορίες. Οι σελίδες phishing είναι σκόπιμα σχεδιασμένες για να μοιάζουν αυθεντικές.
  • Παρότι οι ιστοσελίδες των οποίων η διεύθυνση ξεκινά με «https» είναι ασφαλέστερες από εκείνες που ξεκινούν με «http», αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί κανείς να τις εμπιστευτεί πλήρως. Οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν να αποκτήσουν νόμιμα πιστοποιητικά SSL.
  • Σε γενικές γραμμές, να είστε προσεκτικοί με τα μηνύματα που λαμβάνετε από άγνωστους αποστολείς. Συγκεκριμένα, αποφύγετε να κάνετε «κλικ» σε links που βρίσκονται σε e-mail τα οποία προέρχονται από πηγές για τις οποίες δεν είστε απολύτως βέβαιοι. Επίσης, μην «κατεβάζετε» και μην ανοίγετε συνημμένα αρχεία από μη αξιόπιστες πηγές.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει ενημερωμένη anti-malware προστασία που αποκλείει τις ιστοσελίδες phishing.

FIFA_tips

Πηγή : Δελτίο Τύπου Kaspersky Lab

 

Σε ένα παγκόσμιο γεγονός όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, δεν αποτελεί καμία έκπληξη ότι οιspammers προσπαθούν να επωφεληθούν από αφελείς και να καρπωθούν χρήματα στήνοντας ελκυστικές παγίδες σχετικές με το FIFA World Cup Brazil 2014.

Ο Κος Andrew Conway από το blog της Cloudmark παρουσίασε ένα δείγμα email από απατεώνες που προσπαθούν κάτι αντίστοιχο. Αυτό το είδος της απάτης παροτρύνει το θύμα να δώσει μια μικρή προκαταβολή, με την υπόσχεση ενός μεγαλύτερου ποσού χρημάτων τα οποία θα τους έρθουν.

Screen-Shot-2014-06-12-at-10.18.31-AM

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό το κόλπο έχει μεγαλύτερη ηλικία από το διαδίκτυο και έχει αντισταθεί στη δοκιμασία του χρόνου με την ταυτόχρονη προσαρμογή του στο ψηφιακό περιβάλλον. Το δείγμα που έχει ανακαλυφθεί από τη Cloudmark ενημερώνει το θύμα ότι το email του έχει επιλεχθεί και είναι ο νικητής από τα συνολικά δύο εκατομμύρια GBP, ως αποτέλεσμα μίας λαχειοφόρου κλήρωσης του  FIFA World Cup 2014.

Το ψεύτικο μήνυμα αναφέρει ότι μόνο τρεις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν επιλεγεί και ότι το σχέδιο οργανώθηκε από το «FIFA σε συνεργασία με το Gmail και AOL! Inc.» Αναφέρει επίσης για γίνει πιο πιστευτό, ότι για την κλήρωση χρησιμοποιήθηκε το «Electronic Random Selection System (ERSS)«.

Αυτή είναι μια οθφαλμοφανέστατη περίπτωση που μπορεί κανείς εύκολα να εντοπίσει την απάτη από ένα χιλιόμετρο μακριά, αλλά η Cloudmark, μια αξιόπιστη εταιρεία που ασχολείται με τις απειλές που έρχονται με μηνύματα, σημειώνει ότι τα συστήματα τους έπιασαν αυτό που  αποκαλούν «γκρίζο ταχυδρομείο»,  νόμιμα δηλαδή μηνύματα μάρκετινγκ συγγενικά με το spam.

Μηνύματα δηλαδή που δεν ελέγχονται εύκολα από τους κανόνες των anti-spam φίλτρων και μπορούν να φτάσουν πολύ εύκολα στο inbox του χρήστη. Στη Βραζιλία, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν anti-spam κανόνες και τα εισερχόμενα «βομβαρδίζονται» συνεχώς με ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλων των ειδών.» 

Πηγή : iguru.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

[Twitter] Κυκλοφορει ψεύτικη σελίδα που υπόσχεται επαληθευμένο λογαριασμό

[TWOO] Εφαρμογή υποκλέπτει πληροφορίες χρηστών

[VODAFONE] Προσοχή σε κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Προσοχή στους κατόχους iPhone , iPad και Mac

Παραμύθι ο νέος ιός που κυκλοφορεί στο Facebook με τίτλο Windows Live Update

Όλα τα τελευταία άρθρα μας ΕΔΩ

 

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .