Προσοχή !!! Απατεώνες εκμεταλλεύονται το ναυάγιο στη Ν.Κορέα για την διανομή κακόβουλου λογισμικού

970

nauagio

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 190 εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τη βύθιση του νοτιοκορεάτικου πλοίου την περασμένη εβδομάδα. Όπως συμβαίνει με όλες τις ιστορίες που γίνονται πρωτοσέλιδα, το περιστατικό αυτό χρησιμοποιήθηκε από εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Εμπειρογνώμονες της Trend Micro αναφέρουν ότι έχουν εντοπίσει τα πρώτα spam emails, λίγες ώρες μετά την αναφορά του περιστατικού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το ενδιαφέρον σχετικά με απήχηση αυτής της εγκληματικής επιχείρησης είναι το γεγονός ότι το πλοίο δεν αναφέρεται στο περιεχόμενο του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

spam.nauagio

 

 

Τα μηνύματα φέρουν το θέμα “Notice of appearance in court” και ενημερώνουν τους αποδέκτες ότι πρέπει να παρευρίσκονται σε μια ακρόαση στο δικαστήριο. Αυτοί οι τύποι των κακόβουλων ανακοινώσεων κυκλοφορούν για μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά φίλτρα spam είναι πιθανόν να τα εντοπίσουν και να τα μπλοκάρουν.

Ωστόσο, με την προσθήκη του περιστατικού με το πλοίο, οι εγκληματίες του διαδικτύου ελπίζουν πως θα αποφύγουν τα φίλτρα.

Το κακόβουλο λογισμικό που είναι συνδεδεμένο με τα μηνύματα ανιχνεύεται από την Trend Micro ως BKDR_KULUOZ.SMAL. Μόλις μολύνει έναν υπολογιστή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου για να εκτελούν διάφορες εργασίες, συμπεριλαμβανομένου και της λήψης άλλου κακόβουλου λογισμικού, όπως πλαστά προγράμματα antivirus και το περιβόητο ZeroAccess Trojan.

Πηγή : secnews.gr

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ίντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .