Μεγάλη προσοχή : Ακόμα μια νέα απάτη μέσω Facebook . Εντοπίστηκε το αεροπλάνο της Μαλαισίας MH370

1067

2014-03-24 15_26_33-Malaysian-Airlines-flight-MH370-scam1

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Οι απατεώνες βρίσκουν κάθε φορά έξυπνους τρόπους για να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου και αυτή τη φορά η χαμένη πτήση MH370 της Malaysian Airlines, τους έδωσε την ευκαιρία να παραβιάσουν, όχι το αεροπλάνο, αλλά εμάς που χρησιμοποιούμε τον λογαριασμό μας στο Facebook και διαβάζουμε κάθε είδηση σχετικά με το μυστηριώδες Μαλαισιανό αεροπλάνο.

 

Malaysian-Airlines-flight-MH370-scam

 

Spammers εκμεταλλεύονται το χαμένο αεροπλάνο της Μαλαισίας για την διάδοση κακόβουλου λογισμικού στο Facebook, κάνοντας κατάχρηση του μυστηρίου πίσω από την πτήση MH370 της Malaysian Airlines που έχει χαθεί από τη στιγμή που πετούσε από την Kuala Lumpur προς το Πεκίνο.

Οι hackers ανακατευθύνουν τους χρήστες του Facebook σε κακόβουλες ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας μια ψεύτικη δημοσίευση στο Facebook, η οποία υποστηρίζει ότι η χαμένη πτήση MH370 της Malaysian Airlines, ένα Boeing 777-200 έχει βρεθεί στο Τρίγωνο των Βερμούδων με τους επιβάτες της ακόμα ζωντανούς και καλεί τους χρήστες να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο για να δουν την έκτακτη είδηση.

Ο τίτλος του ψεύτικου βίντεο: Το Μαλαισιανό αεροπλάνο MH370 έχει εντοπιστεί κάπου κοντά στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Σήμερα κυκλοφόρησαν συγκλονιστικά βίντεο.

Όταν ο χρήστης κάνει κλικ για να δει το βίντεο εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα που του ζητά να το κοινοποιήσει πριν το δει:

Προσοχή! Οι εν λόγω ειδήσεις δεν είναι αληθινές και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο βίντεο διαθέσιμο. Σας συμβουλεύουμε να προσέχετε με παρόμοια ψεύτικα βίντεο και συνδέσμους που διαδίδονται μέσω μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων δικτυακών τόπων, διότι ο μοναδικός σκοπός τους είναι η κατάχρηση του δικτύου και του συστήματός σας. Αν έχετε κοινοποιήσει ή κάνει «Like» σε κάτι παρόμοιο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το διαγράψετε από τον τοίχο σας στο Facebook.

Πηγή : secnews.gr

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ίντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .