Να πώς θα μοιάζει η Facebook αρχική σελίδα σε λίγες εβδομάδες

946

facebook-new-news-feed-2014

 

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

Χρειάστηκε να περάσει ακριβώς ένας χρόνος για να αποφασίσει το Facebook τι θα κάνει με την αρχική σελίδα των χρηστών. Θυμίζω πως ήταν 7 Μαρτίου του 2013, όταν μάθαμε για τη νέα και επαναστατική εμφάνιση του News Feed. Έκτοτε, έγιναν αρκετές δοκιμές σε χρήστες και ύστερα από μπόλικο feedback, το Facebook κρατά κάποια καλά στοιχεία, όμως αφήνει τη συνολική ιδέα στο παρελθόν. Αυτό επιβεβαιώνει και το σφάλμα 404 στη σελίδα με τις πληροφορίες του νέου News Feed, καθώς και τα ιδιωτικά YouTube βίντεο.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όλοι οι Facebook χρήστες θα αποκτήσουν μία νέα εμφάνισητης αρχικής σελίδας. Οι αλλαγές κινούνται σε τέτοιο σημείο, ώστε να μη μπερδέψουν τους χρήστες σχετικά με τη χρήση της αρχικής σελίδας, αλλά να τους βοηθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα άκρως απαραίτητα και να ξεχωρίσουν το περιεχόμενο από τις διάφορες λειτουργίες.

facebook-old-news-feed

 

Η τωρινή εμφάνιση της αρχικής σελίδας του Facebook

facebook-new-news-feed-2014

Η νέα εμφάνιση της αρχικής σελίδας του Facebook

 

Με μια πρώτη ματιά, ίσως να μη διακρίνατε έντονες αλλαγές. Άλλωστε δεν υπάρχουν. Οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά.

Ξεκινώντας από ψηλά στη σελίδα, φαίνεται πως ο νέος σχεδιασμός της αναζήτησης τον οποίο γνωρίσαμε με την έλευση του Graph Search, γίνεται διαθέσιμος σε όλους τους χρήστες, σύμφωνα με το The Verge. Αυτό δε σημαίνει πως όλοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη νέα αναζήτηση του Facebook. Σημαίνει πως η εμφάνιση γίνεται κοινή σε όλους, αλλά οι χρήστες με Αγγλική γλώσσα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις λειτουργίες του Graph Search, ενώ οι υπόλοιποι τις πιο απλές λειτουργίες αναζήτησης.

Συνεχίζοντας προς τα κάτω, παρατηρείτε πως η σελίδα απέκτησε ένα γκρι background χρώμα, με το περιεχόμενο και τη δεξιά μπάρα να έχουν άσπρο background χρώμα και να είναι σε μορφή καρτών. Η κάθε δημοσίευση θα ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, αφού η μορφή καρτών και τα background χρώματα βοηθούν στον εύκολο διαχωρισμό.

Όσον αφορά το αριστερό μενού με τις επιλογές μεταξύ αρχικής σελίδας, μηνυμάτων, groups κλπ, φαίνεται πως το Facebook αποφάσισε να το απλοποιήσει περισσότερο και να κάνει τις επιλογές του να χωρούν σε περισσότερες οθόνες μικρότερης ανάλυσης και μεγέθους. Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε ποιες επιλογές θα απουσιάζουν μετά τις αλλαγές.

Πάμε τώρα στο περιεχόμενο, το οποίο είδαμε προηγουμένως πώς είναι διαχωρισμένο. Οι αλλαγές εδώ περιέχουν μεγαλύτερες εικόνες για τις δημοσιεύσεις, καθώς και αλλαγές στον τρόπο προβολής μιας κοινής δημοσίευσης από δύο ή παραπάνω φίλους του χρήστη. Επίσης, αλλαγές υπάρχουν και στη γραμματοσειρά, η οποία σε Mac υπολογιστές θα είναι Helveticaκαι σε PCs θα είναι Arial. Σχετικά με τους τίτλους συνδέσμων, φαίνεται πως για γραμματοσειρά θα χρησιμοποιείται η Georgia, σύμφωνα πάλι με το The Verge.

Όλες οι προηγούμενες αλλαγές αφορούν καθαρά την εμφάνιση του Facebook και δεν επηρεάζουν καθόλου τον τρόπο με τον οποίο διανέμεται το περιεχόμενο στην αρχική σελίδα.

Το Facebook επέλεξε να μην κάνει δραστικές αλλαγές, καθώς όταν έχει κανείς να διαχειριστεί πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες, τότε πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και απόλυτα σίγουρος για τις κινήσεις του. Αυτό που επέλεξε να κάνει το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο, είναι να επιλέξει μία εμφάνιση η οποία θα μοιάζει πολύ με την αντίστοιχη σε κινητές συσκευές, ώστε οι χρήστες να νιώθουν περισσότερο εξοικειωμένοι.

Πηγή

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ίντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .