Όσοι θέλετε Επισκεφτείτε μας https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε επίσης για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ
Όπως κάθε χρόνο, τα παιδιά και οι έφηβοι αναμένουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, σε αντίθεση με παλαιότερους καιρούς όπου ο «σχολικός εξοπλισμός» απαρτίζονταν από μολύβια, ξύστρες, γόμες, στυλό, βιβλία και τετράδιο, πλέον περιλαμβάνει την χρήση υπολογιστή πάσας μορφής, είτε λέγεται επιτραπέζιος, φορητός, ταμπλέτα ή ακόμα και σύγχρονο κινητό τηλέφωνο.
Φυσικά, μέσα σε αυτά έχουμε και το μεγάλο «κεφάλαιο» που λέγεται Διαδίκτυο – το οποίο με την κατάλληλη χρήση μπορεί να αποτελέσει άριστο εργαλείο άντλησης πληροφοριών. Όμως (και δυστυχώς), η πραγματικότητα δεν ακριβώς αυτή, καθώς εκτός από μια μεγάλη ποικιλία χρήσιμων εκπαιδευτικών υλικών, τα παιδιά μπορούν εύκολα να συναντήσουν και ανεπιθύμητο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, όπως πορνογραφία, βία και ιστοσελίδες που εστιάζουν στη χρήση ναρκωτικών (και ουσιών τεχνητής επαύξησης αθλητικών επιδόσεων) ή ακόμα και στην αυτοκτονία.
Γι αυτό το λόγο, οι γονείς πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην online δραστηριότητα των παιδιών τους. Ακολουθούν συμβουλές από ειδικούς , προς τους γονείς που θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους στον αχανή κυβερνοχώρο.
Περιορίστε το χρόνο χρήσης του Ίντερνετ
Τα παιδιά είναι καλό να περνούν κάποιο χρόνο στο Διαδίκτυο, ψάχνοντας εκπαιδευτικές πληροφορίες, παίζοντας παιχνίδια ή ακόμα και συνομιλώντας με τους φίλους τους. Ωστόσο, όλοι θα συμφωνήσουν ότι τα περισσότερα παιδιά μάλλον ξοδεύουν υπερβολικά πολλές ώρες συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο. Γι’ αυτό χρειάζεται οι γονείς να υιοθετήσουν αυστηρούς κανόνες, σχετικά με το χρόνο που εν γένει περνούν τα παιδιά μπροστά από έναν υπολογιστή. Πριν ορίσουν αυτούς τους νέους κανόνες, οι γονείς θα πρέπει να φροντίσουν να κάνουν μια ειλικρινή συζήτηση με το παιδί τους, εξηγώντας γιατί αυτά τα όρια είναι σημαντικά. Διαφορετικά, μπορεί να φανούν σαν μια αυθαίρετη τιμωρία, δημιουργώντας προβλήματα στη σχέση των γονιών με τα παιδιά τους.
Ελέγξτε το περιεχόμενο
Είναι σημαντικό να εξηγήσετε στα παιδιά τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν στο Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα πρέπει να θέσετε ξεκάθαρους κανόνες. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, οι κανόνες αυτοί πρέπει να επανεξετάζονται. Για να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά σέβονται τους κανόνες που θέτετε, προτείνουμε να χρησιμοποιείτε τις δυνατότητες Γονικού Ελέγχου που παρέχει το Kaspersky Internet Security Multi-Device, επιτρέποντας στους γονείς να περιορίσουν το χρόνο που τα παιδιά χρησιμοποιούν το Ίντερνετ, να εμποδίσουν την πρόσβαση σε ακατάλληλες ιστοσελίδες και παιχνίδια, καθώς και να αποτρέψουν την αποκάλυψη προσωπικών τους στοιχείων σε τρίτους. Οι ιστοσελίδες και τα παιχνίδια χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το περιεχόμενό τους καθώς και την ηλικία των παιδιών. Επίσης, οι γονείς μπορούν εύκολα να δουν αναλυτικές αναφορές που καταγράφουν όλες τις online δραστηριότητες των παιδιών τους.
Συμβουλέψτε τα παιδιά σας
Συζητώντας με τα παιδιά τους για τους νέους κανόνες, είναι ορθό οι γονείς να μοιράζονται ορισμένες συμβουλές μαζί τους. Με αυτό τον τρόπο, θα βοηθήσουν τα παιδιά να προστατευτούν απέναντι στις online απειλές, ενώ ταυτόχρονα θα τους δείξουν ότι τα εμπιστεύονται.
• Μην αποκαλύπτετε δημόσια ή σε ξένους απόρρητες πληροφορίες, όπως τη διεύθυνση, το σχολείο σας κ.α. Ως «ξένους» εννοούμε άτομα κάθε ηλικίας που δεν γνωρίζετε στην πραγματικότητα.
• Μην δέχεστε προσκλήσεις να συναντήσετε κανένα άτομο που δεν γνωρίζετε.
• Μην αποκαλύπτετε σε κανέναν το τηλέφωνο ή το email σας και μη δημοσιεύετε αυτές τις πληροφορίες στις σελίδες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
• Μην ανοίγετε links που προέρχονται από αγνώστους.
• Μην εμπιστεύεστε δελεαστικά μηνύματα κάθε είδους, όπως δωρεάν προσφορές, εκπτώσεις, αύξηση της φήμης ή των like σε κάποιο μέσο κ.α. Απλώς διαγράψτε αυτά τα μηνύματα και μην ανοίγετε κανένα από τα link που περιέχουν.
• Αν συμβεί οτιδήποτε που σας κάνει να αισθανθείτε άβολα ή αν αρχίσετε να λαμβάνετε μηνύματα από τρίτους που σας ανησυχούν, ενημερώστε αμέσως τους γονείς σας και ζητήστε τη βοήθειά τους για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.
Προσπαθήστε να εντοπίσετε ένα βασικό πρόβλημα
Οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τα παιδιά παραμένουν συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο ακόμα και όταν κλείσουν τον υπολογιστή τους, χρησιμοποιώντας tablet, smartphone και άλλες συσκευές. Αν τα παιδιά αρχίσουν αμέσως να αναζητούν κάποιο άλλο gadget, μόλις διαπιστώνουν ότι ο υπολογιστής δεν είναι διαθέσιμος, οι γονείς πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλίσουν ότι και αυτές οι συσκευές είναι προστατευμένες απέναντι στις ψηφιακές απειλές. Ελέγξτε γιατί τα παιδιά σας προτιμούν τον ψηφιακό κόσμο αντί να συναντούν τους φίλους τους στην πραγματική ζωή. Πρόκειται για έλλειψη κοινωνικών ευκαιριών ή υπάρχει ανάγκη για περισσότερες φυσικές δραστηριότητες; Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς χρειάζεται να εστιάσουν την προσοχή τους σε δραστηριότητες για όλη την οικογένεια που δεν σχετίζονται με τους υπολογιστές ώστε να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους απολαμβάνουν μια υγιή και ισορροπημένη ζωή.
Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ