Δυο νέες απάτες κυκλοφορούν στο Facebook με σκοπό την εξαπάτηση των χρηστών

1732

3581352

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

Δυο νέες απάτες με σκοπό να εξαπατήσουν τους χρήστες έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο Facebook . Μια άρρωστημένη φάρσα που χρησιμοποιεί ένα μωρό και μια κονσόλα Xbox One

Υπάρχουν αρκετοί που θα ήθελαν να αποκτήσουν μια κονσόλα Xbox One, πόσο μάλλον να την βρουν δωρεάν. Σε αυτό το γεγονός έχουν επενδύσει οι απατεώνες όταν σκέφτηκαν να δημιουργήσουν, ένα διαγωνισμό στο Facebook που υπόσχεται κονσόλες Xbox One δωρεάν σε 180 «τυχερούς χρήστες».

«Έχουμε 180 Xbox One που δεν μπορούν να πωληθούν επειδή έχουν ανοιχτεί και έτσι τους δίνουμε δωρεάν σε μερικούς τυχερούς! Θέλετε να πάρετε ένα; Κάντε «Share» και «Like» στη σελίδας μας. Διαγωνισμός λήγει στις 4 Μαρτίου του 2014. Καλή τύχη. (Όσο περισσότερες φορές μοιράζεστε τη σελίδα μας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να κερδίσετε.)» αναφέρει η απάτη που εντοπίστηκε από Hoax Slayer.

180-xbox-1-like-farming-scam

We have 180 Xbox One which can’t be sold because they’re unsealed so we are giving them out for free to some lucky people!Want To Get One? Just “Share” this photo and “Like” our page.Competition ends on the 4th March 2014 , Good luck.(the more times you share, the more chances you have.)

Βέβαια κανείς δεν πάρει κάποιο Xbox One. Η φωτογραφία που συνοδεύει τη δημοσίευση παρουσιάζει ένα σωρό από κονσόλες, αλλά δεν έχει να κάνει τίποτα με τον διαγωνισμό.

Οι απατεώνες θελουν να ξεγελάσουν τους χρήστες για να συλλέξουν Likes για την σελίδα τους, καθώς με αυτόν τον τρόπο, αυξάνουν την αξία της σελίδας οπου στην συνέχεια ισως η σελίδα πουληθεί και οι απατεώνες κερδίσουν αρκετά λεφτά .

 

Άλλη μια άρρωστημένη φάρσα που χρησιμοποιεί ένα μωρό κάνει  γύρους στο Facebook. Οι απατεώνες για άλλη μια φορά προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες του Facebook, για να τους αποσπάσουν likes, με τον ισχυρισμό ότι το Facebook και το CNN θα δωρίσει τα χρήματα για να καλύφθούν τα ιατρικά έξοδα του παιδιού.

facbook-cnn-surgery-hoax

Το hoax, εντοπίστηκε από το Hoax Slayer, και αναφέρει κάτι σαν αυτό: «Παρακαλώ μην το αγνοήσετε! Οι γονείς του δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη χειρουργική επέμβαση, και έτσι το Facebook και το CNN πληρώνουν τα μισά έξοδα. 1 like – $1. 1comment – 10$. 1share – $100″

Φυσικά, το CNN και το Facebook δεν δίνουν χρήματα, άσχετα από τα σχόλια, τα share ή τα likes που έχει η δημοσίευση. Ο στόχος των απατεώνων είναι να μαζέψουν likes τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν αργότερα για διαφημιστικούς σκοπούς. Έχουμε συναντήσει και το φαινόμενο πώλησης τέτοιων ιστοσελίδων.

Καλό θα ήταν να γνωρίζετε επίσης ότι η φωτογραφία με το άρρωστο μωρό έχει δημοσιευτεί από ένα blog πίσω στο 2012.

Αν συναντήσετε τέτοια μηνύματα, μην κάνετε like και μην τα αναπαράγετε. Απλά κάντε μια αναφορά στο Facebook, αν και το κοινωνικό δίκτυο δεν αφαιρεί πάντα παρόμοιες σελίδες.

Τα έχουμε γράψει αρκετές φορές αλλά θα τα ξαναγράψουμε… δε μας κουράζει καθόλου

1. Μηνύματα που λένε ότι προσφέρουν χρήματα με κάθε κοινοποίηση είναι 100% ψεύτικα
2. Το facebook δεν δίνει χρήματα για κοινοποιήσεις και like. Υπάρχει και ανακοίνωση από το fb. Μήνυμα που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο είναι 1000% απάτη. Το ίδιο ισχύει αν στο μήνυμα διαβάσετε ότι δίνει τα χρήματα μια άλλη εταιρία. Καμιά εταιρία δεν το κάνει αυτό.
3. Δεν μας δίνει κανένα στοιχείο (Ποιο νοσοκομείο, πόσο κοστίζει η θεραπεία, που, πότε κτλ)
4. Προβάλουν φωτογραφίες με άρρωστα παιδάκια και εκμεταλλεύονται την ευαισθησία σας.
5. 30.000+ κοινοποιήσεις άσχετα ότι υπάρχουν σχολιασμοί με links ότι είναι ψέμα. (Το “μια κοινοποίηση δεν μου κοστίζει” έπιασε τόπο)
6.. Τι θα πρέπει να κάνουμε. Δεν κοινοποιούμε, δεν πατάμε like, δεν απαντάμε στο μήνυμα, ακόμα και αν θέλουμε να πούμε ότι είναι ψέμα. Ελάχιστοι διαβάζουν τις απαντήσεις και το fb νομίζει ότι μας ενδιαφέρει η ανακοίνωση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αναφορά για παράνομο περιεχόμενο η απάτη. Πατάμε για να ανοίξει η φωτογραφία και στις επιλογές θα βρούμε την αναφορά. Από το παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε το λόγο που κάνουμε αναφορά.

Πηγή

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ίντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο.Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα,κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .