Αρχική » Social Media » Facebook » Συμβαίνει τώρα – Ιός στο Facebook

Συμβαίνει τώρα – Ιός στο Facebook

redlights-965x395

 

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .Στόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιωντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Enας νέος ιός κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο Facebook. Ο συγκεκριμένος ιός είναι φτιαγμένο για να αποφέρει κέρδη από διαφημίσεις στον προγραμματιστή του. Εξαπλώνεται δια μέσου της υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων του κοινωνικού δικτύου, και προτρέπει τους παραλήπτες να δουν ένα βίντεο. 

Σε περίπτωση που πατήσατε πάνω στο λινκ που σας έστειλαν και κάνατε εγκατάσταση σε κάποιο πρόγραμμα ακολουθήστε τις οδηγίες στο τέλος του άρθρου . Σε περίπτωση που δεν πατήσατε στο λινκ δεν υπάρχει ανησυχία .

Για οποιαδήποτε απορία – βοήθεια θα μας βρείτε πατώντας ΕΔΩ και δοκιμάστε και την μέθοδο του Facebook πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθεί μια σύντομη ανάλυση

 

fb

 

 

Φυσικά δεν υπάρχει βίντεο, αλλά μια ψεύτικη σελίδα του facebook. Αν κάποιος κάνει click για «να δει το βίντεο» θα οδηγηθεί σε μια ιστοσελίδα, κλώνο του Facebook. Οι διευθύνσεις που παραδίδονται από τους κακόβουλους χρήστες είναι κάθε φορά και διαφορετικές, αλλά οδηγούν στην ίδια ψεύτικη ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα έχει αρκετές διαφορές από την αυθεντική σελίδα του κοινωνικού δικτύου, αλλά η σημαντικότερη και η πιο εμφανής είναι η διεύθυνση URL.

 

facebook-virus

 

Το μοναδικό URL που λειτουργεί στη κακόβουλη  ιστοσελίδα, είναι το DOWNLOAD, και η διεύθυνση είναι η παρακάτω

 

1

 

Η διεύθυνση περιέχει click tracking, δηλαδή παρακολουθεί από που έγινε το click και πίσω της κρύβει το παρακάτω URL

 

2

 

Τα παραπάνω links είναι γνωστά σαν κακόβουλα σε ενημερωμένα και αξιόπιστα anti-virus και θα σταματήσουν την λήψη.

 

3

 

 

Αν παρόλα αυτά κάποιος κατεβάσει το κακόβουλο πρόγραμμα και αρχίσει να βλέπει διαφημιστικά pop-ups από την lp.ilivid.com θα πρέπει άμεσα να απεγκαταστήσει τα κακόβουλα προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή του. Συνήθως έχουν τα παρακάτω ονόματα:

 

flash-Enhancer, SafeSaver, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3,BetterSurf, Media Player 1.1, PassShow, LyricsBuddy-1, YutubeAdBlock 1.2, Media Player 1.1, Savings Bull, Feven Pro 1.1, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, QuickShare, Lightspark, Surftastic, Software Version Updater, Media Viewer 1.1

Αμέσως μετά θα πρέπει να απεγκαταστήσετε τα pop-up ads από τον Internet Explorer, Firefox και Google Chrome.

Στον Internet Explorer, αυτό γίνεται από το Internet Options ή από το Επιλογές Internet. Από το Internet Options click στο Advanced tab, και μετά click στο Reset. Στο παράθυρο που θα ανοίξει κάντε click στο Delete personal settings, και click στο Reset.

Για να αφαιρέσετε τα pop-up ads του lp.ilivid.com από τον Firefox πηγαίνετε από το Help και ειλέξτε Troubleshooting Information. Click στο Reset Firefox button και ο Firefox θα επαναφέρει όλες τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του. Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Για να αφαιρέσετε τα pop-up ads του lp.ilivid.com από τον Chrome θα πρέπει να πάτε στο μενού του Chrome, επιλέξτε Tools και μετά Extensions. Στο Extensions tab, αφαιρέστε το RightSaver, SafeSaver, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3, BetterSurf, Media Player 1.1, PassShow, LyricsBuddy-1, YutubeAdBlock 1.2, Media Player 1.1, Savings Bull, Feven Pro 1.1, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, QuickShare ή οποιαδήποτε extensions δεν γνωρίζετε.

Μετά από όλα αύτά, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε και το AdwCleaner το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ. Άλλο ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το Malwarebytes, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Ευχαριστούμε τον φίλο Γιώργο απο το iguru.gr για την ανάλυση

Πηγή : Iguru.Gr 

Προτείνουμε να διαβάσετε ακόμα :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Δοκιμάστε το app ESET Social Media Scanner . Με το app ESET Social Media Scanner απολαύστε τον χρόνο που περνάτε στο Facebook με ασφάλεια που σας προστατεύει από κακόβουλα links στο προφίλ σας ή τα χρονολόγια των φίλων σας πατώντας ΕΔΩ 

Social Media Scanner 1

Έναρξη σάρωσης 

Media Scanner

Το αποτέλεσμα και διαγραφή απειλών .

4

2η σάρωση 

5

Το αποτέλεσμα 🙂

Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε και την επίσημη σελίδα της ESET Hellas στο facebook πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τι είναι ο εντοπισμός υπογραφής και πως λειτουργεί το Antivirus;

Όπως οι άνθρωποι προσβάλλονται από κάποιον ιό, έτσι και ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από …