Προσοχή ! Κυκλοφορεί ιός στο Facebook

16

Facebook-Logo-3D-Laptop-Wallpapers

 

Επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας , τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Ένας νέος ιός κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο Facebook. Οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου θα πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν κλικ σε ένα σύνδεσμο που «σερβίρει» ένα βίντεο μιας γυναίκας που βγάζει τα ρούχα της. Η διεύθυνση παγίδα έχει σαν στόχο την εγκατάσταση ενός ιού που θα υποκλέψει όλα τα προσωπικά δεδομένα του θύματος.

Η εταιρεία ασφαλείας Bitdefender εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό, το οποίο πιστεύει ότι αναπτύχθηκε στην Αλβανία.

Ο σύνδεσμος έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με βίντεο στο YouTube, αλλά κάποιος κάνει κλικ, τον οδηγεί σε ιστοσελίδες που προσπαθούν να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό που εμφανίζουν σαν μια ενημερωμένη έκδοση του Adobe Flash.

«Οι απατεώνες έχουν δημιουργήσει πάνω από 20.000 κακόβουλα URLs που ανακατευθύνουν τα θύματα τους σε κακόβουλες ιστοσελίδες προσφέροντας ένα ψεύτικο δελεαστικό βίντεο στο YouTube, που δείχνει μια γυναίκα που βγάζει τα ρούχα της μπροστά από μια κάμερα», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής ασφάλειας της Bitdefender του Catalin Cosoi.

«Το βίντεο φαίνεται ότι παίζει για μερικά δευτερόλεπτα για να προσελκύσει περισσότερους χρήστες να κάνουν κλικ. Οι προγραμματιστές του Malware άλλαξαν τον αριθμό των views, και έτσι το βίντεο δείχνει να το έχουν παρακολουθήσει πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες.»

Οι hackers χρησιμοποίησαν την υπηρεσία σύντομων URLs bit.ly για να καλύψουν τις κακόβουλες διευθύνσεις των ιστοσελίδων που οδηγούν τα θύματα τους, και η Bitdefender αναφέρει ότι έχει ενημερώσει την εταιρεία σχετικά με το θέμα.

Μόλις εγκατασταθεί, το κακόβουλο λογισμικό Trojan.Agent.BDYV μπορεί να λειτουργήσει στους browsers Chrome και Firefox, να κάνει έντονη την παρουσία του πραγματοποιώντας tagging στους φίλους του θύματος στο Facebook. Δεν φτάνουν όμως μόνο αυτά, αλλά απαγορεύει στους μολυσμένους χρήστες να διαγράψουν τα κακόβουλα μηνύματα που έχει δημοσιεύσει στο Timeline τους.

Πηγη : Iguru.Gr

 

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε ακόμα ( πατήστε πάνω στην πρόταση )

[CYBER ALERT] Εφαρμογή για επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με την Δ.Η.Ε

Απετράπη αυτοκτονία από τη Δ.Η.Ε μεσω CYBERALERT

Παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο μέσω εφαρμογής υπολογιστών θα συνδέονται με τη Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τα τελευταία άρθρα της σελίδας μας εδω ΕΔΩ

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ