Λιγότερες δημοσιεύσεις απάτες η Αρχική Σελίδα του Facebook

10

140630-facebook-emotions-1749_4f881e85b96bea3a796ae8d7e0ab44c4

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩΣυμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιωντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Η ομάδα του Facebook εμπλουτίζει τη σειρά άρθρων News Feed FYI, η οποία αναφέρει όλες τις αλλαγές οι οποίες έχουν να κάνουν με την Αρχική Σελίδα του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνουν οι δημοσιεύσεις απάτες, εκείνες δηλαδή οι οποίες παραπλανούν τους χρήστες με τους τίτλους τους ή με τις ψευδείς ειδήσεις τους ή με τις σελίδες στις οποίες κατευθύνουν τους χρήστες με τους συνδέσμους τους.

facebook-news-feed-hoax

Έχει παρατηρηθεί πως χρήστες οι οποίοι κοινοποιούν δημοσιεύσεις και αντιλαμβάνονται έπειτα πως πρόκειται για απάτες, τείνουν να διαγράφουν την κοινοποίηση τους, συμβουλευόμενοι τα σχόλια των υπολοίπων χρηστών και φίλων τους κάτω από αυτές. Μάλιστα, είναι δυο φορές πιθανότερο να το κάνουν αν κάποιος φίλος τους ενημερώσει για την απάτη της δημοσίευσης.

facebook-news-feed-report-hoax

Από σήμερα η Facebook Αρχική Σελίδα θα προβάλλει λιγότερες δημοσιεύσεις απάτες, δεδομένου ότι η ομάδα του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου θα λαμβάνει υπόψιν της τις αναφορές χρηστών περί ψευδούς περιεχομένου. Επίσης, αν πολλοί χρήστες ταυτόχρονα επιλέξουν να διαγράψουν μια συγκεκριμένη δημοσίευση την οποία κοινοποίησαν, τότε το Facebook θα θεωρεί πως πρόκειται για απάτη και πάλι θα μειώνει την απήχηση της. Προσοχή! Το Facebok δε θα αφαιρεί/διαγράφει τέτοιου είδους δημοσιεύσεις, απλά θα μειώνει την απήχηση τους.

Τέλος, εκτός από τη μειωμένη απήχηση, οι δημοσιεύσεις απάτες θα φέρουν ένδειξη στο πάνω μέρος τους πως πολλοί χρήστες έχουν μαρκάρει τις ιστορίες ως ψευδείς (δείτε την πρώτη εικόνα).

Πηγή : socialmedialife.gr

Πηγη : FB Newsroom

 

Διαβάστε ακόμα :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ