Ο χάκερ με το σκύλο . Μια φάρσα που διασύρει έναν άνθρωπο

2271

Διαδικτυακά αναλφάβητοι χρήστες του facebook κοινοποιούν μέσω αλυσιδωτών μηνυμάτων το παρακάτω μήνυμα αδιαφορώντας για την συμβολή τους στον διασυρμό ενός ανθρώπου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

 

 

Πρόκειται για τον Fabrizio Brambilla ο οποίος τον Αύγουστο που μας πέρασε έδωσε συνέντευξη και εξηγούσε πως είναι θύμα μιας φάρσας. Κάποιος πήρε τη φωτογραφία του και δημιούργησε αυτό το ανυπόστατο μήνυμα. Το όλο θέμα είχε ξεφύγει και είχε αρχίσει να δέχεται ακόμα και απειλητικά για τη ζωή του μηνύματα. Ο ίδιος δεν γνωρίζει το ποιος και γιατί ξεκίνησε αυτή την φάρσα. Η συνέντευξη του στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

https://noizz.rs/noizz-fun/oglasio-se-fabrizio-brambilla-i-ima-poruku-za-srbe-i-hrvate/de1mrx5

Με την αποστολή τέτοιων μηνυμάτων συμβάλετε στο διασυρμό ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα, φανταστείτε κάποιος φίλος από τις επαφές σας στο facebook να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο μήνυμα με μια δική σας φωτογραφία.

Στον εικονικό κόσμο του facebook χρειάζεται λίγο προσοχή στις κινήσεις σας, για παράδειγμα να μην κοινοποιείτε τα προσωπικά σας δεδομένα (φωτογραφίες κλπ) σε δημόσια θέα και να μην επιτρέπετε σε εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στο προφίλ σας. Επίσης προσοχή χρειάζεται και στους συνδέσμους που ακολουθείτε, ο πιο συνηθισμένος τρόπος να σας χακάρουν το λογαριασμό είναι μέσω ενός λινκ που μπορεί να οδηγεί σε κάποια ιστοσελίδα κλώνο, πχ. του facebook.

Τι λέω τώρα, δεν βαριέσαι. « Χάκερς θα σας χακάρουν το λογαριασμό» κοινοποιήστε και διαδώστε, για πολλούς χρήστες του διαδικτύου είναι πιο εύκολο από το να σκέφτονται.