Οι “ζηλιάρηδες” χρήστες του Instagram στο στόχαστρο των απατεώνων

1071

 

insta

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Ερευνητής της Malwarebytes πρόσφατα ανακάλυψε μια προσπάθεια παραπλάνησης των χρηστών με την υπόσχεση ότι θα τσακώσουν το έτερο τους ήμισυ που πιθανόν τους απατά στα πράσα με τη βοήθεια μιας «έμπιστης» υπηρεσίας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσουν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του στόχου.

 

dodgy-post

Δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά που παρουσιάζεται κάτι τέτοιο. Έχουμε συναντήσει πολλά στο Twitter όπου υπόσχονταν τεράστια αύξηση των followers ή στο Facebook όπου οι χρήστες απειλούνταν με διαγραφή του προφίλ εκτός εάν το «επαλήθευαν».

Η νέα απάτη στο Ιnstagram λέγεται INSTANTPHONELOOKUP.

dodgy-post-bitly

Το μήνυμα που θα λάβει ο χρήστης είναι το παρακάτω

2015-10-02 19_52_28-This Instagram Account Preys on Your Trust Issues _ Malwarebytes Unpacked

Ο σύνδεσμος στο προφίλ του είναι μια συντομευμένη διεύθυνση bit.ly που οδηγεί στον σύνδεσμο: c[DOT]heaterslookup[DOT]com.

Τη στιγμή που γράφεται το άρθρο ο σύνδεσμος έχει δεχτεί πάνω από 100.000 clicks από τη στιγμή που δημιουργήθηκε, και αυτή είναι μόνο μια από τις πολλές υπό-σελίδες από το ίδιο domain.

bitly-destination-traffic

Όποιος κάνει κλικ στον σύδεσμο, οδηγείται στο try[DOT]textspy[DOT]us όπου του ζητείται να εισάγει το κινητό του/της συντρόφου του. Όταν το κάνει, βλέπει διάφορες σελίδες που σκοπό έχουν να τον/την πείσουν ότι γίνεται αναζήτηση για τον σχετικό αριθμό.

2015-10-02 19_57_57-This Instagram Account Preys on Your Trust Issues _ Malwarebytes Unpacked

 

2015-10-02 19_57_29-This Instagram Account Preys on Your Trust Issues _ Malwarebytes Unpacked

2015-10-02 19_57_42-This Instagram Account Preys on Your Trust Issues _ Malwarebytes Unpacked

2015-10-02 19_58_20-This Instagram Account Preys on Your Trust Issues _ Malwarebytes Unpacked

 

Ο τελικός προορισμός είναι μια διαφημιστική σελίδα στο instantcheckmate[DOT]com με τίτλο “Cheaters Hate This New Website – Here’s Why”. Όλοι οι παραπάνω σύνδεσμοι οδηγούν σε αυτό το domain και όσοι ενδιαφέρονται να δουν με ποιόν ανταλλάσσει sms το έτερό τους ήμισυ και δεν το βρήκαν στο textspy, θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για μια υπηρεσία που, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, μαζεύει στοιχεία από δημόσια διαθέσιμες πηγές.

Άλλες παρεμφερής ή συγγενικές σελίδες είναι:

  • caughtcheating[DOT]co
  • spytext[DOT]us
  • textingspy[DOT]com
  • textspy[DOT]us

Καλό θα είναι να αποφύγετε τέτοιες σελίδες που υπόσχονται για αποκαλύψεις για το έτερο σας ήμισυ. Για το δικό σας καλό και το δικό του/της

 

Πηγή άρθρου

MalwareBytes

Μετάφραση

Watchdogs Παιδί και Διαδίκτυο

Δείτε Ακόμα  :

Ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .