Στο διαδίκτυο υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι επιτήδειοι εξαπατούν τους χρήστες των μέσων κοινωνικής με στόχο την αρπαγή του like και της κοινοποίησης μέσω συναισθηματικού εκβιασμού.
Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Ακόμα μία τέτοια περίπτωση είναι η παρακάτω, με πάνω από 15 χιλιάδες κοινοποιήσεις και τα «Αμήν» στα σχόλια, από χρήστες του διαδικτύου, που νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα σώσουν τον κόσμο, να πέφτουν με μεγαλύτερη ταχύτητα και από τις σφαίρες ενός πολυβόλου.
Με τα Αμήν και τις κοινοποιήσεις δεν πρόκειται να σώσετε ποτέ κανέναν, πόσο μάλλον αυτή την γυναίκα που δεν τα ζήτησε ποτέ και δεν τα χρειάζεται. Το μωρό της είναι μια χαρά και η ίδια κλαίει από τη συγκίνηση και την εξάντληση.
http://dailygreatest.com/world-news/40-powerful-photos-of-love-and-its-many-beautiful-forms/
Δεν ξέρω τι και πως ακριβώς σκέφτονται όσοι κοινοποιούν τέτοιου είδους αθλιότητες, αλλά όσο υπάρχει αυτή η νοοτροπία, δείγμα ψηφιακού αναλφαβητισμού, τόσο περισσότερο θα υπάρχουν επιτήδειοι που θα το εκμεταλλεύονται για ιδίον όφελος.
Μία λύση ίσως είναι να αρχίσουν οι αναφορές σε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις από αναγνώστες, που δεν δέχονται να παίζουν με την νοημοσύνη τους oι επιτήδειοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με τα like και τις κοινοποιήσεις βοηθάτε στην εξάπλωση μιας απάτης και ακόμη και αν σχολιάσουμε, συμβάλουμε στην διάδοση.
Για τους λόγους που εμφανίζονται τέτοιου είδους δημοσιεύσεις, μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο παρακάτω σύνδεσμο.
Τι είναι το Like farming στο Facebook. Μια κρυφή, αγνωστη απάτη.
Πηγή άρθρου : Γιώργος Ζαβοδημητράκης & Ελληνικά Hoaxes
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ
Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ
Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ