Ενα βίντεο που πρέπει να δουν όλοι . Εκπομπή Προσωπικά – «Παιδοφιλία στο Διαδίκτυο»

1131

20140510-prosopika.Still0071

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩΣυμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Η εκπομπή «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση, σε μια εις βάθος έρευνα, φωτίζει τις σκοτεινές πτυχές του φαινομένου της παιδοφιλίας και της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο. Εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις παιδιών που παγιδεύονται και διασύρονται, αλλά και γίνονται αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, περίπου 750 χιλιάδες παιδόφιλοι , παραμονεύουν καθημερινά στο Διαδίκτυο.

Ο αριθμός των σελίδων που φιλοξενούν πορνογραφικό περιεχόμενο, με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά, ακόμα και βρέφη, έχει αυξηθεί κατά 345%, ενώ η επισκεψιμότητα φτάνει τους 150.000 χρήστες, όπως επισημαίνει η UNESCO. Παγκοσμίως, 4 εκατομμύρια ιστοσελίδες εμπεριέχουν υλικό παιδικής πορνογραφίας, με τα κέρδη να υπολογίζονται σε περισσότερα από 20 δις δολάρια το χρόνο. Περίπου 900 άτομα, τα οποία την τελευταία δεκαετία κατηγορήθηκαν για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Κατά το παρελθόν, υπήρξαν συγκεκριμένες περιπτώσεις εκπαιδευτικών, που εμπλέκονταν σε κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας και συνέχιζαν να διδάσκουν στα σχολεία. Πρόσφατα με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, παύθηκαν από τα καθήκοντά τους, έως ότου τελεσιδικήσει το δικαστήριο. «Αυτές οι ιστορίες δεν πρέπει να κρύβονται. Αν το έκρυβα, το παιδί μου θα με δίκαζε, γιατί το άφησα ανυπεράσπιστο…» , λέει χαρακτηριστικά, η μητέρα ενός παιδιού, που έπεσε θύμα παιδόφιλου – προπονητή, ο οποίος στη συνέχεια καταδικάστηκε για βιασμό και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Και συνεχίζει: «Δεν είναι διασυρμός, εάν το πεις. Αντίθετα, μ’ αυτόν τον τρόπο λες στους γονείς, κοιτάξτε τι έγινε, να είστε πιο προσεκτικοί, να μην εμπιστεύεστε οποιονδήποτε…»

Στην εκπομπή μιλούν: Ο Υπουργός Εσωτερικής & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε θέματα προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Διδάκτωρ εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής και ο Υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Γιώργος Κορμάς.

Παραγωγή: Ελληνική
Σκηνοθέτης: ΑΚΗΣ ΜΙΤΑΥΤΣΗΣ
Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρίνα Βεϊόγλου
Παρουσιαστής: Έλενα Κατρίτση

 

Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή

 

 

 

Πηγή : webtv.nerit.gr

 

 

Διαβάστε ακόμα :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για την Εφαρμογή για επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .