[SecNews.Gr] Βοηθάμε όλοι να μαζέψουμε 5000 υπογραφές για την δημιουργία της εφαρμογής PedoTarget εντοπισμού παιδόφιλων!

1447

pedotarget

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

Το Secnews.gr  είναι μια εξειδικευμένη ιστοσελίδα, η οποία δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της να ενημερώνονται για τα τελευταία νέα και τις τάσεις της ασφάλειας στο χώρο της πληροφορικής 

( πατήστε στις προτάσεις με χρώμα για να μεταβείτε στο σχετικό άρθρο )

Το SecNews μετά και την ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΗ απόφαση της ΜΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ(!!!) του παιδιάτρου που εντοπίστηκε με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας ειχε προτείνει στα πρότυπα των ανεπτυγμένων τεχνολογικά χωρών να δημιουργηθεί εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Android και iPhone έτσι ώστε όλοι οι γονείς να μπορούν να γνωρίζουν και να λαμβάνουν μέτρα για πρόσωπα που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο την οικογένεια τους 

Το SecNews ανακοινώνει την έναρξη συγκέντρωσης υπογραφών για την ΑΜΕΣΗ νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με την πλήρη δημοσιοποίηση στοιχείων παιδόφιλών ή προσώπων που έχουν απασχολήσει τις αρχές  για εγκλήματα εναντίον παιδιών. 

Για να υπογράψετε και εσείς πατήστε εδώ ΕΔΩ

Όπως είχαμε ανακοινώσει σε προγενέστερο post, είναι απαίτηση εκατοντάδων οικογενειών η δημιουργία εφαρμογής (APP) για κινητά τηλέφωνα που θα επιτρέπει την διαρκή ενημέρωση αλλά και προσδιορισμό της θέσης παιδόφιλων ή προσώπων με παραβατική συμπεριφορά εναντίον παιδιών.

Το SecNews σε συνεργασία με φορείς, ανεξάρτητους ερευνητές & μηχανικούς πληροφορικής (οι οποίοι προσφέρουν τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς) έχει ήδη δημιουργήσει τις απαραίτητες τεχνικές συνθήκες ανάπτυξης, επέκτασης και διάθεσης της εφαρμογής με το όνομα PedoTarget.

social-media-pedophiles

Το ζήτημα δημιουργίας της εφαρμογής, προσκρούει όμως στην έλλειψη νομοθετικής ρύθμισης για την πλήρη δημοσίευσης στοιχείων παιδόφιλων.  Η συντακτική ομάδα αποφάσισε την διεξαγωγή εκστρατείας συγκέντρωσης υπογραφών για το θέμα και κοινοποίηση αυτών στις αρμόδιες αρχές.

Λόγω των διαστάσεων που έχει λάβει η παιδοφιλία και η παιδική πορνογραφία στην Ελλάδα, θέτουμε προ των ευθυνών τους ιθύνοντες για την ΑΜΕΣΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ νομοθετική επίλυση του ζητήματος το συντομότερο δυνατό!

H εφαρμογή (PedoTarget) περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 • λίστα όλων των συλληφθέντων για παιδική πορνογραφία που έχουν καταδικαστεί.
 • φωτογραφίες αυτών κατά την στιγμή της σύλληψης ώστε να είναι γνωστά τα πρόσωπά τους στο ευρύ κοινό.
 • άμεση ενημέρωση της εφαρμογής με κάθε νέα σύλληψη από τις αρχές σε πραγματικό χρόνο(αντίστοιχο του Amber Alert).
 • εντοπισμό θέσης κατοικίας μέσω geolocation services ώστε να γνωρίζει ο κάθε γονέας εάν κοντά υπάρχει κάποιος παιδόφιλος.
 • δυνατότητα αποστολής πληροφοριών αναφορικά με παιδόφιλους από γονείς ή παιδιά.
 • άμεση επικοινωνία με τις αρχές για αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

pedotarget2

Τι ζητάμε από την Ελληνική Πολιτεία και τις αρχές

Για να είναι εφικτή η δημιουργία της εφαρμογής PedoTarget είναι ΑΚΡΩΣ απαραίτητη και ουσιαστική η νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την δημοσιοποίηση του συνόλου των στοιχείων παιδόφιλων που έχουν απασχολήσει τις αρχές.

Συγκεκριμένα η πλήρη δημοσιοποίηση στοιχείων παιδόφιλων (πλήρη στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία διαμονής, εργασία και φωτογραφικό υλικό) θα επιτρέψει:

 1. Την δημιουργία δημόσιας βάσης δεδομένων παιδόφιλων προσβάσιμη από τον οποιονδήποτε μέσω διαδικτύου.
 2. Την δημιουργία της εφαρμογής PedoTarget για την ενημέρωση των οικογενειών και την προστασία των παιδιών
 3. Την συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ φορέων του δημοσίου τομέα αναφορικά με πρόσωπα που έχουν διαπράξει εγκλήματα εναντίον παιδιών
 4. Την αποστολή ανώνυμων ή επώνυμων πληροφοριών-καταγγελίων αναφορικά με κρούσματα παιδοφιλίας ή παραβατικών συμπεριφορών σχετιζόμενες με παιδιά.

Ζητούμε την συνεισφορά  ΟΛΩΝ στην συγκέντρωση 5.000 ηλεκτρονικών υπογραφών,ώστε να επιτραπεί η δημοσιοποίηση στοιχείων παιδόφιλων με σκοπό την δημιουργία της εφαρμογής PedoTarget για την προστασία των οικογενειών, των ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού (παιδιά) και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Το σύνολο των υπογραφών θα δημοσιοποιηθεί στους κάτωθι παραλήπτες:

 • Εισαγγελία Αρείου Πάγου
 • Προιστάμενο Εισαγγελίας Εφετών
 • Προιστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών
 • Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
 • Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
 • Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε στην συγκέντρωση υπογραφών στην ιστοσελίδα εδώ.

pedotarget.upografes

Μεταβείτε στην σελίδα για να βάλετε και εσείς την υπογραφή σας πατώντας ΕΔΩ

Πηγή άρθρου : Η συντακτική ομάδα του Secnews.Gr

Διαβάστε το άρθρο για την πρόταση εφαρμογής πατώντας ΕΔΩ

Διαβάστε το άρθρο για τον παιδίατρο που συνελήφθη στα Ιωάννινα , έχοντας στην κατοχή του υλικό σκληρής παιδικής πορνογραφίας πατώντας ΕΔΩ

Διαβάστε το άρθρο για το ποιος είναι ο παιδίατρος που αφέθηκε ελεύθερος πατώντας ΕΔΩ

 

 

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .