Προσοχή αν χρησιμοποιείτε το Yahoo Mail . Email ηλεκτρονικού ψαρέματος προειδοποιεί με ιό

4032

yahoo-mail-logo

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Οι χρήστες του Yahoo Mail θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή καθώς εμφανίστηκαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους ενημερώνουν ότι έχουν προσβληθεί με τον DSVX.

Οι ψεύτικες ειδοποιήσεις αποτελούν μέρος μιας νέας καμπάνιας ηλεκτρονικού ψαρέματος 

 

Yahoo-mail-1

 

Ένα δείγμα αυτών των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δημοσιεύτηκε από το millersmiles.co.uk. Τα μηνύματα έχουν σαν θέμα «Εντοπίστηκε ο DSVX Virus στον λογαριασμό του Yahoo Mail σας» και αναφέρουν:

«Εντοπίσαμε ένα ιό dsvx στο λογαριασμό σας στο Yahoο! Mail Έτσι ήρθε η ώρα να ενημερώσετε το κλασικό Yahoο! Mail στη νέα φόρμα, πριν χάσετε την πρόσβαση στο email σας. Η υπηρεσία του e-mail σας δεν θα επηρεαστεί και θα μπορέσετε να κρατήσετε όλες τις παλιές σας επαφές, τους φακέλους και τα μηνύματα σας.»

 

Yahoo-mail

 

Υπάρχουν κάποια συνημμένα που υποτίθεται ότι είναι malware καθώς ονομάζονται «dsvx», που όμως δεν έχουν καμία σχέση με τον ιό. Το τέχνασμα χρησιμοποιείται για να τρομάξει τους ανυποψίαστους χρήστες και να τους οδηγήσει να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο που περιέχεται στο email και υποτίθεται ότι θα τους σώσει από την καταστροφή.

Όταν κάποιος κάνει κλικ στο σύνδεσμο, μεταφέρεται σε μια σελίδα phishing του Yahoο Mail. Η ψεύτικη σελίδα σύνδεσης αναπαράγει την πραγματική σελίδα σύνδεσης του Yahoο Mail.

Ωστόσο, όταν οι χρήστες εισάγουν το Yahoο! ID τους, τον κωδικό πρόσβασης τους και πατήσουν το «Είσοδος», η πληροφορία μεταδίδεται σε ένα διακομιστή που ελέγχεται από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Για να είναι η απάτη ακόμα πιο πιστευτή, μετά την υποτιθέμενη σύνδεση ανακατευθύνουν τα θύματα τους στην αληθινή σελίδα του Yahoο Mail.

Πηγή : iguru.gr

 

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .