Αρχική » Social Media » Facebook » Προσοχή αν χρησιμοποιείτε το Yahoo Mail . Email ηλεκτρονικού ψαρέματος προειδοποιεί με ιό

Προσοχή αν χρησιμοποιείτε το Yahoo Mail . Email ηλεκτρονικού ψαρέματος προειδοποιεί με ιό

yahoo-mail-logo

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Οι χρήστες του Yahoo Mail θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή καθώς εμφανίστηκαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους ενημερώνουν ότι έχουν προσβληθεί με τον DSVX.

Οι ψεύτικες ειδοποιήσεις αποτελούν μέρος μιας νέας καμπάνιας ηλεκτρονικού ψαρέματος 

 

Yahoo-mail-1

 

Ένα δείγμα αυτών των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δημοσιεύτηκε από το millersmiles.co.uk. Τα μηνύματα έχουν σαν θέμα «Εντοπίστηκε ο DSVX Virus στον λογαριασμό του Yahoo Mail σας» και αναφέρουν:

«Εντοπίσαμε ένα ιό dsvx στο λογαριασμό σας στο Yahoο! Mail Έτσι ήρθε η ώρα να ενημερώσετε το κλασικό Yahoο! Mail στη νέα φόρμα, πριν χάσετε την πρόσβαση στο email σας. Η υπηρεσία του e-mail σας δεν θα επηρεαστεί και θα μπορέσετε να κρατήσετε όλες τις παλιές σας επαφές, τους φακέλους και τα μηνύματα σας.»

 

Yahoo-mail

 

Υπάρχουν κάποια συνημμένα που υποτίθεται ότι είναι malware καθώς ονομάζονται «dsvx», που όμως δεν έχουν καμία σχέση με τον ιό. Το τέχνασμα χρησιμοποιείται για να τρομάξει τους ανυποψίαστους χρήστες και να τους οδηγήσει να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο που περιέχεται στο email και υποτίθεται ότι θα τους σώσει από την καταστροφή.

Όταν κάποιος κάνει κλικ στο σύνδεσμο, μεταφέρεται σε μια σελίδα phishing του Yahoο Mail. Η ψεύτικη σελίδα σύνδεσης αναπαράγει την πραγματική σελίδα σύνδεσης του Yahoο Mail.

Ωστόσο, όταν οι χρήστες εισάγουν το Yahoο! ID τους, τον κωδικό πρόσβασης τους και πατήσουν το «Είσοδος», η πληροφορία μεταδίδεται σε ένα διακομιστή που ελέγχεται από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Για να είναι η απάτη ακόμα πιο πιστευτή, μετά την υποτιθέμενη σύνδεση ανακατευθύνουν τα θύματα τους στην αληθινή σελίδα του Yahoο Mail.

Πηγή : iguru.gr

 

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τι είναι ο εντοπισμός υπογραφής και πως λειτουργεί το Antivirus;

Όπως οι άνθρωποι προσβάλλονται από κάποιον ιό, έτσι και ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από …