Αρχική » Γενικά » Κρούσμα πώλησης μαϊμού iPad στην Θεσσαλονίκη (φώτο)

Κρούσμα πώλησης μαϊμού iPad στην Θεσσαλονίκη (φώτο)

0002109

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , τεχνολογικα νέα , Ειδήσεις , ενημερώσεις για θέματα ασφάλειας και το πιο σημαντικό η προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩ . Στόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Φυσικά, καθημερινά πωλούνται δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες «fake» συσκευές, από smartphones και tablets μέχρι φωτογραφικές μηχανές που έχουν μόνο το… όνομα και όχι τη χάρη. Προφανώς, όμως, οι απατεώνες ποντάρουν στις πιό high-end και δημοφιλείς συσκευές όπως το iPad, που ο κόσμος αναζητά περισσότερο και προσπαθούν να πουλήσουν φθηνές απομιμήσεις τους!

fake-ipad-1-640x853

Μια τέτοια περίπτωση με «μαϊμού» iPad εντοπίστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας άτυχος χρήστης έπεσε θύμα επιτήδειου. Το υποτιθέμενο iPad ήταν σε κουτί με ζελατίνα που έμοιαζε με το αυθεντικό, όπως και η συσκευή. Ζήτησε από τον… πλανόδιο πωλητή να ανοίξει τη συσκευασία για να το δεί και όπως αποδείχθηκε, εμφανισιακά έμοιαζε με iPad αλλά η ποιότητα κατασκευής ήταν χαμηλότερη. Ωστόσο, πατώντας το power button εμφανιζόταν το logo της Apple και η ένδειξη «Low Battery» που όμως είναι τρανταχτή ένδειξη απάτης! Εν τέλει η συσκευή αγοράστηκε, δυστυχώς και ακολούθησε teardown που αποκάλυψε πως στο εσωτερικό της υπήρχε απλά ένα… LED για να προβάλλει το logo της Apple και την ένδειξη μπαταρίας στην οθόνη. Και φυσικά μερικά σιδερένια βαρίδια ώστε η συσκευή να ζυγίζει σχεδόν όσο ένα κανονικό iPad. Πέραν αυτού η συσκευή δεν περιείχε τίποτα άλλο!

fake-ipad-2-640x853

Γι’αυτό δε πρέπει να αγοράζετε συσκευές από πλανόδιους πωλητές και ειδικά χωρίς να ανοίξετε το κουτί τους για να βεβαιωθείτε πως είναι αυθεντικές. Η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν «καραμπινάτη», όμως υπάρχουν και μαϊμού συσκευές που τρέχουν Android και απλώς διαφέρουν στο hardware (επεξεργαστής, μνήμη, οθόνη, κάμερα) και θέλει εκπαιδευμένο… μάτι για να τις ξεχωρίσεις.

fake-ipad-3-640x853

 

Πηγή άρθρου www.Digitallife.Gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθείστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

Αρθρογράφος Ευτύχιος Αστανάστας

Δείτε επίσης

Bitdefender Greece : Μάθετε πώς να προστατεύεστε από τα Fake News

Η διαδικτυακή παραπληροφόρηση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο στο οποίο έχουμε ευθύνη όλοι, πυροδοτώντας το άθελά …