Αρχική » Social Media » Facebook » [ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ στο Facebook] Oταν τα ΄΄Likes΄΄ μετατρέπονται σε προσευχές για άρρωστα παιδιά . Το μεγάλο θαύμα του ίντερνετ

[ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ στο Facebook] Oταν τα ΄΄Likes΄΄ μετατρέπονται σε προσευχές για άρρωστα παιδιά . Το μεγάλο θαύμα του ίντερνετ

prayers-for-likes-facebook-scam-1

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

Σύμφωνα με το Hoax-Slayer.Com το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί ακόμα μια απάτη που δείχνει ένα μωρό να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Ο σύνδεσμος ζητάει από εμάς να επιλέξουμε το ” μου αρέσει”,και να το κοινοποιήσουμε και εμείς σαν προσευχή για να γίνει καλά το μωράκι .

Ένα Like είναι 1 προσευχή και μια κοινοποίηση είναι σαν να στέλνουμε εμείς 100 προσευχές στα Θεία για το μικράκι ! Φυσικά πρόκειται για μια ακόμα απάτη.

Η φωτογραφία του μωρού έχει κλαπεί από το προσωπικό προφίλ της οικογένειας του,χωρίς την άδεια τους . Το μωράκι δυστυχώς δεν τα κατάφερε κ απεβίωσε τον Απρίλιο του 2014 , δυο εβδομάδες μετά την γέννηση του.

Αν λοιπόν δείτε εδώ στο facebook  αυτήν την ανάρτηση,το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι αναφορά στο facebook και τίποτε άλλο ! Σε τέτοιου είδους αναρτήσεις-απάτες με άρρωστα παιδάκια που κυκλοφορούν στο ίντερνετ,δεν βοηθάει ούτε το ”μου αρέσει”,ούτε μια κοινοποίηση . Και φυσικά κανείς δεν πρόκειται να δώσει χρήματα με τα ”μου αρέσει” και τις κοινοποιησεις ! Αυτοί που δημιουργούν τέτοιου είδους απάτες και ειδικά μέσα στο Facebook ,σκοπό έχουν να συγκεντρωσουν όσα περισσότερα ” μου αρέσει” μπορούν για την δική τους σελίδα,με σκοπό αργότερα να την πουλήσουν για ένα υψηλό τίμημα σαν πολύ δημοφιλή, βάσει των ” μου αρέσει”.

Πάντα βέβαια στην μαύρη αγορά του ίντερνετ . Βέβαια είναι και αυτοί οι αδίστακτοι απατεώνες του διαδικτύου οι οποίοι ενδιαφερονται να αποκτήσουν μια πολύ δημοφιλή σελίδα για τους δικούς τους σκοτεινούς σκοπούς . Να είστε σίγουροι,ότι όποιοι δημιούργησαν αυτήν την ψευδή δημοσίευση ( καθώς και άλλες ) απλά τώρα περιμένουν να δουν πόσοι άνθρωποι θα πέσουν θύματα της τρισάθλιας φάρσας τους.

Οι σελίδες αυτές μπορεί να χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν άτομα σε άλλες σελίδες, ή για ψάρεμα προσωπικών πληροφοριών, ή για να κερδίσει ο απατεώνας προμήθεια από κάποια διαφήμιση, ή απλά ένας απατεώνας θα μπορούσε να πωλήσει τη σελίδα στο Facebook σε άλλους για χρήματα. Στην πραγματικότητα, οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες σελίδες για να πράξουν μεγάλο αριθμό απατών, από επιθέσεις malware, έως την κλοπή προσωπικών στοιχείων.

Σε κάποιες περιπτώσεις δε,υπάρχει και καθαρό οικονομικό κέρδος .Πως; Βάζοντας κάποιος την φωτογραφία-απάτη και ένα ενεργό λινκ (διεύθυνση ) του μπλογκ του. Τότε αυτόματα εισπράττει χρήματα απο διαφημίσεις που έχει αναρτήσει στο μπλογκ του παίρνοντας χιτς.

Με το να κοινοποιείτε τέτοιους είδους απάτες το μόνο που καταφέρνετε είναι να βοηθάτε τον απατεώνα στο να μεταδοθεί η άθλια φάρσα του ακόμα πιο γρήγορα

Φωτογραφίες με άρρωστα παιδιά και όχι μόνο που μας λένε ότι με κάθε Like η Share το Facebook δίνει τόσα ευρώ για να κάνει εγχείριση η για οτιδήποτε άλλο  είναι απάτη . Το κοινωνικό δίκτυο έχει δηλώσει εδώ και χρόνια ότι δεν δίνει λεφτά .

Επίσης το ίδιο ισχύει και για εικόνες με κείμενα που ισχυρίζονται ότι κάποιος χρειάζεται χρήματα για να γίνει καλά και μας προτρέπει με το ζόρι να το κάνουμε κοινοποίηση   .

Αν δείτε ένα τέτοιο μήνυμα η παρόμοιο στην αρχική σας σελίδα χρησιμοποιήστε την φόρμα επικοινωνίας της σελίδας μας πατώντας ΕΔΩ και στείλτε μας οτιδήποτε ακόμα σας φανεί περίεργο έτσι ώστε να το ψάξουμε ή διαβάστε το παρακάτω κείμενο για το που θα μας βρείτε ακόμα . 

Διαβάστε ακόμα ( πατήστε πάνω στην πρόταση για να μεταβείτε στο άρθρο ) 

Τι είναι το Like farming στο Facebook ; Άλλη μια κρυφή και άγνωστη απάτη.

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τι είναι ο εντοπισμός υπογραφής και πως λειτουργεί το Antivirus;

Όπως οι άνθρωποι προσβάλλονται από κάποιον ιό, έτσι και ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από …