Ρύθμιση εργαλείων γονικού ελέγχου σε 4 βασικά προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο

3050

2014-04-23 21_19_40-kids-computer

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Όποιο πρόγραμμα και να χρησιμοποιείτε για την περιήγησή σας στο Διαδίκτυο, είτε αυτός είναι ο Internet Explorer, είτε ο Firefox, ή ο Chrome, ακόμα και ο Opera, υπάρχουν οι ρυθμίσεις για να ενεργοποιήσετε το γονικό έλεγχο σε αυτά ή με τα κατάλληλα πρόσθετα να λειτουργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε πώς θα το κάνετε αυτό με εικόνες για κάθε μία περίπτωση.

 

Internet_Explorer_7_Logo

 

O Internet Explorer, με συντομογραφία IE, αναπτύχθηκε από τη Microsoft και είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος Microsoft Windows, με αφετηρία το 1995. Είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο από το 1999, σε ποσοστό 95% του μεριδίου χρήσης μέσα στο 2002 και το 2003 με τον IE5 και τον IE6, αλλά με σταδιακή πτώση της χρήσης του από την κυκλοφορία του IE7.
Η τελευταία έκδοση προγράμματος περιήγησης στο Web από τη Microsoft είναι ο Internet Explorer 11 (IE11), η οποία διατίθεται ως δωρεάν ενημέρωση με το λειτουργικό σύστημα Windows 8.

Επιλέγετε από τις ρυθμίσεις (το σήμα με το “γρανάζι” πάνω δεξιά) την επιλογή Internet Options:

 

IntExp1

 

 

Κατόπιν επιλέγουμε την τέταρτη κατά σειρά καρτέλα Content…

 

IntExp3

 

 

… και στη συνέχεια την επιλογή Family Safety.

 

IntExp4

 

 

Αναλόγως ρυθμίζουμε τον γονικό έλεγχο σύμφωνα με τους χρήστες (παιδιά) που έχουμε στον υπολογιστή (σπίτι) μας και

 

IntExp5

 

 

αν θέλετε το συνδέετε με το Windows Live Family Safety http://windows.microsoft.com/el-gr/windows/set-up-family-safety#set-up-family-safety=windows-8 (ισχύει για Windows 8.1, 7 και Vista).

 

mozilla-firefox

O Mozilla Firefox είναι ένας ελεύθερος και ανοικτού κώδικα browser του Διαδικτύου. Προήλθε από το Application Suite της Mozilla και η ανάπτυξή του εξακολουθεί να γίνεται κατά μεγάλο ποσοστό από την Mozilla Corporation, ενώ συνεισφέρουν και μεμονωμένοι χρήστες σε μικρότερο βαθμό.

Τον Φεβρουάριο του 2014 ο Firefox έχει μεταξύ 12% και 22% της παγκόσμιας χρήσης, καθιστώντας τoν το τρίτο πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στο Web, σύμφωνα με διάφορες πηγές. Σύμφωνα με τον Mozilla, ο Firefox μετρά πάνω από 450 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Ο Firefox δεν έχει ενσωματωμένες λειτουργίες γονικού ελέγχου, αλλά σας επιτρέπει να προσθέστε επεκτάσεις (extensions) γονικού ελέγχου.

 

Στην αρχική σελίδα του Firefox, επιλέγουμε “Πρόσθετα” στο κάτω μέρος των επιλογών

 

MF1

 

 

Πληκτρολογώντας “parental control”, παραθέτει τις σχετικές εφαρμογές τρίτων, επιλέγετε την κατάλληλη, σύμφωνα με τις ανάγκες σας και εγκαθιστάτε στον Firefox.

 

MF2

 

 

 

Chrome-274px-high-logo

 

 

Ο Google Chrome είναι πρόγραμμα περιήγησης που αναπτύσσει η Google και χρησιμοποιεί τη μηχανή απεικόνισης WebKit. Η επίσημη σταθερή έκδοση κυκλοφόρησε στις 11 Δεκεμβρίου του 2008. Το Νοέμβριο του 2011 ο Chrome βρέθηκε στη δεύτερη θέση του πιο χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο με μερίδιο χρήσης 25,69%, ξεπερνώντας το Mozilla Firefox σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Chrome δεν έχει ενσωματωμένες λειτουργίες γονικού ελέγχου, αλλά σας επιτρέπει να προσθέστε επεκτάσεις (extensions) γονικού ελέγχου.

 

Επιλέγουμε από το πάνω δεξιά εικονίδιο με τις τρεις παράλληλες γραμμές (Preferences) κατά σειρά Tools και στη συνέχεια Extensions

 

Chrome1

 

 

Chrome2

 

 

Πληκτρολογώντας “parental control”, παραθέτει τις σχετικές εφαρμογές τρίτων, επιλέγετε την κατάλληλη, σύμφωνα με τις ανάγκες σας και εγκαθιστάτε στον Chrome.

 

 

opera_logo_580-100027895-large

 

 

Τέλος, ο Opera Desktop είναι η βασική έκδοση του φυλλομετρητή. Λειτουργεί σε περιβάλλον Microsoft Windows, Mac OS X, σε διανομές GNU/Linux, Unix, FreeBSD και Solaris. Εκτός από την πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ο Opera παρέχει λειτουργίες ανάγνωσης e-mail, ανάγνωση RSS Feed και κατέβασμα αρχείου μέσω του ενσωματωμένου BitTorrent. Επίσης έχει λειτουργίες ad blocking, search plugins, δέχεται widget, έχει προστασία από phishing και malware, bookmark manager και έχει ορθογραφικό έλεγχο στα ελληνικά και σε πολλές άλλες γλώσσες.

 

Opera0

 

 

Πληκτρολογώντας στα πρόσθετα “parental control”, παραθέτει τις σχετικές εφαρμογές τρίτων, επιλέγετε την κατάλληλη, σύμφωνα με τις ανάγκες σας και εγκαθιστάτε στον Opera (το Blocksi το έχουμε ξανασυναντήσει).

 

Opera

 

 

Πηγή : internet-safety.sch.gr

 

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

 

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .