Προσοχή στην απάτη σε σχέση με την Τράπεζα Κύπρου

916

Phishing

Προσοχή στην απάτη σε σχέση με την Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ο ερευνητής ασφαλείας Ντίνος Παστός

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Κύπρο, έγινε ξανά δέκτης καταγγελιών από πολίτες, για νέα περιστατικά απάτης με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, οι παραπονούμενοι ανέφεραν πως έλαβαν μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο από άγνωστο αποστολέα, στο οποίο απεικονίζετο ένας ηλεκτρονικός σύνδεσμος (link) που εάν τον ακολουθούσαν, τους συνέδεε με δήθεν λογαριασμό Τράπεζας.

Ακολούθως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, καλούντο να αναγράψουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (User ID) και τον κωδικό ασφαλείας (password) με σκοπό να πετύχουν είσοδο στο λογαριασμό.

Το κοινό καλείται να μην ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους μηνύματα και να τα διαγράφει, ενώ προειδοποιείται για άλλη μια φορά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό γιατί πρόκειται για απάτη με σκοπό, επιτήδειοι να ανακτήσουν τη διαχείριση του λογαριασμού τους, με ανεπιθύμητες συνέπειες.

Το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία στο τηλέφωνο 22-808200 ή συμπληρώνοντας τη Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών για θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος, ακολουθώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο

https://cybercrime.police.gov.cy/police/CyberCrime.nsf/subscribe_gr/subscribe_gr?OpenForm

Το SMS που κυκλοφορεί περιλαμβάνει link προς το mobile-bankofcyprus net το οποίο δεν προέρχεται από την τράπεζα.

Αγνοήστε το και σε καμία περίπτωση μην περάσετε τα στοιχεία σας! Η τράπεζα ποτέ δε θα ζητήσει έτσι στοιχεία σας.

Ακόμα κι αν πάτε να επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα όμως, αν έχετε μια από τις κορυφαίες λύσεις της ESET εγκατεστημένη, θα σας προστατεύσει!

Φώτο

Πόσο εύκολο είναι να σας κλέψουν τα στοιχεία των λογαριασμών και των πιστωτικών καρτών σας τα οργανομένα εγκληματικά κυκλώματα ;

Δείτε πατώντας ΕΔΩ

Ο Ντίνος Παστός είναι κάτοχος μεταπτυχιακού MSc Advanced Software Engineering απο το Westminster University.Η επαγγελματική του δράση ξεκίνησε από την Κύπρο  με την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών. Σε λίγο χρόνο πέτυχε να βρεθεί στην Αμερική και Καναδά όπου με επιτυχία συνέχισε την διεξαγωγή έρευνας για καινοτομικά προγράμματα.Είναι ειδικός σύμβουλος ασφαλείας (security consultant), δικανικός αναλυτής ψηφιακής τεχνολογίας (computer forensic analyst) και είναι γνωστής πολλαπλών επιπέδων στο φάσμα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

 

Ντίνος Παστός σελίδα στο Facebook

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .