Προσοχή στην απάτη σε σχέση με την Τράπεζα Κύπρου

12

Phishing

Προσοχή στην απάτη σε σχέση με την Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ο ερευνητής ασφαλείας Ντίνος Παστός

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Κύπρο, έγινε ξανά δέκτης καταγγελιών από πολίτες, για νέα περιστατικά απάτης με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, οι παραπονούμενοι ανέφεραν πως έλαβαν μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο από άγνωστο αποστολέα, στο οποίο απεικονίζετο ένας ηλεκτρονικός σύνδεσμος (link) που εάν τον ακολουθούσαν, τους συνέδεε με δήθεν λογαριασμό Τράπεζας.

Ακολούθως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, καλούντο να αναγράψουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (User ID) και τον κωδικό ασφαλείας (password) με σκοπό να πετύχουν είσοδο στο λογαριασμό.

Το κοινό καλείται να μην ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους μηνύματα και να τα διαγράφει, ενώ προειδοποιείται για άλλη μια φορά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό γιατί πρόκειται για απάτη με σκοπό, επιτήδειοι να ανακτήσουν τη διαχείριση του λογαριασμού τους, με ανεπιθύμητες συνέπειες.

Το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία στο τηλέφωνο 22-808200 ή συμπληρώνοντας τη Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών για θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος, ακολουθώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο

https://cybercrime.police.gov.cy/police/CyberCrime.nsf/subscribe_gr/subscribe_gr?OpenForm

Το SMS που κυκλοφορεί περιλαμβάνει link προς το mobile-bankofcyprus net το οποίο δεν προέρχεται από την τράπεζα.

Αγνοήστε το και σε καμία περίπτωση μην περάσετε τα στοιχεία σας! Η τράπεζα ποτέ δε θα ζητήσει έτσι στοιχεία σας.

Ακόμα κι αν πάτε να επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα όμως, αν έχετε μια από τις κορυφαίες λύσεις της ESET εγκατεστημένη, θα σας προστατεύσει!

Φώτο

Πόσο εύκολο είναι να σας κλέψουν τα στοιχεία των λογαριασμών και των πιστωτικών καρτών σας τα οργανομένα εγκληματικά κυκλώματα ;

Δείτε πατώντας ΕΔΩ

Ο Ντίνος Παστός είναι κάτοχος μεταπτυχιακού MSc Advanced Software Engineering απο το Westminster University.Η επαγγελματική του δράση ξεκίνησε από την Κύπρο  με την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών. Σε λίγο χρόνο πέτυχε να βρεθεί στην Αμερική και Καναδά όπου με επιτυχία συνέχισε την διεξαγωγή έρευνας για καινοτομικά προγράμματα.Είναι ειδικός σύμβουλος ασφαλείας (security consultant), δικανικός αναλυτής ψηφιακής τεχνολογίας (computer forensic analyst) και είναι γνωστής πολλαπλών επιπέδων στο φάσμα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

 

Ντίνος Παστός σελίδα στο Facebook

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ