Ο ιός της Αστυνομίας (ransomware) και σε συσκευές Android

1229

ransomware-message

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Μετά τα χτυπήματα σε υπολογιστές, οι διαδικτυακοί απατεώνες, στρέφουν το βλέμμα τους στα smartphones. Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό τύπου Ransomware, κυκλοφορέι και είναι ειδικά διαμορφωμένο να λειτουργεί σε συσκευές που τρέχουν με Android. Το Ransοmware που στοχεύει Smartphones κρυπτογραφεί τις συσκευές έως ότου τα θύματα πληρώσουν λύτρα για να αποκτήσουν τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης για να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνο

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα Ransοmware στοχεύουν συνήθως προσωπικούς υπολογιστές, εκβιάζοντας για λύτρα τα θύματα τους. Το συγκεκριμένο malware έχει γίνει ένας πολύ προσοδοφόρος τρόπος για τους διαδικτυακούς απατεώνες να κερδίσουν χρήματα. Έτσι σκέφτηκαν να επεκτείνουν την επιχείρηση, αναπτύσσοντας ένα Ransomware για Android.

Έτσι οι απατεώνες άρχισαν να δημιουργούν κακόβουλα προγράμματα και τα μεταμφιέζουν σαν εφαρμογές antivirus ή άλλες που δυστυχώς υπάρχουν στο Google Play Store. Μόνο πως αντί να προστατεύουν τις συσκευές σας, έρχονται να τις κλειδώσουν μέχρι να πληρώσετε λύτρα για να τις ξεκλειδώσετε.

Το «Police Locker» ransοmware malware, ανακαλύφθηκε από την ομάδα του Malware don’t need Coffee.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ερευνητή, οι ​​εγκληματίες πίσω από το ransοmware REVETON έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με την ομάδα του Nertra Ransomware και στοχεύουν τους χρήστες των Android, Windows, Mac OS X και Linux.

Για να διαδώσουν τα ransomware malware οι απατεώνες χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές social engineering, ψεύτικες εφαρμογές Antivirus, ψεύτικα audio-video codecs και το Browlock ransomware.
Σύμφωνα με τον ερευνητή, οι παγιδευμένες (κακόβουλες) ιστοσελίδες είναι τόσο έξυπνα κατασκευασμένες που:

Αν το θύμα επισκέπτεται τη σελίδα με Internet Explorer, σερβίρεται μια παραλλαγή του ransomware Winlock.
Αν το θύμα σερφάρει με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης για Windows, Linux ή Mac, οι ιστοσελίδες προσφέρουν το Brownlock malware.

Αν το θύμα επισκέπτεται το site με πρόγραμμα περιήγησης που τρέχει σε Android, κατευθύνονται σε μια ιστοσελίδα που σερβίρει αυτόματα μια κακόβουλη εφαρμογή (αρχείο APK) μεταμφιεσμένη σαν ένα video downloader.

Το Ransomware στην έκδοση για Android εμφανίζει ένα μήνυμα που απειλεί τον χρήστη με σύλληψη ή δίωξη επειδή επισκέφτηκε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας ή υπάρχει πορνό στη συσκευή του. Φοβισμένοι οι χρήστες είναι συχνά πρόθυμοι να πληρώσουν εκατοντάδες δολάρια για να αποφύγουν το πρόστιμο, την πιθανή κατακραυγή από μια σύλληψη ή απλά για να ξεκλειδώσουν το σύστημά τους.

Όσοι χρησιμοποιείτε Android καλό θα ήταν να κατεβάζετε εφαρμογές από την Google (και από εκεί φυσικά θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί) και όχι από ιστοσελίδες τρίτων.

Πηγή : Iguru.gr

 

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .