Αυτη η φώτο με το παιδάκι δεν έχει καμία σχέση με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

1695

 

Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε για άλλη μια φορά σαν χώρα, μην αναπαράγετε ό,τι βλέπετε στο ίντερνετ άκριτα

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ποιοί είμαστε

Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε για άλλη μια φορά σαν χώρα, μην αναπαράγεται ό,τι βλέπετε στο ίντερνετ άκριτα

Η παρακατω φωτογραφία εδώ και μερικές ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου με τη λεζάντα «Ημέρα Θλίψης», με σαφή αναφορά στα θύματα των πυρκαγιών που καίνε από χθες το πρωί την Αττική.

Υπάρχουν πολλοί , που ακόμη κι αυτές τις στιγμές προσπαθούν για δικά τους οφέλη να εκμεταλλευτούν τα συναισθήματα σας.

Επειδή έχουμε δει αρκετούς χρήστες να κοινοποιούν την παρακάτω φώτο και να την πλασάρουν πως τραβήχτηκε τώρα με τα τραγικά γεγονότα που γίνονται στην Ελλάδα , ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους .

Εννοείται πως δεν προσπαθούμε να μειώσουμε τα  γεγονότα που ζούμε αυτή την στιγμή στην Ελλάδα , αλλά πιστεύουμε πως δεν τιμάμε τις οικογένειες , τους ανθρώπους και αυτούς που χάσανε την ζωή τους , ουτε το παιδάκι στην εικόνα που έχασε την ζωή του , ούτε τους πυροσβέστες , πιλότους , αστυνομικούς , ΕΚΑΒ , εθελοντές κ.α , που βάζουν τις ζωές τους σε κίνδυνο και που ξεπερνάνε τον εαυτό τους δίνοντας ψυχή και σώμα για να σώσουν τον συνάνθρωπό τους , ανεβάζοντας κάτι που έγινε πριν 30 χρόνια σε μια άλλη χώρα. 

Η παρακάτω φωτογραφία κυκλοφορεί στο κοινωνικό δίκτυο και την πλασάρουν σαν να είναι στην Ελλάδα και κάποιοι μέσω συναισθηματικού εκβιασμού προσπαθούν να κερδίσουν Likes στις σελίδες τους άλλα και για διάφορα άλλα οφέλη 

Αν προσέξετε λίγο καλύτερα, μπορείτε εύκολα να δείτε ότι η εν λόγω εικόνα δεν μπορεί να είναι από την Ελλάδα και φυσικά δεν μπορεί να είναι σημερινή . Από τη στολή του πυροσβέστη , μέχρι και την πολύ κακή ανάλυση της φωτογραφίας όλα τα στοιχεία φανερώνουν πως κάτι δεν πάει καλά με τη συγκεκριμένη εικόνα.

 

 

Μπορεί να είναι συγκινητική , αλλά μην πιστεύετε οτι σας πλασάρουν στο διαδίκτυο

Ανάλυση φωτογραφίας 

Ο πυροσβέστης ονομάζετε Adam Long και η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 1989 από τον φωτογράφο Ron Olshwanger στο Σαιντ Λούις στο Μιζούρι , η οποία φώτο έχει κερδίσει και Βραβείο Πούλιτζερ ως μια από τις 31 καλύτερες φωτογραφίες τις τελευταίες τρεις δεκαετίες .

Επίσημη σελιδα βραβείων Πούλιτζερ λινκ για τον φωτογράφο Ron Olshwanger http://www.pulitzer.org/winners/ron-olshwanger . Το κοριτσάκι στην φώτο είναι η τότε 2 ετών Patricia Pettus την οποία δίνει το φιλί της ζωής ο πυροσβέστης την οποία είχε διασώσει από το σπίτι που καιγόταν . Η φωτογραφία του Ron Olshwanger αγοράστηκε για $200 από την St. Louis Post-Dispatch την μεγαλύτερη περιφερειακή εφημερίδα στο Σαιντ Λούις του Μισσούρι .

Ο πυροσβέστης Adam Long κέρδισε μετάλλιο τιμής και φωτογράφος Ron Olshwanger κέρδισε τον Pulitzer και δίνοντας το χρηματικό έπαθλο στη μητέρα και την αδελφή της Patricia .

Η ιστορία δεν τελειώνει όμως καλά . Η Patricia πέθανε από επιπλοκές από την πυρκαγιά έξι ημέρες αργότερα .

Η συγκεκριμένη φωτογραφία τον επόμενο χρόνο βραβεύτηκε με Pulitzer στην κατηγορία Spot News Photography.

Η παρακάτω φώτο είναι από συνέντευξη του φωτογράφου, λίγο μετά τη βράβευσή του

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .