Αρχική » Social Media » Facebook » Απάτη με βίντεο που κυκλοφορεί στο Facebook υπόσχεται να δείτε το τελευταίο αντίο του Robin Williams

Απάτη με βίντεο που κυκλοφορεί στο Facebook υπόσχεται να δείτε το τελευταίο αντίο του Robin Williams

robin-williams-1

 

Επισκεφτείτε μας https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε επίσης για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Οι απατεwνες βρίσκοuν κάθε φορά έξυπνους τρόπους για να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου και αυτήν την φορά ακόμα ένα νέο μήνυμα-βίντεο απάτη κυκλοφορεί στο Facebook . Μια δημοσίευση στο Facebook ισχυρίζεται ότι θα δείτε το τελευταίο αντίο του ηθοποιού Robin Williams 

Η απάτη που κυκλοφορεί στο Facebook έχει σκοπό να κερδίσουν χρήματα οι απατεώνες . Το μήνυμα είναι μια μεγάλη απάτη και έχει σχεδιαστεί για να εκμεταλλευτεί τον θάνατο του δημοφιλής ηθοποιού. Δεν υπάρχει βίντεο. Ο σύνδεσμος οδηγεί σε μια πλαστή σελίδα ειδήσεων του BBC που προσπαθεί να σας ξεγελάσει και να μοιραστείτε το μήνυμα κοινοποιώντας το στο κοινωνικό δίκτυο έτσι ώστε όλο και περισσότεροι χρήστες να πέσουν στην παγίδα των απατεώνων .

Το μήνυμα ισχυρίζεται ότι ο δημοφιλής ηθοποιός Robin Williams δημιούργησε ένα βίντεο λίγα λεπτά πριν την αυτοκτονία του και περιλαμβάνει μια εικόνα του ηθοποιού που υποτίθεται ότι προέρχονται από το υλικό του βίντεο.

rob

Βίντεο φυσικά μην περιμένετε να δείτε γιατί απλά…δεν υπάρχει !

Το πρώτο πράγμα που θα δείτε στο κοινωνικό δίκτυο είναι ένα μήνυμα σαν αυτό

robin-williams-1

Εάν κάνετε κλικ πάνω στον σύνδεσμο θα μεταφερθείτε σε μια ψεύτικη σελίδα του BBC NEWS στην οποία υποτίθεται ότι φιλοξένει το βίντεο . Όταν προσπαθήσετε να παίξετε το βίντεο θα σας ζητήσει να το κοινοποιήσετε στο Facebook ( σκοπός τους να πέσουν και οι φίλοι σας θύματα των απατεώνων ) . Αφού το μοιραστείτε – κοινοποιήσετε στο κοινωνικό δίκτυο και προσπαθήσετε ξανά να παίξετε το βίντεο θα μεταφερθείτε σε μια άλλη ψεύτικη σελίδα και θα σας ζητήσει να συμμετάσχετε σε μια Online έρευνα δήθεν για να πιστοποιήσετε την ηλικία σας .

robin-williams-3

Οι ύποπτες αυτές Online έρευνες έχουν σκοπό να σας πάρουν προσωπικές πληροφορίες ή να εγγραφτείτε σε υπηρεσίες sms ή οποίες χρεώνουν τρελά ποσά . Σε περίπτωση που δώσετε προσωπικές πληροφορίες η κάνετε εγγραφή σε υπηρεσία sms θα κατακλυστείτε από άσκοπα email στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο καθώς και θα χρεωθείτε υπέρογκα ποσά στο κινητό σας τηλέφωνο .

Επίσης για κάθε online έρευνα που συμπληρώνετε οι απατεώνες κερδίζουν κάποια χρήματα μέσω προγραμμάτων μάρκετινγκ και σε άλλες εκδόσεις της απάτης θα προσπαθήσουν να κατεβάσετε κακόβουλο λογισμικό .

Όσες έρευνες και να συμπληρώσετε ένα είναι σίγουρο …ότι βίντεο δεν πρόκειται να δείτε ΠΟΤΕ !

Για αυτό λοιπόν προσοχή και μην πέφτετε θύματα τέτοιων αναρτήσεων ( ειδικά με πιασιάρικους τίτλους ) που υπόσχονται διάφορα βίντεο ή Φώτο γιατί 9 στις 10 φορές δεν υπάρχει τίποτα .

Πηγες : hoax-slayer.com – welivesecurity.com

 

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Myth Busted: 9 Μύθοι Κυβερνοασφαλείας

Ο Κυβερνοκόσμος είναι ένας αχανής τόπος, χωρίς αρχή και τέλος, ενώ τα μέρη  που μπορεί …