Αρχική » Social Media » Facebook » Απάτη με βίντεο που υπόσχεται πτώση ανθρώπου στο κενό ( πισίνα του διαβόλου )

Απάτη με βίντεο που υπόσχεται πτώση ανθρώπου στο κενό ( πισίνα του διαβόλου )

apati

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Οι απατεwνες βρίσκοuν κάθε φορά έξυπνους τρόπους για να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου και αυτή τη φορά δείχνει την εικόνα ενός ανθρώπου να στέκεταi στην άκρη μιας λίμνης λίγο πριν πέσει στο κενό .

 

2014-04-10 15_58_08-SCAM - 'Devil's Pool Fall Epic Selfie Video'

 

Σύμφωνα με το Hoax-Slayer κυκλοφορεί μια απάτη που υπόσχεται να δούμε ένα βίντεο την ώρα που κάποιος πέφτει στο κενό από την πισίνα του διαβόλου .

Φυσικά το μήνυμα είναι μια μεγάλη απάτη , αλλά η φωτογραφία αληθινή , από τις πολλές απάτες που κυκλοφορούν στο Facebook με σκοπό την εξαπάτηση του χρήστη είτε για να εισάγει τα στοιχεία του λογαριασμού του είτε για την διάδοση κάποιου κακόβουλου λογισμικού . Μέχρι  τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά ότι έχει πέσει στο κενό κάποιος από την συγκεκριμένη πισίνα .

Είναι πολύ ενοχλητικό άνθρωποι να θέλουν να δουν βίντεο με τον θάνατο κάποιου ανθρώπου αλλά δεν είναι λίγοι οι χρήστες που θα το κάνουν .

Οι απατεώνες προσπαθούν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες και να τους μεταφέρουν σε μια ψεύτικη σελίδα όπου εκεί θα δουν το βίντεο αλλά όταν πατήσουν ”Play” θα τους ζητηθεί πρώτα να το κοινοποιήσουν ( ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εξαπατηθούν και άλλοι χρήστες ) και στην συνέχεια θα μεταφερθούν η σε μια δεύτερη πλαστή σελίδα όπου υποτίθεται είναι το βίντεο ή σε κάποια άλλη σελίδα με σκοπό να εισάγουν τα στοιχεία χρήστη του Facebook για να δουν το βίντεο ή ακόμα και για την διάδοση κάποιου κακόβουλου λογισμικού

Φυσικά βίντεο δεν υπάρχει σε καμία από τις περιπτώσεις και ούτε έπεσε κανείς στο κενό .

Η φωτογραφία είναι αληθινή τραβηγμένη στα σύνορα της Ζιμπάμπουε και της Ζάμπια όπου βρίσκονται οι περίφημοι καταρράκτες της Βικτορίας . Σ’ έναν από αυτούς σχηματίζεται, λίγο πριν το χείλος μία φυσική πισίνα με το χαρακτηριστικό όνομα η «πισίνα του διαβόλου» .

Παρακάτω θα δείτε μερικές φωτογραφίες από ανθρώπους που κολυμπάνε στην πισίνα του διαβόλου εδώ και αρκετά χρόνια και οι φωτογραφίες κυκλοφορούν και αυτές εδώ και πολλά χρόνια στο ιντερνετ . Η πισίνα χρησιμοποιείται μόνο όταν η στάθμη του νερού είναι χαμηλή και στην άκρη υπάρχει ένας βράχος όπου προστατεύει τους τολμηρούς από πτώση στο κενό

 

coinmadblog465

devilspool2

pisina-mesa

Συμβουλή : Ποτέ δεν πατάμε σε διευθύνσεις που υπόσχονται να δούμε κάποιο βίντεο . Σε περίπτωση που πατήσετε και σας ζητά να το κοινοποιήσετε μην το κάνετε γιατί το μόνο που καταφέρνετε είναι να στηρίζετε τους απατεώνες και να διαδίδεται και εσείς την απάτη .

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ίντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τι είναι ο εντοπισμός υπογραφής και πως λειτουργεί το Antivirus;

Όπως οι άνθρωποι προσβάλλονται από κάποιον ιό, έτσι και ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από …