Σελίδα απάτη στο Facebook με ψεύτικο διαγωνισμό για iPhone 7 Plus

1265

plus

Στο μαγικό κόσμο του facebook ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει και να μοιράζει ανύπαρκτα δώρα για να κερδίσει οπαδούς. Ορισμένοι το κάνουν φανερά. Ας τους γνωρίσουμε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Έχουμε γράψει αρκετές φορές για το like-farming και ακόμη περισσότερες για τους ψεύτικους διαγωνισμούς στο facebook που σας υπόσχονται ακριβά δώρα αρκεί να πατήσετε like και να διαδώσετε την απάτη και στους φίλους σας.

Σήμερα θα αναλύσουμε μια τέτοια περίπτωση για να καταλάβουμε πως δουλεύει το κόλπο και πως σας εκμεταλλεύονται για να προσελκύσουν οπαδούς στις σελίδες τους.

Η σελίδα του facebook 10η Εντολή – Official σας υπόσχεται ένα iPhone 7 Plus αξίας 1079 Ευρώ, αρκεί να πατήσετε like στη σελίδα 10η Εντολή – Official, like στην αδελφή σελίδα Μπρούσκο – Official, Like & comment στο post και για περισσότερες συμμετοχές στην κλήρωση μπορείτε να «tag-άρετε» στο comment και άλλους φίλους σας γιατί κάθε tag είναι μια extra συμμετοχή.

44301

 

https://archive.is/eSjxE

Η σελίδα και ο διαχειριστής της σελίδας δεν έχει καμιά σχέση με τις παραπάνω τηλεοπτικές σειρές. Απλά εκμεταλλεύεται τα ονόματα αγαπημένων τηλεοπτικών σειρών και πρόσθεσε σε αυτά το Official για παραπλάνηση.

Παλιότερα προσπαθούσε να κοροϊδέψει τους χρήστες με ψεύτικο διαγωνισμό του What’s Up σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά τώρα αναβαθμίστηκε σε άλλο επίπεδο και κάνει το ίδιο με ανύπαρκτο δώρο ένα i-phone 7 Plus.

Είχαμε ασχοληθεί παλιότερα με τις απάτες του.

Δεκ. 2014
Νέα απάτη likefarming στο facebook, με ψεύτικο διαγωνισμό What’s Up.

Δεκ. 2015
Ξαναεμφανίστηκε η απάτη likefarming στο facebook, με ψεύτικο διαγωνισμό What’s Up.

Μαΐ. 2015
Ξαναεμφανίστηκε η απάτη με τα δωρεάν λεπτά της Cosmote.

Οι αναρτήσεις του ψεύτικου διαγωνισμού διαδόθηκαν τόσο πολύ που η COSMOTE έβγαλε ανακοίνωση για να ενημερώσει τους χρήστες.

314

https://www.facebook.com/WhatsUpCosmote/posts/10152842928200751

Ο διαχειριστής των ψεύτικων σελίδων με τα ονόματα των τηλεοπτικών σειρών, επικοινώνησε μαζί μας στο facebook και ρωτούσε αν γνωρίζουμε ποιος έχει τη σελίδα, κάνοντας τον ανήξερο.

32307b

Μετά το γύρισε σε απειλές γιατί δημοσιεύουμε τα «στιχιά» του.

44305

Ακόμη περιμένουμε να δούμε τα «στιχια» του σε μια αίθουσα δικαστηρίου.

Φυσικά δεν ξέχασε την παλιά απάτη με τον ψεύτικο διαγωνισμό του What’s Up.

44303

44303b

https://archive.is/eSjxE

https://archive.is/l2sOS

Και δεν του φτάνουν αυτά, αλλά χρησιμοποιεί και φωτογραφίες άρρωστων παιδιών για να κάνει like-farming. Το facebook δεν δίνει χρήματα για like, σχόλια και κοινοποιήσεις.

44302

Τι είναι το Like farming στο Facebook. Μια κρυφή, άγνωστη απάτη.

Μια πραγματική σελίδα τηλεοπτικής εκπομπής δεν θα χρησιμοποιούσε το blogger.

https://archive.is/fcN46

44306

44307

Όπως βλέπετε, δεν είμαστε εμείς που δημοσιεύουμε τα «στιχια» του. Μόνος του το κάνει προσπαθώντας να προωθήσει τη σελίδα του skandalo-radio.blogspot.gr, βάζοντας το email του και τη φωτογραφία του στα βίντεο που ανεβάζει.

Τι κέρδος υπάρχει μέσα από αυτή την πρακτική;

  1. Προωθούν τις σελίδες τους με αυτούς τους ψεύτικους διαγωνισμούς.
  2. Βγάζουν χρήματα από την πώληση αυτών των σελίδων.

Είχαμε επικοινωνήσει με τον συγκεκριμένο διαχειριστή για να μάθουμε την τιμή μιας άλλης σελίδας του.

32308

32309

Φυσικά δεν είναι οι μοναδικές σελίδες που διαχειρίζεται για να κοροϊδεύει κόσμο. Έχει και την «ορίτζιναλ» σελίδα «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι. Δηλαδή ο Φράνκο Τζεφιρέλι έψαξε και βρήκε αυτόν τον απίθανο τύπο για να τον κάνει διαχειριστή στη «ορίτζιναλ» σελίδα «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» στο facebook.

44309

Κανένας δεν θα σας χαρίσει τόσο ακριβά δώρα για μερικά like και κοινοποιήσεις. Απλά εκμεταλλεύονται την άγνοια και με αυτό τον τρόπο προωθούν τις σελίδες τους.

Τι είναι το Like farming στο Facebook. Μια κρυφή, άγνωστη απάτη.

 

Πηγή άρθρου : Θοδωρής Δανιηλίδης & Ellinika.Hoaxes.Gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .