Σερφάρισμα στο Διαδίκτυο ; Απαραίτητη η γονική συναίνεση !!!

1410

kids-online

Ο ηλικιακός μέσος όρος των νεοεισερχόμενων χρηστών στον «ψηφιακό κόσμο», μειώνεται ολοένα και περισσότερο. Η ασφαλής περιήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο, προκαλεί έναν από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σημερινοί γονείς.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Το παν είναι ορθή διαπαιδαγώγηση και οι σωστές κατευθύνσεις που οφείλουν να δώσουν οι γονείς στα παιδιά αναφορικά με τη χρήση του Διαδικτύου, εξηγώντας τα βασικά στοιχεία για ασφαλές σερφάρισμα. Ωστόσο, σε έναν… χαοτικό κόσμο όπως είναι το Διαδίκτυο, οι πηγές κινδύνου για ένα παιδί μπορούν να προέλθουν από πολλές πηγές και να εμφανιστούν με διάφορες μορφές: γυμνό, βία και bullying είναι μόνο ορισμένες από τις δυνητικές απειλές…

kid_computer1

Έτσι λοιπόν, τα μέτρα προστασίας, δεν μπορούν να έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και περιοριστούν σε θεωρητικό επίπεδο. Η προσθήκη φίλτρων γονικού ελέγχου μπορεί να διασφαλίσει στο μέγιστο βαθμό την ασφαλέστερη πλοήγηση των νεαρών χρηστών.

Τα συστήματα φιλτραρίσματος και τα εργαλεία γονικού ελέγχου είναι προγράμματα που ρυθμίζουν την πρόσβαση σε πληροφορίες ή υπηρεσίες στο Διαδίκτυο σύμφωνα με καθορισμένα κριτήρια. Ορισμένες βασικές λειτουργίες που θα πρέπει να περνάνε από γονικό φίλτρο είναι οι ώρες χρήσης του υπολογιστή από το παιδί, o τύπος των παιχνιδιών που μπορεί να παίζει και τα προγράμματα που μπορεί να εκτελεί.

kid_computer

Η αυστηρότητα του φίλτρου που θα χρησιμοποιηθεί, εξαρτάται κυρίως από την ηλικία των παιδιών. Για παιδιά μικρότερα των 10 ετών, είναι προτιμότερο ένα αυστηρό φίλτρο ακόμα κι αν ενδεχομένως μπλοκάρεται ενδιαφέρον υλικό, ενώ για μεγαλύτερα παιδιά προτείνονται φίλτρα που μπορούν να αξιολογούν το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας, ανάλογα με τις πληροφορίες που δίδονται σε αυτή και όχι ανάλογα με το εάν η διεύθυνση της ιστοσελίδας βρίσκεται σε απαγορευμένη λίστα.

Σε γενικές γραμμές, τα φίλτρα που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει:

  • Να προειδοποιούν για προβληματικές ιστοσελίδες.
  • Να καταγράφουν λεπτομερώς τις κινήσεις ενός χρήστη στο Διαδίκτυο.
  • Να μπλοκάρουν ύποπτους ιστοχώρους.
  • Να επιτρέπουν την πρόσβαση συγκεκριμένες ώρες και ημέρες.
  • Να κλείνουν τελείως τον υπολογιστή, εάν αυτό θεωρηθεί απαραίτητο.

Η  υπηρεσία γονικού ελέγχου μπλοκάρει το ακατάλληλο περιεχόμενο, περιορίζει την περιήγηση μεταξύ ορισμένων ωρών, και σας βοηθά να επιβλέπετε τις δραστηριότητες των παιδιών σας στο Internet ακόμα και στο Facebook!

Διασφαλίστε στα παιδιά σας την απαραίτητη ασφάλεια ώστε να χαρούν μόνο την ευχάριστη πλευρά ενός υπέροχου ψηφιακού κόσμου!

Bitdefender Greece

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ , ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .