Αρχική » Social Media » Facebook » Νέα απάτη σε Facebook και Twitter : «Φίδι τρώει άνδρα»

Νέα απάτη σε Facebook και Twitter : «Φίδι τρώει άνδρα»

Man-Eating-Snake-Scam-Hits-Facebook-Spreads-to-Twitter.jpg

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας , τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Φαίνεται ότι οι απατεώνες έχουν ξεμείνει από ιδέες, επειδή αυτή η συγκεκριμένη απάτη είχε κυκλοφορήσει και στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013.

Το ψεύτικο βίντεο φαίνεται πως είναι μια προσπάθεια των απατεώνων ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους. Για την ακρίβεια, κάνοντας κλικ στην επιλογή “play” ο χρήστης ανακατευθύνεται σε μια σελίδα που δεν ανήκει στο Facebook, αλλά ο σύνδεσμος φαίνεται ότι ανήκει στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Malwarebytes, οι χρήστες ανακατευθύνονται στο frvideoss(dot)com/serp/ και, με το ψεύτικο βίντεο στο παρασκήνιο, θα τους ζητηθεί να το κοινοποιήσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο.

Επειδή πολλοί χρήστες έχουν συνδέσει τον λογαριασμό του Facebook με το Twitter feed τους, η απάτη έχει την δυνατότητα να εξαπλωθεί και στην πλατφόρμα microblogging.

Όπως αναφέρουμε πολύ συχνά, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους συνδέσμους που ανοίγουμε ακόμα και αν μας το έχει αποστείλει κάποιος από τους φίλους μας. Όταν κάτι πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι απάτη, είναι φρόνιμο να πραγματοποιούμε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με το ζήτημα προτού το επιλέξουμε.

Πηγή : Secnews.gr

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τα τελευταία άρθρα της σελίδας πατώντας ΕΔΩ

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Κρυφά μάτια στη διαδικτυακή μας περιήγηση

Μια μικρή έρευνα για τα τρίτα μέρη στο Διαδίκτυο και τις αθέατες συνδέσεις των ιστοσελίδων …