Μπορούν να θεωρηθούν τα Social Media επικίνδυνα για την ασφάλεια των Καλοκαιρινών σας Διακοπών;

1360

Μπορούν να θεωρηθούν τα Social Media επικίνδυνα για την ασφάλεια των Καλοκαιρινών σας Διακοπών;

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ποιοί είμαστε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ 

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ : 10 τυχεροί θα κερδίσουν από μια άδεια , για ένα χρόνο ( η συνδρομή καλύπτει έως και 10 συσκευές ) , την σουίτα ασφαλείας Bitdefender Total Security 2018 για πλήρη προστασία σε Windows , Mac OS, iOS και Android smartphones και tablets συνολικής αξίας 450 ευρώ . Bitdefender Total Security 2018 με ασυναγώνιστη ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού , Καλύτερη ιδιωτικότητα με την προστασία Webcam , Bitdefender Autopilot™ που αναλαμβάνει μόνος του να κάνει τις βέλτιστες αποφάσεις ασφαλείας , γονικό σύμβουλο για να μπορείτε να ελέγχετε διακριτικά τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες των παιδιών σας και να τα κρατήσετε ασφαλή

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

[ ΛΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ] Ευχαριστούμε όλους όσους πήραν μέρος στον διαγωνισμό μας . Διαγωνισμός για υψηλής απόδοσης…

Gepostet von Ασφάλεια στο διαδίκτυο am Freitag, 6. Juli 2018

 

Μπορούν να θεωρηθούν τα Social Media επικίνδυνα για την ασφάλεια των Καλοκαιρινών σας Διακοπών;

Τα  Social Media αποτελούν ένα τρομερό εργαλείο αναζήτησης, ενημέρωσης και αν μη τι άλλο κοινωνικοποίησης στα χέρια όλων! Ακόμα και για τις καλοκαιρινές διακοπές αναρωτηθείτε πόσες φορές τα έχετε συμβουλευτεί για θέματα που αφορούν την καλύτερη οργάνωσή σας ή την οικονομία σας.

Περί διακοπών…

Για την ακρίβεια, χάρη στα Social Media μπορεί κάποιος να  συγκρίνει τιμές, την ποιότητα -μέσω των reviews- προκειμένου να επικοινωνήσει με την ίδια τη πηγή (ξενοδοχείο / διαμέρισμα/ να κλείσει εισιτήρια).

Ανεξάρτητα όμως από τα οφέλη της χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παραμονεύουν και κάποιοι κίνδυνοι που καλό είναι να τους αντιμετωπίσετε, χωρίς να προκαλείτε την τύχη σας!

Οι χρυσοί κανόνες για σωστή χρήση Social Media εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών!

Μην δημοσιεύετε τα ταξιδιωτικά σας πλάνα

Μην δημοσιεύετε σε status πότε σκοπεύετε να φύγετε διακοπές, πόσο θα διαρκέσει η διαμονή σας ή τις «συντεταγμένες» του προορισμού σας. Δεδομένου ότι γίνεται ολόκληρη «μάχη» περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, θα έπρεπε να είστε ούτως ή άλλως πιο επιφυλακτικοί. Μην εκθέτετε με τέτοια ευκολία αυτές τις πληροφορίες!

Μην κάνετε check-in και μη χρησιμοποιείτε υπηρεσίες γεωεντοπισμού

Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι τα smartphones μπορούν να εντοπίζουν τις GPS συντεταγμένες μας, το ίδιο μπορούν να κάνουν όμως και τα online προγράμματα περιήγησης, μιας και έτσι μπορεί τα social media μπορούν να ξέρουν πού είμαστε όταν κάνουμε check-in!

Μην ανεβάζετε  φωτογραφίες ενώ λείπετε από το σπίτι

Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να «πληρώσετε» ακριβά την έντονη επιθυμία να μοιραστείτε μια προσωπική σας στιγμή μακριά από το σπίτι σας;  Δυστυχώς, μια selfie στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου μπορεί να αποβεί μοιραία…

Άθελα σας ενδέχεται να προκαλέσετε οργανωμένο έγκλημα σε βάρος της ασφάλειάς σας.

Μη ξεχνάτε!

Το hacking ολοένα γίνεται και εξυπνότερο, έχοντας τη δυνατότητα να εντοπίσει – λόγω των metadata της εικόνας- που τραβήχτηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία.

Αυτό που μόλις περιγράψαμε συμβαίνει ακριβώς και στο Facebook. Δηλαδή, οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν ορατό τόπο και χρόνο της εκάστοτε δημοσίευσης (geotagging), κάνοντας ακόμα ευκολότερη την εγκληματική αναζήτηση.

Μην ποστάρετε τα ταξιδιωτικά σας πλάνα

Έχετε όλο το ελεύθερο να το κάνετε αφού επιστρέψετε στη βάση σας!

Τηρήστε τις παραπάνω συμβουλές και για να αποφύγετε πλήρως κάθε ελλοχεύοντα online κίνδυνο, προμηθευτείτε ένα αξιόπιστο πακέτο προστασίας! Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα και εγγυημένα τα πακέτα της Bitdefender.

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .