Το Facebook ξεκινάει να καθαρίζει το News Feed από τα spam posts που ζητούν Like,Share,Comment

843

like-baiting-screenshot

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

Πόσες φορές είδατε κάποια φωτογραφία στο News Feed του Facebook που σας παρότρυνε να κάνετε “Like/Share” αν συμφωνείτε ή “Comment” αν διαφωνείτε (π.χ. κάποιον μαθηματικό γρίφο κ.α). Αυτά θα προσπαθήσει να διώξει σιγά σιγά η εταιρεία, καθώς με επίσημη ανακοίνωση της γνωστοποίησε ότι αναβάθμισε τον αλγόριθμο του News Feed για να αντιλαμβάνεται ποιες Pages γεμίζουν τη ροή με “spam” περιεχόμενο έτσι ώστε να κερδίζουν Likes.

like-baiting-screenshot

cancerbaby7

Screenshot-33 (1)

Καθώς και άπειρες άλλες τέτοιες αναρτήσεις .

Γνωρίζετε ομως ότι κάθε φορά που πατάτε μου αρέσει (Like) ή κοινοποιείτε (Share) διάφορα από σελίδες στο Facebook μπορεί να βοηθάτε ένα απατεώνα να κερδίζει χρήματα;

Βλέπουμε αυτές τις φωτογραφίες σχεδόν κάθε μέρα. «Like κατά του καρκίνου», «Μία κοινοποίηση για μια προσευχή» ή «Ένα Like για τα παλληκάρια μας» ή ακόμα «Like σε αυτή τη φωτογραφία για να κερδίσετε ένα iPad» – όμως αυτές οι φωτογραφίες υπάρχουν συχνά για έναν και μόνο σκοπό. Για να κερδίσουν ορισμένοι απατεώνες χρήματα.

Πώς γίνεται ; Διαβάστε περισσότερα πατώντας ΕΔΩ 

Έτσι … τo Facebook φέρνει μια σημαντική αλλαγή στο Newsfeed των χρηστών, απομακρύνοντας τα posts που ζητάνεLike, Comment και Share από τους χρήστες.

Από εδώ και στο εξής τέτοια σχόλια θα τα θεωρεί spam, ενώ αυτό θα έχει αντίκτυπο και στις σελίδες, μειώνοντας έτσι την οργανική επισκεψιμότητά τους.

Στόχος του Facebook είναι οι σελίδες να έχουν ποιοτικό περιεχόμενο και να ανταμειφτούν αυτές που αξίζουν και προσέχουν τους Fans τους, επειδή ο αλγόριθμοςEdgerank (υπεύθυνος για την επισκεψιμότητα) επηρεάζεται από τα Likes, σχόλια και Shares που έχουν γίνει στο post.

Πρακτική πολλών σελίδων είναι να ζητούν αυτή την αλληλεπίδραση με τον χρήστη, ενώ το Facebook θέλει ο χρήστης να κάνει αυτός την ενέργεια που επιθυμεί.

Το Facebook είχε και στο παρελθόν κάνει μια παρόμοια ενέργεια, απαγορεύοντας διαγωνισμούς σελίδων που απαιτούσαν Likes ή και σχόλια, ενώ όλο αυτές οι κινήσεις έχουν ως στόχο την αύξηση των κερδών, με τις σελίδες να πρέπει να καταφύγουν στην διαφημιστική προώθηση των posts τους, για να αυξηθεί η επισκεψιμότητά τους.

Τέλος, δεν θα εμφανίζονται posts που έχουν αναρτηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν ή περιέχουν εξωτερικά links που οδηγούν σε ιστοσελίδες με διαφημίσεις.

Διαβάστε επίσης ( πατήστε πάνω στην πρόταση για να μεταφερθείτε στο άρθρο ) 

Τι είναι το Like farming στο Facebook ; Άλλη μια κρυφή και άγνωστη απάτη.

Τι είναι το «Like Farming» στο Facebook ; Φυσικά πρόκειται για άλλη μια μορφή απάτης

Οι απάτες του ίντερνετ . Τι να προσέξετε και τι πρέπει να γνωρίζετε

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταίαάρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ίντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .