Συλλήψεις 2 ατόμων ηλικίας 32 και 28 για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου (Skype και Facebook) προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παράνομης βίας

938

5fa536ea39143da4d0d91d33e50bef46_XL11

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας , τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παράνομη βία

Σε διαδικτυακές συνομιλίες τους με ανήλικη στο Facebook , την απειλούσαν ότι θα δημοσίευαν άσεμνο φωτογραφικό υλικό που προηγουμένως τους είχε αποστείλει μετά από ψυχολογική πίεση και εξαναγκασμό

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 32 και 28 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παράνομη βία.

Η υπόθεση ξεκίνησε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για τη δράση χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι σε συνομιλίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικα άτομα, τους αποσπούσαν με τη χρήση ψυχολογικής βίας φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο και στην συνέχεια τα εξαναγκάζουν σε ερωτικές συνευρέσεις.

Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( « Skype» και το « Facebook» ), ταυτοποιήθηκε και διακριβώθηκε η δράση των δύο (2) εμπλεκομένων.

Την ιδία μεθοδολογία και τρόπο δράσης ακολούθησαν οι δυο εμπλεκόμενοι και στην περίπτωση ανήλικης, με την οποία συνομιλούσαν, μέσω συγκεκριμένων προφίλ, χρησιμοποιώντας φράσεις με άσεμνο περιεχόμενο και εξαναγκάζοντας την να προβεί σε πράξεις, προσβλητικές για τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Μάλιστα για να μην διακόψει την επικοινωνία μαζί τους, την απειλούσαν ότι θα δημοσίευαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της, που προηγουμένως την είχαν εξαναγκάσει να τους αποστείλει.

Ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία των δύο (2) ημεδαπών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε Θεσσαλονίκη και Κόρινθο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος, φορητός υπολογιστής και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Από την επιτόπια έρευνα προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί είναι οι διαχειριστές των επίμαχων προφίλ στο « Skype» και το « Facebook», ενώ βρέθηκαν και ηλεκτρονικά αρχεία με τις συνομιλίες τους με την ανήλικη. Παράλληλα διαπιστώθηκε η επικοινωνία τους και με άλλες ανήλικες, περιπτώσεις οι οποίες διερευνώνται.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την περαιτέρω εξέτασή τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464
Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr

Πηγή : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – Αθήνα, 5 Ιουνίου 2014

 

Διαβάστε ακόμα ( πατήστε πάνω στην πρόταση για να μεταβείτε στο άρθρο ) 

[ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΚΤΗΝΟΣ] Συνελήφθη 47χρονος στη Λάρισα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου – Facebook

28χρονος στη Ζάκυνθο ανέβασε γυμνές φωτογραφίες ανήλικης στο Facebook

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατηγορείται 23χρονος

Στην δημοσιότητα φωτογραφίες του κτήνους που εκβίαζε ανήλικα κορίτσια στο facebook και τα προφίλ του

[ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ] Υποδυόμενος ανήλικο μαθητή στο facebook εκβίαζε ανήλικα κορίτσια προκειμένου να του στείλουν φωτογραφίες τους με άσεμνο περιεχόμενο

Φρίκη με νέα σύλληψη 25χρονου στη Γλυφάδα – Δεκάδες αρχεία με παιδικό πορνό

[ΠΡΟΣΟΧΗ] Παιδόφιλοι εισέβαλαν στο παιδικό Facebook . Βρέθηκαν έξι παιδόφιλοι με προφίλ

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .