Στην φάκα της Αστυνομίας 30χρονος για διαδικτυακές απάτες όπου προέβαινε σε αγορές μεγάλης αξίας με πλαστά αποδεικτικά

788

Ç ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ ÐÑÏÅÂÃÇ ÓÅ ÓÕËËÇØÅÉÓ ÁÊÔÉÂÉÓÔÙÍ ÐÏÕ ÅÉ×ÁÍ ÅÃÊÁÔÁÓÔÁÈÅÉ ÓÔÇÍ ÐËÁÔÅÉÁ ÓÕÍÔÁÃÌÁÔÏÓ . ÔÁ ÌÅËÇ ÔÙÍ ÁÊÔÉÂÉÓÔÙÍ ÏÐÙÓ ÄÇËÙÓÁÍ ÓÕÌÌÅÔÅÉ×ÁÍ ÓÅ ÐÏËËÅÓ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÅÓ ÓÔÇÍ ÅËËÁÄÁ ÊÁÉ ÓÔÏ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏ ÊÁÉ ÉÄÉÙÓ ÊÁÔÁ ÇÓ G20--  ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, νιγηριανής καταγωγής, για υποθέσεις απάτης με υπολογιστή και πλαστογραφίας μετά χρήσεως, μέσω διαδικτύου

Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη στιγμή που μετέβη στα ΕΛ.ΤΑ. για να παραλάβει με τη χρήση πλαστού δελτίου Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού, προϊόντα που είχε παραγγείλει διαδικτυακά με απατηλό τρόπο

Είχε προβεί σε αγορά επτά (7) διαφορετικών ειδών και προϊόντων, μεγάλης αξίας, από γνωστή ιστοσελίδα δημοπρασιών και αγοραπωλησιών του Διαδικτύου , προσκομίζοντας πλαστογραφημένα αποδεικτικά συναλλαγών μεταφοράς χρημάτων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκαν επτά (7) υποθέσεις απάτης με υπολογιστή και πλαστογραφίας μετά χρήσεως, μέσω Διαδικτύου και συνελήφθη ο 30χρονος δράστης, νιγηριανής καταγωγής.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για απάτη κατ΄ εξακολούθηση μέσω Διαδικτύου, χρήση πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απάτη με υπολογιστή και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης μετά από επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον άμεσο εντοπισμό του.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με τα οποία ο προαναφερόμενος δράστης, είχε προβεί σε αγορά επτά (7) διαφορετικών ειδών και προϊόντων, μεγάλης αξίας, από γνωστή ιστοσελίδα δημοπρασιών και αγοραπωλησιών του Διαδικτύου.

Όπως διαπιστώθηκε, την αγορά είχε πραγματοποιήσει προσκομίζοντας αλλοιωμένα-πλαστογραφημένα αποδεικτικά συναλλαγών μεταφοράς χρημάτων, στα οποία εμφαίνονταν ψευδώς ότι είχαν πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικές πληρωμές, μέσω συγκεκριμένης διαδικτυακής πύλης μεταφοράς χρημάτων, από λογαριασμούς του δράστη προς λογαριασμούς εμπόρων διαδικτυακών καταστημάτων.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι τελωνειακές Αρχές, οι οποίες εντόπισαν τα εν λόγω δέματα και παραδόθηκαν στο αρμόδιο υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων της υπόθεσης και εκδόθηκε παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό, ακολούθησε ψηφιακή αστυνομική έρευνα και πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, τηλεπικοινωνιών και τα ΕΛ.ΤΑ.,με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του 30χρονου στις επίμαχες απατηλές αγορές

Χθες (24-8-2015) κλιμάκιο αστυνομικών της Δ ιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησε αστυνομική επιχείρηση στα ΕΛ.ΤΑ., απ΄όπου επρόκειτο να παραλάβει ο δράστης τα προϊόντα που είχε παραγγείλει με απατηλό τρόπο. Ο 30χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς τη στιγμή που παραλάμβανε τα προϊόντα, επιδεικνύοντας πλαστό δελτίο Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού.

Κατά τις έρευνες στην οικία και την σωματική έρευνα του δράστη, β ρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • επτά (7) δέματα με διάφορα προϊόντα – είδη που είχε παραγγείλει με τον ως άνω απατηλό τρόπο,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα,
  • πλαστό Δελτίο Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού,
  • αποδεικτικά έγγραφα σχετιζόμενα με τις τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις.

Τα κατασχεθέντα τηλέφωνα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ τα υπόλοιπα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν αρμοδίως. Η συμμετοχή του συλληφθέντα σε άλλες όμοιες πράξεις ερευνάται.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς τυγχάνει σεσημασμένος, καθώς με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είχε διαταχθεί η σύλληψη και φυλάκισή του στις φύλακες Ναυπλίου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο ανωτέρω περιγραφόμενος τρόπος δράσης αποτελεί παγκόσμιο είδος διάπραξης απατών, οι οποίες είναι γνωστές ως «Νιγηριανές απάτες, μέσω Διαδικτύου».

O συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

 

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .