Συμβουλές για γονείς : Ένα καλύτερο διαδίκτυο αρχίζει μαζί σας …

987

Ως γονείς μπορείτε να στηρίξετε τα παιδιά στην πρώτη τους επαφή με τον κόσμο του διαδικτύου μέσα από πέντε απλά βήματα. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ποιοί είμαστε

 

Ως γονείς μπορείτε να στηρίξετε τα παιδιά στην πρώτη τους επαφή με τον κόσμο του διαδικτύου μέσα από πέντε απλά βήματα.

Αρχίζει με έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο

Συζητήστε τακτικά με το παιδί σας για τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιεί την τεχνολογία και ανακαλύψτε ποια είναι η ψηφιακή τους ζωή, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων τους ιστότοπων και υπηρεσιών και επίσης των συναισθημάτων τους κατά τη χρήση του διαδικτύου.

Αρχίζει με μια ισορροπημένη προσέγγιση

Ως γονείς είναι φυσικό να αισθάνεστε ανήσυχοι για τους κινδύνους που παραμονεύουν στο διαδίκτυο, αλλά για τους νέους ο διαδικτυακός κόσμος είναι συναρπαστικός και διασκεδαστικός, καθώς προσφέρει πολλές ευκαιρίες γι ‘αυτούς. Συνδεθείτε με το παιδί σας ζητώντας του να μοιραστεί μαζί σας τα πράγματα που του αρέσει να κάνει στο διαδίκτυο, καθώς και να συζητήσετε για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει.

Αρχίζει με τη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων βοήθειας

Υπάρχουν πολλά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τις συσκευές που χρησιμοποιούνται από την οικογένειά σας. Για παράδειγμα, η γνώση του τρόπου ενεργοποίησης και χρήσης των ρυθμίσεων γονικού ελέγχου μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του παιδιού σας από την εμφάνιση ακατάλληλου περιεχομένου στο διαδίκτυο

Αρχίζει με το να γνωρίζει πού να βοηθήσει

Μπορεί μερικές φορές να αισθάνεστε ότι οι νέοι είναι οι ειδικοί σε όλα τα πράγματα στο διαδίκτυο, αλλά θυμηθείτε – είστε οι εμπειρογνώμονες της ζωής. Είστε πάντα εκεί για να βοηθήσετε το παιδί σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να λάβετε υποστήριξη. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να παραμείνει ασφαλές σε απευθείας σύνδεση, χρησιμοποιώντας λειτουργίες όπως οι ρυθμίσεις απορρήτου στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και κατανοώντας τον τρόπο σύνταξης μιας αναφοράς σε εφαρμογές, παιχνίδια και υπηρεσίες.

Αρχίζει με μια οικογενειακή συμφωνία

Ο διαδικτυακός κόσμος είναι ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης καθημερινότητας στο σπίτι σας, οπότε είναι καλό να το προσεγγίζετε και ως οικογένεια. Γιατί να μην κάνετε μια δέσμευση μαζί για το πώς η οικογένειά σας θα χρησιμοποιεί το διαδίκτυο με ασφάλεια και θετικό τρόπο; Εάν χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με αυτό, ρίξτε μια ματιά στην οικογενειακή συμφωνία εδώ.

 

Πηγή άρθρου : SaferInternet4Kids

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .