Συμπτώματα που παρουσιάζει ένας υπολογιστής ως ένδειξη ότι προσβλήθηκε από κακόβουλο λογισμικό

1152

Η Bitdefender Greece σας ετοίμασε μία λίστα με τα 10 συμπτώματα που παρουσιάζει ένας υπολογιστής εάν κι εφόσον πέσετε θύματα κακόβουλου λογισμικού! Ενημερωθείτε παρακάτω

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ποιοί είμαστε

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Η Bitdefender Greece σας ετοίμασε μία λίστα με τα 10 συμπτώματα που παρουσιάζει ένας υπολογιστής εάν κι εφόσον πέσετε θύματα κακόβουλου λογισμικού! Ενημερωθείτε παρακάτω

Δεν είναι λίγες οι φορές που κοιτάμε έντρομοι το desktop/ laptop μας ενώ «κολλάει» όσο εκτελεί κάποιες απλές λειτουργίες. Το κύριο ερώτημα που μας δημιουργείται αφορά το ενδεχόμενο μήπως και μολύνθηκε το σύστημα μας από κάποιον ιό. Πολύ εύλογα διερωτόμαστε κάτι τέτοιο γιατί είναι η συνηθέστερη και σημαντικότερη ένδειξη όχι όμως και η μοναδική!

Η Bitdefender σας ετοίμασε μία λίστα με τα 10 συμπτώματα που παρουσιάζει ένας υπολογιστής εάν κι εφόσον πέσετε θύματα κακόβουλου λογισμικού.

9 + 1 Συμπτώματα

#1 Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το κυριότερο χαρακτηριστικό που μαρτυράει τη μόλυνση του συστήματός μας είναι η αισθητά αργή του ταχύτητα. Αυτή η «συμπεριφορά» δικαιολογείται με το γεγονός ότι ο ιός προσπαθεί να εκτελέσει διάφορες διεργασίες οι οποίες καταναλώνουν υπολογιστική ισχύ, δεσμεύοντας μέρος της μνήμης.

#2. Συνέχεια στο παραπάνω σύμπτωμα δίνουν τα διάφορα μηνύματα που εμφανίζονται προκειμένου να προειδοποιήσουν για ελλιπή μνήμη του συστήματος.

#3. Επιπλέον, εμφανίζονται και μηνύματα που αφορούν σε προβλήματα αρχείων.

#4. Δεν επιτρέπεται η διαδικασία εγκατάστασης προγραμμάτων

#5. Έχουν ήδη εγκατασταθεί άγνωστα προγράμματα. Προφανώς, χωρίς την έγκριση του χρήστη.

#6. Πραγματοποιείται η διαδικασία της επανεκκίνησης, χωρίς να έχει δοθεί η αντίστοιχη εντολή.

#7. Δεν ανταποκρίνεται και ουσιαστικά δε λειτουργεί η «Διαχείριση Εργασιών», κοινώς το task manager.

#8. Υπάρχει συνεχής και έντονη δραστηριότητα μεταξύ των δεδομένων στις κάρτες δικτύου

#9. Εμφανίζονται σοβαρά σφάλματα όσο εκτελείται η εξέταση δίσκων, κατά την εκκίνηση των Windows.

#10. Δεν σας επιτρέπεται η εγκατάσταση λογισμικού προστασίας από τους ιούς.

Διαβάζετε τα προαναφερθέντα και σας πιάνει πονοκέφαλος και μόνο στην ιδέα του να έρθετε αντιμέτωποι με ένα από τα παραπάνω ή ακόμα χειρότερα σε συνδυασμό όλων των παραπάνω;

Προμηθευτείτε σήμερα κιόλας με τα δυναμικά προϊόντα της Bitdefender τα οποία θα σας εξασφαλίσουν πλήρη και αποτελεσματική προστασία των συσκευών σας από επιθετικά και κακόβουλά λογισμικά.

Γνωρίστε τα πακέτα ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Bitdefender Greece στο κοινωνικό δίκτυο ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .